زهرا مشیر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طرح مشاوره روان درمانی و اصلاح رفتار زندانیان زن در زندانهای استان تهران از طرف دفتر امور بانوان شهرداری تهران در سال 1388 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید گفت: پس از کسب مجوز از ریاست قوه قضائیه این طرح به صورت پایلوت در بند سه زندان اوین اجرایی شد.
وی با اشاره به اینکه این طرح در پنج مرحله به صورت همزمان برای زنان زندانی در حال اجرا است گفت: بند سه زندان اوین با همکاری و تعامل سازمان زندانها و زندان اوین تخلیه و به مکانی برای اجرای طرح شهرداری تهران برای فعالیت اجتماعی، فرهنگی و ورزشی 150 زن زندانی داوطلب اختصاص یافت.
رئیس ستاد توانمند سازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران افزود: مرحله اول این طرح شامل سلامت جسمانی مددجو (زندانی) است که به انجام فعالیتهای ورزشی، بدنسازی، تقویت جسمانی و نشاط می پردازد.
وی در مورد مرحله دوم طرح اصلاح رفتار زندانیان زن گفت: در این مرحله زندانیان زیر نظر پزشک معالج چکاپ کامل جسمی می شوند تا از نظر عوارض و بیماریهایی اعم از فشار خون، چربی، دیابت، گوارشی، مزاجی، بیماریهای زنان و... دچار مشکل نباشند.
مشیر سلامت روانی، مشاوره و آموزش مهارتهای زندگی را از مهمترین اقدامات مرحله سوم طرح عنوان کرد و افزود: در این مرحله مددجو (زندانی) همزمان با تقویت قوای جسمانی در کلاسهای مهارتهای زندگی با هدف تقویت ابعاد انسانی، شخصیتی و تفکر شرکت می کند.
عضو انجمن حمایت از زندانیان مرکز افزود: در مرحله چهارم این طرح مددجو (زندانی) با معارف دینی، مذهبی و اعتقادی آشنا شده و خود را برای شرکت در نماز جماعت، خواندن قرآن و توسل به حضرت حق برای تسکین قلوب و چنگ زدن به ریسمان الهی آماده می کند.
مشیر پایان طرح را نهایت اعتماد به نفس مددجو عنوان کرد و افزود: مددجو با اجری کامل مراحل اصلاح رفتاری می تواند با تسلی خاطر خود را برای حضور در اجتماع آماده کند.
وی با بیان اینکه مرحله پنجم، حرفه آموزش و اشتغال نام دارد، تصریح کرد: در این مرحله مددجو با آموزشهای فنی و حرفه ای در کارگاههای زود بازده زندان مشغول به آموزش و کار می شود که برای اجرای این مرحله با هزینه شهرداری سوله ای به عنوان سالن اشتغال در محوطه اندرزگاه سه ساخته شده است.
مشاور شهردار تهران گفت: در تمامی این مراحل تسهیلاتی اعم از اتاقهای کودک، خانه اسباب بازی و مربیان مهد و دارالقرآن برای فرزندان خردسال زندانیان فراهم شده تا مددجو با خیالی آسوده این دوره ها را پشت سر گذارد.
مشیر افزود: با اجرای 15 ماهه این طرح در زندان اوین مراحل تدوین، ضبط اقدامات آموزشی و بسته نهایی طرح اصلاح رفتار زندانیان زن رو به پایان بوده و به زودی به قوه قضائیه برای تصویب نهایی و اجرا در تمامی زندانهای کشور ارائه می شود.
مشاور شهردار تهران در امور بانوان در پاسخ به میزان موفقیت این طرح گفت: در میان داوطلبان مددجو (زندانی) زنانی در آستانه اجرای حکم اعدام یا حکم حبس ابد بودند ولی امیدوارانه تا پایان طرح با ما همراه شدند و با نشاط و امید به زندگی در زندان زندگی می کنند و زنانی هم که حبس کوتاه مدت دارند خود را عاشقانه آماده زندگی در جامعه می کنند.
نظر شما