این کتاب به بررسی ماهیت اراده آزاد از منظرهای گوناگون میپردازد و آن را مورد بررسی قرار میدهد.
نویسنده میگوید سؤال این است که آیا اراده آزاد وجود دارد و اگر وجود دارد چیستی و ماهیت آن چیست؟ او میپرسد آیا انسان دارای اراده آزاد هست؟
نویسنده میگوید به هر تقدیر در مورد اراده آزاد پرسشهای گوناگون و مناظرات متفاوتی میان فلاسفه و الهیدانان وجود داشته و دارد. نویسنده معتقد است این مناظره و مناقشه در مورد اراده آزاد میان فلاسفه و الهیدانان با پیشرفت و توسعه علوم شناختی تشدید نیز شده است.
در مورد اراده آزاد چند دیدگاه اصلی و محوری وجود دارد که این کتاب به بررسی چهار دیدگاه اصلی در مورد این مفهوم میپردازد.
دیدگاه اول دیدگاهی لیبرالی است که معتقد به آزادی فرد است. از نمایندگان این منش فکری در این کتاب به بررسی دیدگاه "رابرت کین" پرداخته شده است. دیدگاه دوم در مورد اراده آزاد که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته، دیدگاهی است که معتقد به سازگاری اراده آزاد با جبر است. نماینده فکری این تلقی، جان مارتین فیشر است که دیدگاه او بررسی شده است.
دیدگاه سوم، معتقد است که اراده آزاد و جبرگرایی به هیچ عنوان با یکدیگر سازگار نیستند. نماینده این تلقی فکری "مانوئل وارگاس" است که دیدگاه او مورد توجه قرار گرفته است.
دیدگاه چهارم موسوم به تجدید نظر طلبان هستند که این دیدگاه توسط "درک پروبوم" دفاع میشود.
بخش اول کتاب به توصیف این چهار دیدگاه اصلی میپردازد و در بخش دوم کتاب این دیدگاهها به مقایسه گذاشته میشوند و این متفکران به گفتگو و مباحثه با یکدیگر میپردازند.
در این کتاب مسائلی چون اراده آزاد، مسئولیت اخلاقی و جبرگرایی مورد بررسی قرار میگیرد. از نکات قابل توجه این کتاب بررسی موضوعات جدید مرتبط با اراده آزاد است.
نظر شما