۱۷ خرداد ۱۳۸۹، ۱۴:۴۴

میر علایی درنشست خبری-1:

تولید فیلمهای سخیف را محدود می‌کنیم / برخی فیلمنامه ها کیلویی است

تولید فیلمهای سخیف را محدود می‌کنیم / برخی فیلمنامه ها کیلویی است

مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: این بنیاد از این پس به آثار سطحی و سخیف پزتیو به قیمت دولتی ارائه نمی کند و تولید چنین آثاری را محدود می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست مطبوعاتی احمد میرعلایی مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، جعفر گودرزی مدیر روابط عمومی، مسئولین دیگر بخش‌ها مختلف فارابی از جمله امیر اسفندیاری، نجاریان، قوام و...و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

در ابتدای این نشست جعفر گودرزی مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی گفت: در ابتدای قبول این مسئولیت سعی کردیم شرایطی برای اطلاع رسانی شفاف ایجاد کنیم. در این جلسه نیز سعی داریم به تشریح اهداف و سیاست گذاریها این بنیاد بپردازیم. قصد نداریم عنوان کنیم دوره‌های قبل فعالیتی در این مرکز نبوده است. اما قصد داریم در این ارتباط بهتر برخورد کینم. میرعلایی از سینماگران است و به مشکلات آشنا است.

در ادامه نشست میرعلایی مدیر بنیاد سینمایی فارابی عنوان کرد: هر مسئولی در هر جایی که صحبت کند کلامش نماینده نظام است و ممکن است این کلام در صورت بد بیان شدن خسارت به بار بیاورد. امیدوارم در این جلسه جملات ناصوابی گفته نشود و به وعده‌هایی که عنوان می‌کنیم عمل کنیم.

وی افزود: من دوست دارم یک سینماگر باشم و در زمانی که قرار است در بنیاد فارابی فعالیت کنم به گونه‌ای عمل می‌کنم که برای خودم هم جای سئوالی نباشد. قطعاً خودم را مخاطب قرار می‌دهم .همه سینماگران را از دوستان خود می‌دانم و علاقمندم با خانه سینما تعامل داشته و در این مکان به عنوان سینماگر همچنان حضور داشته باشم. 

باید از فرصتهایی که سینماگران در سالهای گذشته در سطح بین‌المللی ایجاد کرده‌اند استفاده می‌کردیم . اما متاسفانه این فرصتها را از دست داده‌ایم.

میرعلایی با اشاره به بودجه بنیاد سینمای فارابی ادامه داد: نزدیک به 20 میلیارد تومان هر ساله  بنیاد سینمای فارابی هزینه می‌کند که این رقم البته منهای فیلمهای فاخر است. اما متاسفانه این را باید بدانیم که بازگشتی از این سرمایه نصیب بنیاد نمی‌شود و فقط بحث حمایت مطرح است.

وی در ادامه عنوان کرد: نیاز به برگزاری جشنواره‌ها و تولید آثار مخاطب خاص در سینمای ایران همیشه وجود داشته است. همه جشنواره‌های دنیا به فیلمهای ایرانی نیاز دارند. ما باید از چند سال پیش به این فکر می‌افتادیم تا فرصتهایی که سینماگران در سالهای گذشته در سطح بین‌المللی ایجاد کرده‌اند استفاده می‌کردیم  اما متاسفانه این فرصتها را از دست داده‌ایم. باید حضور بین‌الملی سینمای ایران افزایش یابد تا پرچم ایران در سراسر دنیا برافراشته باشد.

میرعلایی با اشاره به مدیران قبلی بنیاد سینمای فارابی گفت: همه مدیران در این بنیاد زحمت کشیدند و جا دارد از آنها تشکر کنیم اما نباید فرصتها را نادیده بگیریم. امروز بحث سینما و مشکلات آن مهمترین موضوعی است که پیش روی ما قرار دارد. من در همان ابتدا نیز با معاونت سینمایی در ین ارتباط صحبت کردم که سینمای ایران کجا بوده، کجا است و به کجا خواهد رفت.

وی خاطرنشان کرد: سیستم دیجیتال سینمای دنیا فرا می‌گیرد دیگر نمی‌توان با این شکل نمایش، آثارمان را در دنیا نشان دهیم. باید این موضوع را در نظر بگیریم. جایگاه سینمای ایران باید مشخص شود. ما نمی‌توانیم درب کشور خودمان را به سوی دنیا ببندیم. مهمترین ماموریتی که بنیاد سینمای فارابی پیش رو دارد بحث سینمای استاندارد است. اما باید بدانیم این سینما را چه کسی می‌تواند معرفی کند.

میرعلایی در باره روند نامناسب ورود بازیگران به سینما افزود: بازیگران مانند فیلمهایی سخیف که روز به روز به شکل قارچ رشد می‌کنند ،وارد سینما می‌شوند.ما  به طور نمونه از دکتر علی رفیعی درخواست کردیم بعد از اتمام فیلم آقا یوسف کار تربیت بازیگران را در سینما بر عهده بگیرد. در این راستا منتقدین نیز وظیفه مهمی در آگاه کردن هنرمندان دارند ما به نظرات  آنها در بنیاد فارابی نیز نیاز داریم. در همین ارتباط با انجمن منتقدان جلساتی برگزار کردیم تا از نظرات آنها استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: ما تلاش کردیم در فارابی بحث ارباب رجوع نباشد. تلاش می‌کنیم لغت پیگیری را کم کنیم و تا زودتر کارها به نتیجه برسد. بحث فیلمنامه، تولید و پخش استاندارد نیز از مواردی است که مورد توجه ما است. برای رسیدن به سینمای ملی باید به زبان مشترک هم توجه کنیم. امروزه باید از فیلمنامه‌هایی حمایت شود که به ارزشها می‌پردازند. متاسفانه امکانات امروز سینمای ما به روز نیست و فکری نیز برای آن نشده است. باید این امکانات را به روز کنیم.

وی افزود: ما از همه دوستانمان حمایتهای مالی می‌کنیم .امیدوارم با حمایتهای معاونت سینمایی و کمک بخش خصوصی بتوانیم در بخش تولید قدمهای بلندی برداریم. از همه کسانی که در تلویزیون از جمله مهندس ضرغامی و دست اندرکاران مجموعه‌های تلویزیونی چون دکتر قریب،‌ در چشم باد و حضرت یوسف(ع) باید تشکر کنیم زیرا این آثار به کمک سینما آمدند و به ارتقا سطح مخاطبین کمک کردند. 

بعضی فیلمنامه نویسان کیلویی فیلمنامه می‌نویسند. این کار هویت فروشی است. در صورتی که یک فیلمنامه نویس حرفه‌ای برای نگارش یک متن مناسب  چند ماه وقت صرف می‌کند

مدیرعامل بنیاد سینمای فارابی با اشاره به ساخت آثار سخیف در سینمای ایران گفت:  چند سالی است  آثار سخیفی در سینمای ایران تولید می‌شود که حتی نام، شکل و شمایل آنها در شان کشور ما نیست. باید بدانیم که ما تاریخ چند هزار ساله داریم. باید سینماگران به ساخت آثاری با محتوای ارزشی بپردازند. بعضی‌ها به نقل از من عنوان کردند میرعلایی معتقد است که باید فیلم بفروش ساخت. اما نظر من این بود که فیلم باید دارای جذابیت باشد تا مخاطب از سینما با رضایت بیرون بیاید.

وی ادامه داد: باید بگویم از این پس به فیلمهای غیرفرهنگی و سخیف امکانات اکران و پوزتیو به قیمت دولتی ارایه نمی‌شود و اگر موجود باشد آزاد می‌دهیم.ما قطعا تولید فیلم‌های سخیف را محدود می‌کنیم.  

مدیرعامل بنیاد سینمای فارابی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر بعضی فیلمنامه نویسان کیلویی فیلمنامه می‌نویسند. این کار هویت فروشی است. در صورتی که یک فیلمنامه نویس حرفه‌ای برای نگارش یک متن مناسب و استاندارد چند ماه وقت صرف می‌کند. باید در این بخش به فیلمنامه نویسان کمک شود.

وی افزود: دانشگاه شرایطی فراهم کرده است تا جوانان به سینما بیایند اما بعضی از آنها متاسفانه متوقع بار آمده‌اند. در همین راستا در نظر داریم کلاسهای فیلمسازی به صورت دوره‌ای در 8 استان برگزار کنیم. متن این کلاسها بر روی سایت قرار می‌گیرد. ما به دنبال ارتقا سینماگران جوان هستیم می‌خواهیم نوجوانانی تربیت کنیم که منتقد تلویزیون و سینمای خود باشند.

میرعلایی با اشاره به بخش بین‌المللی بنیاد سینمای فارابی گفت: باید جشنواره‌ها و تلویزیون‌های دنیا را به سمت خودمان جذب کنیم. در همین ارتباط امیر اسفندیاری معاون بخش بین‌المللی برنامه‌های را طراحی کرده است. بخشی از فیلمهای فارابی در بعد بین‌الملل دیده نشده است. قصد داریم در ابتدا به صورت رایگان دسته‌ای از آنها به تلویزیون‌های خارجی برای پخش ارایه کنیم.

وی درباره سینمای فاخر عنوان کرد: سینمای فاخر به نظر من حتما فیلم‌های  پرهزینه  نیست. ممکن است فیلمی با بودجه کم ساخته شود اما برای سینمای ایران افتخار به همراه بیاورد. بودجه پروژه‌های بزرک جدا از فیلمهای دیگر فارابی  است. سعی داریم این گونه پروژه‌ها را به جای دو فیلم در یک سال به 4 فیلم در  سال برسانیم.

میرعلایی تاکید کرد: در ساختار فارابی تغییراتی ایجاد شده مدیریت‌ها به معاونت تبدیل شده است. در بخش بین‌الملل خواستار توجه بیشتری هستیم در همین راستا سمیناری با عنوان آسیب شناسی در بخش بین‌الملل با حضور کارشناسان ایرانی و خارجی برگزار خواهد شد.

کد خبر 1096460

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha