به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله محمد یزدی ظهر یکشنبه در دیدار با رئیس سازمان پژوهشی و برنامهریزی درسی وزارت آموزش و پرورش با مهم خواندن تأثیرپذیری دانش آموزان از رفتار و طرز فکر معلمان به خصوص در دوران اولیه تحصیل بیان داشت: توجه به شخصیت دینی معلمان در کنار توجه به تدوین مناسب محتوای کتب درسی باید مد نظر قرار گیرد.
وی در این دیدار با اشاره به دوران رشد فکری و عقلی انسان در مراحل مختلف زندگی خاطر نشان کرد: شخصیت انسان از دوران کودکی شکل میگیرد و به تدریج تقویت میشود تا جایی که این شخصیت در ذهن انسان اسقرار یافته و دیگر قابل تغییر نیست؛ که این شخصیت جدای عوامل وراثتی به عوامل اکتسابی نیز بستگی دارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان این مطلب که نهاد آموزش و پرورش مسئولیت تربیت و شکل دادن به شخصیت افراد را بر عهده دارد، تأکید کرد: بعد از شکلگیری شخصیت فرد در درون خانواده، آموزش و پرورش، پر مسئولیت ترین نهاد در تربیت و آموزش تعلیمات اجتماعی به افراد است.
یزدی سالهای اول تحصیلی را مهمترین سال های تحصیل افراد و زیر بنای شکل گیری شخصیت آنها دانست و اظهار داشت: ما 2 نوع آموزش داریم ؛ یکی آموزش از طریق خواندن ، نوشتن و تدریس است و دیگری آموزشی است که به طور ناخودآگاه در کنار آموزش نوع اول قرار میگیرد و آن آموزش رفتاری معلمان و مدیران میباشد که یک آموزندگی مستقیم بر اخلاق، رفتار و طرز فکر دانش آموزان دارد.
وی در ادامه یکی از وظایف آموزش و پرورش به خصوص در دوران ابتدایی را زمینه سازی برای رشد استعدادهای دانش آموزان عنوان کرد و افزود: به تدریج در دورههای بالاتر تحصیلی آموزشها باید جهت دار شود تا استعدادهای رشد یافته دانش آموزان بارور شود.
آیت الله یزدی تغییرات پی در پی در روشها و شیوههای آموزش را درست ندانست و در این خصوص بیان داشت: این تغییرات در سیستمهای اجرایی آموزش و پرورش سبب تأثیر منفی در عملکرد معلمان و نوعی سردرگمی در دانش آموزان میشود.
کتب درسی باید با زبان زمان نوشته شود
وی نظارت جدی در خصوص محتوا کتب درسی را خواستار شد و اضافه کرد: در بحث اصلاحیات کتب درسی یک اصلاح زبانی داریم که در آن باید به زبان روز، سادگی و روانی کتب درسی در ضمن ثبات محتوای توجه و کمتر از لغات و اصلاحات سنگین استفاده کرد ، همچنان که به امر ترجمه قرآن نیز در این مورد توجه میشود.
وی تنها گفتن این که کتب درسی دارای اشکال است و باید اصلاح شود را کافی ندانست و گفت: باید این اشکالات ریز به ریز و مصداقی بیان شود و به علاوه در کار اصلاح کتب درسی نباید تنها منتظر کمک حوزه نشست، چرا که معاونت حوزه اشتغالات زیادی دارد.
باید از ظرفیت مؤسسات پژوهشی در قم استفاده شود
یزدی اضافه کرد: شهر قم دارای مؤسسات پژوهشی دینی بسیاری است که باید از این ظرفیت استفاده کرد و به صورت جدی با آنها وارد مذاکره شد و اگر میخواهیم در زمینه اصلاح کتب درسی به صورت جدی کاری انجام شود باید قراردادهای رسمی با این مراکز بسته شود.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با مهم خواندن تأثیرپذیری دانش آموزان از رفتار معلمان بیان داشت: توجه به شخصیت دینی معلمان در کنار تدوین مناسب محتوای کتب درسی باید مورد توجه قرار گیرد.
کد خبر 1095844
نظر شما