به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد محمدی زاده پیش از ظهر یکشنبه در کنفرانسی خبری که به مناسبت آغاز هفته محیط زیست و افتتاح آن لاین مرکز پالایش هوای و فاضلاب تهران برگزار شد، به مهمترین برنامه های سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: توانمندسازی ساختاری در استانها، ایجاد ظرفیتهای جدید و تمرکز زدایی از مهمترین برنامه های این سازمان بوده که باعث تغییر وضعیت نیروهای قراردادی و همچنین ارتقای اعتبار سازمان محیط زیست در بودجه هزینه ای کل کشور شده است.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: هم اندیشی با تشکلهای مردم نهاد محیط زیستی و همچنین بازدید از بیمارستانها و سیستمهای تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانی به همراه وزیر بهداشت، رونمایی از نماد آهوی ایرانی با همکاری شرکت خودروسازی سایپا از مهمترین برنامه های سازمان محیط زیست در هفته محیط زیست است.
راه اندازی صندوق ملی محیط زیست
رئیس سازمان محیط زیست به مهمترین برنامه های این سازمان در سال جاری اشاره کرد و گفت: راه اندازی صندوق ملی محیط زیست به تصویب رسیده و بعد از سالها مسئولیت آن به ریاست سازمان محیط زیست سپرده شده است. همچنین پژوهشکده سازمان محیط زیست از وزارت علوم مجوز دریافت کرده که پشتوانه خوبی برای طرحهای پژوهشی محیط زیست در سطح ملی و بین المللی است.
وی به سند ملی محیط زیست که سالها در رفت و آمد بین دستگاههای اجرایی سرگردان بود اشاره کرد و گفت: به زودی جمع بندی این سند در شورای عالی محیط زیست مطرح خواهد شد تا به عنوان یک سند پایه در توسعه محیط کشور مصوب شود. همچنین سند برنامه پنجم توسعه با همه نارساییها در مجلس طرح شده و کمیسیونهای مرتبط حساسیت خوبی نسبت به آن داشته اند و جمع بندیهای مناسبی صورت گرفته که می تواند رویکردهای محیط زیستی را در سند پنج ساله توسعه به اجرا درآورد.
محمدی زاده به طرح کاهش آلودگی صوتی اشاره کرد و مهمترین اولویت سازمان را مقابله با پدیده گرد و غبار دانست و گفت: پیگیریهای لازم برای مهار گرد و غبار انجام شده اما چون عمده فعالیت کانونهای بحران در خارج از مرزهاست عملا نیازمند همکاری کشورهای دیگر هستیم.
این مقام مسئول، به فعالیت در حوزه محیط زیست طبیعی اشاره کرد و افزود: تمام تلاشها در محیط زیست برای کاهش حجم مجوزهای خلاف محیط زیست در حوزه محیط طبیعی است و باید تا قبل از پایان سال از نظر سطح مناطق تحت حفاظت به معدل بین المللی برسیم که در حال حاضر 9 درصد از اراضی کشور تحت حفاظت است.
طرح جامع مدیریت تالابها امسال اجرا می شود
طرح جامع مدیریت تالابها امسال اجرا می شود
وی به طرح جامع مدیریت تالابهای در معرض خطر ایران اشاره کرد و گفت: امسال این طرح جامع اجرا می شود که احیای دریاچه ارومیه به تصویب رسیده و تالاب هامون منتظر سفر هیئت دولت به استان سیستان و بلوچستان است، همچنین طرح تالاب انزلی در مرحله تدوین است و تالابهای پریشان و دیگر تالابها به زودی اجرایی می شود.
محمدی زاده به آخرین سفر خود به مسکو اشاره کرد و گفت: پیگیر نهایی شدن قراردادهای محیط زیستی با روسیه هستیم و در ادامه همین مسئله به منطقه حفاظت شده سوچی که زیست گاه پلنگ ایران است سر زدیم و توافق نامه ای برای حفاظت از پرندگان شکاری به امضا رسید. موضوع تبادل بیشتر ببر و پلنگ در دستور کار قرار داشت که تا تولید انبوه گونه ها ادامه می یابد.
تکذیب خبر تغییر جهت باد
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون خبر انجام مطالعات کارشناسی در مورد تغییر جهت وزش باد و رفع آلودگی هوا گفت: چنین خبری صحت ندارد و در بازدیدی که از سازمان هواشناسی روسیه داشتیم در مورد کاهش حجم آلاینده ها به وسیله بارور کردن ابرها وهمچنین پیش بینی و پیشگیری تگرگ برای جلوگیری از خسارات مناطق حفاظت شده توافقاتی صورت گرفت.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون خبر انجام مطالعات کارشناسی در مورد تغییر جهت وزش باد و رفع آلودگی هوا گفت: چنین خبری صحت ندارد و در بازدیدی که از سازمان هواشناسی روسیه داشتیم در مورد کاهش حجم آلاینده ها به وسیله بارور کردن ابرها وهمچنین پیش بینی و پیشگیری تگرگ برای جلوگیری از خسارات مناطق حفاظت شده توافقاتی صورت گرفت.
کار محیط زیست تنها مبادله ببر، پلنگ و آهو نیست
رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به انتقاد خبرنگاری در مورد فعالیتهای سازمان محیط زیست در سالی که به عنوان تنوع زیستی و تکاپو برای تبادل گونه ها نامگذاری شده گفت: سال تنوع زیستی شعار ارزشمندی است که از سوی سازمان ملل انتخاب شده اما اینکه اعلام می شود رویکرد ما منحصر به مبادله ببر، پلنگ و آهوست جفا به فعالیتهای محیط زیست است.
کمبود امکانات و خودرو در محیط زیست نداریم
محمدی زاده در مورد خودروهای فرسوده سازمان محیط زیست و امکانات این سازمان و همچنین برنامه های راهبردی برای ارتقای مناطق حفاظت شده گفت: ما لندرورهای قراضه نداریم و الان سازمان مجهز به هلیکوپتر است و خودروها و تجهیزات کمکی به اندازه در اختیار داریم، مجوز خرید هزار و 500 موتورسیکلت برای حفاظت از عرصه های طبیعی دریافت شده و توافقاتی با نهادهای دولتی در معاونت راهبردی ریاست جمهوری انجام شده تا کمبود نیروی سازمان از ظرفیتهای مازاد دیگر سازمانها تامین شود.
پالایشگاه نفت مازندران مجوز ندارد
وی در این نشست به پالایشگاه نفت مازندران اشاره کرد و افزود: این پالایشگاه هیچ مجوز زیست محیطی دریافت نکرده و تا زمانی که اطمینان کامل در مورد مسائل زیست محیطی و رعایت این مسائل احراز نشود، مجوزی برای ساخت آن صادر نخواهد شد.
رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: آیا چرخ توسعه در همه جای جهان به خاطر محیط زیست تعطیل می شود؟ این مسئله در همه دنیا پذیرفته شده که با رعایت شاخصهای زیست محیطی توسعه به جلو برود و مطمئن باشید در ایران محیط زیست قربانی نخواهد شد.
وزیر صنایع؛ وزیر سبز
محمدی زاده با اشاره به فعالیتهای وزیر صنایع که به عنوان کاندیدای انتخاب وزیر سبز معرفی شده گفت: معیارهایی برای معرفی وزیر سبز در نظر گرفته شده که در نگاه و رویکرد سازمان محیط زیست مسئله ای پایه ای و اساسی است و در این باره دوره های آموزشی نیز برای فعالیت دستگاهها در حوزه محیط زیست ترتیب داده شده که وزیر صنایع نیز به دلیل فعالیتهایی که در این حوزه انجام داده در فهرست وزاری سبز است.
آلودگی در خلیج فارس
معاون رئیس جمهور با اشاره به چالشهای جدی محیط زیستی در خلیج فارس و خزر اظهار کرد: مهمترین مشکل محیط زیستی خلیج فارس پتروشیمی ماهشهر است که با وزارت نفت توافق شده ظرف دو سال، طی سالهای 89 تا 90 آلودگیهای این پتروشیمی برطرف شود. همچنین دو هزار کیلومتر لوله کشی کف دریا که کار انتقال نفت را انجام می دهد فرسوده شده و دریا را آلوده به نفت می کند و از این به بعد هیچ طرحی بدون مطالعه زیست محیطی در خلیج فارس اجرایی نمی شود.
وی به فعالیتهای انجام شده در منطقه کنارک اشاره کرد و گفت: تغییرات اکولوژیک در این مناطق با ایجاد ساحل سازیهای غیر قانونی انجام شده که اکوسیستم منطقه را با چالش مواجه کرده ولی کار متوقف شده و وزارت نفت موظف شده که ساحل و خشکی را احیا کند.
مسئولیت آلودگی آب تهران
محمدی زاده در مورد آلودگی آب تهران گفت: مسئولیت صیانت از منابع آبی مانند سد لتیان بر عهده محیط زیست است و بالادست و پایین دست سدها و همچنین مسئولیت بهداشتی بودن آب و غیر آلوده بودن آن به عهده دستگاههای دیگر است که وزارت بهداشت در مورد آلودگی آب تهران به مواد آلاینده باید اظهار نظر کند.
وضعیت پسماندها
وی به فرایند تبدیل زباله های شهری به کمپوست و دفع و یا تبدیل آنها به انرژی گفت: سلولهای بهداشتی در زباله های بیمارستانی و شیرابه های آلوده و همچنین تولید گاز متان از زباله ها مسائلی است که ارزیابیهای زیست محیطی در مورد آنها انجام شده و اقدامات مثبتی در این باره صورت گرفته اما به معنی این نیست که مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
حق آبه تالاب هورالعظیم
رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه حق آبه تالاب هورالعظیم در خاک ایران از سوی وزارت نیرو تامین شده، گفت: طرف عراقی که بخشی از هورالعظیم در خاک آنها واقع است اقدامات لازم را انجام نداده و ما نمی توانیم به آنها اعتراض کنیم اما بر اساس مطالعات ارزیابی در ایران مجوز احداث چاه نفت در مساحتی به طول و عرض 100 متر در 150 متر به وزارت نفت داده شده تا عملیات اکتشاف را انجام دهد.
نظر شما