۱۴ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۳۰

در سوگ یار سفر کرده ؛

همشهریان امام راحل (ره) اشکها را فرش راه زائران می کنند

همشهریان امام راحل (ره) اشکها را فرش راه زائران می کنند

اراک - خبرگزاری مهر: پس از چند سال شستن و پاکیزه کردن خانه امام خمینی (ره) برای استقبال از زائران، این امر به رسمی حسنه برای زنان خمینی تبدیل شده و امسال بیش از هر سالی همشهریان امام چشم انتظار زائرانی هستند که بیایند و بیشتر با اندیشه امام آشنا شوند.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، هر چه زمان بیشتر از رحلت امام خمینی (ره) می گذرد بیشتر به این نتیجه می رسیم که امام رهبری بودند بزرگ که توانستند با همت و ایمان مردمان دیارش انقلابی را هدایت کنند که بزرگترین انقلاب دینی و مردمی است.

شهرت شهر کوچک خمین در جنوب استان مرکزی به این است که روزگارانی نه چندان دور مردی بزرگ در این خطه به دنیا آمد که جهان را از کار خویش انگشت به دهان کرد.

سالانه هزاران نفر از داخل و خارج برای دین خانه امام به خمین می آیند و به خصوص روزهای 13، 14 و 15 خرداد هر سال  خمین پر ترددترین شهر استان مرکزی است.

هر زائری که به خانه و زادگاه  امام می آید از سادگی زندگی ایشان متحول و ارداتش بیش از گذشته می شود.

امام خمینی در 20 جمادی الثانی سال 1320 هجری قمری و در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) مطابق با اول مهر 1281 هجری شمسی در شهر خمین به دنیا آمد.

ایشان را که آخرین فرزند آقا سید مصطفی بود، "روح الله"  نام گذاشتند.                                                     

از همان کودکی آثار هوش سرشار و شجاعت در وی آشکار بود. امام خمینی (ره) را در سن هفت سالگی به مکتب خانه سپردند تا روانخوانی قرآن را بیاموزد، او در این مکتب خانه علاوه بر روانخوانی قرآن، کتابهایی از نثر و نظم را نیز آموخت.
 
امام خمینی پس از پایان مکتب خانه برای ادامه تحصیل به مدرسه علوم دینی خمین رفت. ایشان قسمتی از معارف متداول آن روز مانند مقدمات و دروس حوزه را در نزد علمای خمین فرا گرفت. البته قابل ذکر است که ایشان از برادر بزرگتر خود یعنی، « حاج آقای پسندیده» نیز علمی بردند.
 
 
امام خمینی در سن 15 سالگی شاهد جنگ جهانی اول و اشغال کشور توسط نظامیان روس و انگلیس بود. احمد شاه قاجار در آن زمان توانایی کنترل و هدایت امور را نداشت به همین خاطر این جنگ آثار بدی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم داشت.
 
در همان سالها بیماری وبا شیوع یافت و در اثر این بیماری امام خمینی(ره)، صاحبه خانم (عمه مکرمه اش) و مادر عزیزشان را از دست دادند.
 
ایشان در سن 17 سالگی وارد حوزه علمیه اراک شد و در مدرسه علمیه مشغول به تحصیل گشت در مدت بیش از یک سالی که در اراک بود دروس مختلفی مانند معانی، مطول، منطق و شرح لمعه را با موفقیت به پایان رساند.
 
پس از آنکه آیت الله شیخ عبدالکریم حائری به قم رفتند و حوزه علمیه قم را تأسیس کردند، امام دنبال استاد خود رهسپار حوزه علمیه قم شد و در آن جا مراحل تکمیلی علوم مختلف حوزه را گذراند.
                                              
حضرت امام خمینی(ره) طی سالهای متمادی در حوزه علمیه قم به تدریس عرفان، فلسفه، فقه و اصول مشغول بودند و در حوزه علمیه نجف نیز به مدت 14 سال به آموزش معارف دین و اهل بیت (ع) پرداختند و در این سال ها شاگردان بسیار زیاد و برجسته ای را تربیت کردند.
 
خانه امام اکنون به میعادگاهی برای عاشقان امام تبدیل شده در میان زائرانی که به این خانه می آیند یکی اشک می ریزد، دیگری بغض کنان از امام می گوید، یکی کتاب زندگی نامه امام را می خواند و هرکس در تلاش برای شناخت بیشتر امام راحل است.
 
امام هدیه ایست برای بشر، هدیه ای که فقط برای ما نسیت بلکه برای بشریتی است که رنج تاریخ را بر دوش دارد و در بیراه های گمنام راه می رود.
 
امام را نه تنها در اینجا که در رفتارش با مردم، در انقلابی که با همت و پشتوانه مردم آفرید، با دستی که بر سر کودکان می کشید، با زندگی ای که با همسر و فرزندانش داشت، در جهاد عقلی، در فلسفه اش و در عرفان و در شعرهایش، در کلامی که با رزمندگان در میان می گذاشت، امام را باید در همه جا بشناسیم و راهش را ادامه دهیم.
کد خبر 1094904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha