به گزارش خبرگزاری مهر، "آلکسی پوشکف" در مقاله ای بر روی پایگاه اطلاع رسانی KM می نویسد: ایالات متحده تحریمهای یکجانبه خود علیه شرکتهای روسی را لغو کرد. این تحریمها سالها پیش به بهانه تخلف این شرکتها از قوانین آمریکایی درباره عدم اشاعه سلاح های کشتار دسته جمعی اعمال شده بود. دولت آمریکا همچنین از مخالفت با صدور سامانههای اس-300 به ایران دست کشیده است؛ این دو اقدام توسط همه ناظران به عنوان حرکتی به نفع روسیه درعوض یک گذشت مهم روسیه یعنی موافقت با تشدید تحریمها علیه ایران تلقی میشود.
وی در ادامه می نویسد: منتقدین اوباما تأکید میکنند که روسیه از همکاری خود با آمریکا سود زیادی برده است. ولی اگر در گامهایی که دولت آمریکا به نفع روسیه برداشته است، دقت کنیم، متوجه خواهیم شد که این گامها چندان بلند نبود. تحریمهایی که علیه شرکتهای روسی وضع شده بود، تحریمهای سمبلیک بوده و بر صدور سلاحهای روسی به کشورهای دیگر اثر چندانی نمیگذاشت. روشن است که رفع این تحریمهای خفیف و غیرموثر نمیتواند با حمایت مسکو از آمریکا در زمینه راهبردی تحریم ایران مقایسه شود.
پوشکف در ادامه می نویسد: در نگاه اول به نظر میرسد که گذشت آمریکا در زمینه اس-300 اهمیت بیشتری دارد. این قرارداد بزرگ چند سال قبل منعقد شد ولی روسیه تحت فشار آمریکا و اسراییل مرتباً اجرای آن را به تعویق میانداخت. درباره این سامانهها هم بازی جالبی شروع شده است. دولت اوباما ضمن مستدل کردن تصمیم خود مبنی بر رفع مخالفتها با صدور اس-300 به ایران، اظهار امیدواری کرد که روسیه حسن تفاهم از خود نشان داده و این سامانهها را به ایران نفروشد.به عبارت دیگر، آمریکا رسماً با این معامله مخالفت نمیورزد ولی روسیه باید مطابق با روحیه احیای روابط و برقراری مناسبات جدید با واشنگتن مانند سابق اجرای این قرارداد را به تعویق بیاندازد. لذا بعید است که سامانههای مذکور زمانی به ایران برسد. به نظر میآید که در آینده قابل پیش بینی ارسال این سلاحها به ایران صورت نخواهد گرفت.
در ادامه این مطلب آمده است: دولت اوباما در پاسخ به منتقدین خود میگوید که چیزی ممنوع نمیکند ولی روسها در هر حال اسلحه نخواهند فروخت زیرا "ما با آنها توافق کردهایم. اگر اینطور باشد و اگر روسیه حاضر باشد نقطه نظر آمریکا را قبول کند و موشک نفروشد، ما هیچ گذشت واقعی طرف آمریکایی را مشاهده نمیکنیم و این در حالی است که ما در زمینه یکی از مهمترین مسائل سیاست جهانی از آنها پشتیبانی کردیم و برای برقراری روابط جدید با غرب از نقطه نظر مستقل خود درباره یکی از مسائل مهم امروزی دست کشیدهایم. ولی در عوض اقدام مشخص خود فقط دو حرکت سمبلیک طرف آمریکایی را دریافت میکنیم.
این کارشناس روسیه می گوید: فکر میکنم تا 3-2 ماه آینده معلوم خواهد شد این برداشت من درست است یا خیر. اگر این برداشت درست باشد، میتوان نتیجه گرفت که حمایت ما از تحریمهای آمریکایی علیه ایران به ما سودی نداده است.
نظر شما