حجتالاسلام سید حسن ربانی روز سه شنبه در اولین نشست اعضای هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی که در مرکز جهانی علوم اهل بیت(ع) برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر ما در یک میدان رقابت سنگین قرار داریم و بخش عمده تهاجم فرهنگی، تهاجم دانشی است.
وی با اشاره به اینکه تأثیر دانشهای وارداتی بر جامعه ما رو به فزونی است تصریح کرد: لازم است این تهاجم از سوی ما از راه تولید علم و دانش اسلامی و بومی با پاسخی منطقی و حکیمانه مواجه شود و این انتظاری است که از فرهیختگان میرود.
ربانی گفت: امروز مسئولیت سنگینی بر دوش حوزههای علمیه و روحانیون در قبال پاسداری از انقلاب اسلامی به عنوان یادگار امام راحل وجود دارد.
تدوین افق پنج ساله دفتر تبلیغات اسلامی
وی ادامه داد: در حال حاضر هدف نهایی دفتر تبلیغات اسلامی مشخص شده و چشمانداز آن به عنوان یک سند فرابخشی و رسمی ترسیم شده است.
ربانی تصریح کرد: ساختار دفتر تبلیغات اسلامی، تثبیت نیروها و اعضای هیئت علمی شاکله خود را پیدا کردهاند و شاهد فعالیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم(ع) به عنوان دو نهاد رسمی حوزوی هستیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با تاکید بر حرکت در مسیر ولایت اظهار داشت: با توجه به مطالبات نظام از حوزویان و اقتضائات محیط روحانیت به عنوان دفاع از مکتب و نظام اسلامی در کنار ساختارهای ایجاد شده، ناسازگاریها را به سازگاری تبدیل کرده و با کمک فرهیختگان دفتر تبلیغات به عنوان نهادی پیش رو، آسیبها را به نقاط قوت تبدیل کنیم.
لزوم عدم برخورد شعاری در عرصه پژوهش
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز در این نشست از چهار زاویه به مبحث هیئت علمی پرداخت و این چهار زاویه را «خاستگاه هیئت علمی»، «کیان و هویت هیئت علمی»، «خاستگاه و وضعیت اجتماعی دفتر تبلیغات اسلامی» و «خاستگاه فردی اعضای هیئت علمی» دانست و افزود: این چهار رکن باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرند.
حجتالاسلام احمد مبلغی خاطرنشان کرد: اعضای هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی بر مسئله آرامش، اخلاق پژوهشی و اخلاق علمی استوارند و این اعضا در صورتی میتوانند در محیط بژوهشی به ایفای نقش مهم خود بپردازند که از آرامش نسبی برخوردار بوده و از جنبه شعاری بودن پرهیز کنند. وی اضافه کرد: دفتر تبلیغات اسلامی باید کارکردهای مناسب و مثبت خود را نسبت به نظام جمهوری اسلامی و مردم ایفا کند و این ایفای نقش نیازمند همافزایی و ارتباط مناسب اعضای هیئت علمی با یکدیگر است.
در این مراسم اعضای هیئت علمی آموزشی و پژوهشی با حضور در در چهار کمیسیون «همکاری مشترک حوزههای آموزشی و پژوهشی دفتر؛ موانع و راهکارها»، «تعامل مجموعههای آموزشی و پژوهشی شعب و قم؛ ابعاد و چگونگی»، «ارتقای اثرگذاری محیطی دفتر در فضای آموزشی و پژوهشی کشور؛ ضرورتها و راهبردها» و «ارتقای توانمندی اعضا هیئت علمی؛ انتظارات و راهکارها» به بحث و تبادل نظر پرداختند.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: برای اینکه پاسخ به تهاجم فرهنگی دشمنان به صورت منطقی باشد باید از راه تولید علوم اسلامی و بومی وارد شویم.
کد خبر 1097360
نظر شما