۱۶ خرداد ۱۳۸۹، ۱۴:۵۶

دومین کنگره بین المللی سندرم متابولیک در زنجان برگزار می شود

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان از برگزاری دومین کنگره بین المللی سندرم متابولیک، چاقی و دیابت از 26 تا 28 خرداد ماه در زنجان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، رحیم سروری زنجانی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در این همایش بیش از هزار شرکت کننده داخلی و همچنین 16 شرکت کننده خارجی از اساتید و شخصیتهای علمی برجسته دنیا در زمینه بیماری های متابولیک و از کشورهای آمریکا، کانادا، هند، مالزی، استرالیا و ارمنستان حضور خواهند داشت و آخرین دستاوردهای علمی مرتبط با بیماری های متابولیک را ارائه خواهند داد.
 
وی با اشاره به ارسال 600 مقاله به شکل الکترونیک به دبیرخانه کنگره ادامه داد: با نظر کمیته علمی همایش، از این تعداد 416 مقاله جهت ارائه در کنگره پذیرفته شده اند.
 
سروری زنجانی با بیان اینکه بیماری های غیر واگیر مهمترین عامل تهدید کننده سلامت در عصر جدید محسوب می شوند که به سرعت در حال گسترش است ادامه داد: امروزه 45 درصد از بار بیماری های دنیا مربوط به بیماری های غیر واگیر است که عامل 60 درصد از مرگ و میرهاست و تا سال 2020، عامل بیش از 75 درصد از مرگ و میرها خواهد بود که نمونه بارز این بیماری ها، بیماری های متابولیک است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان با بیان اینکه با تغییر الگوهای معیشتی و گذر از زندگی سنتی به سمت زیست ماشینی و صنعتی امروز بیماری های عفونی از میدان عمل رخت بر بسته اند افزود: مشکلاتی نظیر کم تحرکی، چاقی، افزایش فشار خون، رژیم های غذایی ناسالم و دیابت جایگزین بیماری های عفونی شده اند که در نهایت منجر به بروز معضلاتی به نام سندرم متابولیک می شوند.
 
سروری زنجانی سندرم متابولیک را به جهت تحمل هزینه های سرسام آور و مخاطرات بهداشتی و درمانی مربوط به آن، یکی از معضلات اساسی نظام سلامت در کشور همچون سایر کشورها دانست و یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان با توجه به این نمای مشکل زای بیماری، گام هایی را در راستای مواجهه دقیق و برنامه مدار با این بیماری از جمله راه اندازی اولین مرکز تحقیقات متابولیک در زنجان و راه اندازی تخت های درمانی فوق تخصصی بیماری های متابولیک برداشته است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان برگزاری کنگره بین المللی سندرم متابولیک، چاقی و دیابت را از دیگر اقدامات آینده نگر در راستای مقابله با بیماری های متابولیک عنوان کرد و افزود: آشنایی مردم و پزشکان با روشهای پیشگیری و درمان بیماری های متابولیک، بهره گیری از تجارب صاحب نظران و متخصصین ایرانی و خارجی در رشته یاد شده جهت ارتقای روشهای پیشگیری و درمان بیماری و دستیابی به جدیدترین روش های درمان جهت ارتقای روش های پیشگیری و درمان بیماری و دستیابی به جدیدترین روش های درمان بیماری های متابولیک از جمله اهداف اختصاصی برگزاری این همایش است.
 
سروری زنجانی با بیان اینکه امروزه به نظر می رسد مصرف فست فود به عنوان یک فرهنگ عادی غالب در ایجاد و شیوع بیماری های متابولیک، دارای نقشی تعیین کننده است افزود: مصرف موادغذایی چرب، قند، نمک، دخانیات و الکل به همراه افزایش وزن و کم تحرکی به عنوان عامل خطر در بروز بیماری های متابولیک محسوب می شود.
 
وی افزود: مهمترین بیماری که متعاقب ابتلا به بیماری های متابولیک بروز می کند، بیماری های قلبی و عروقی است که سالانه موجب مرگ یک هزار نفر در کشور می شود که با توجه جدی و پیشگیری از بیماری های متابولیک می توان بر درصد زیادی از این مشکلات فائق آمد.
کد خبر 1095834

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha