۱۹ خرداد ۱۳۸۹، ۱۴:۲۵

الماسوندی:

90 درصد از مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است

90 درصد از مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است

قم - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر لزوم اصلاح روش های آبیاری در بخش کشاورزی گفت: 90 درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، الماسوندی در همایش چالش آب استان قم در گذشته، حال، آینده که در تالار شیخ مفید دانشگاه قم با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد با بیان اینکه تنها یک سوم متوسط بارندگی جهانی در ایران روی می دهد اظهار داشت: میزان تبخیر آب در ایران به نحوی است که 70 درصد از حجم آب کشور تبخیر می شود بنابراین ایران در رده کشورهای کم آب دنیا قراردارد.

وی با اشاره به اینکه ایران از قدرتمندترین کشورهای جهان در بخش استفاده از سایر منابع به خصوص منابع آبی است گفت: سالانه 97.4 دهم میلیارد متر مکعب در کشور مصرف می شود که از این میزان 88.7 دهم میلیارد متر مکعب یعنی در حدود 90 درصد از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مصرف می گردد.

وی در این خصوص ادامه داد: با وجود مصرف بالا در بخش کشاورزی راندمان کشوری33 درصد است که لزوم توجه جدی در خصوص اصلاح الگوی روش های آبیاری را در این بخش می طلبد و میزان آب مصرفی کشور 7.6 میلیارد متر مکعب در بخش شرب و 2.5 میلیارد متر مکعب در بخش صنعت (برابر با یک دهم سهم متوسط مصرف در بخش صنعت کل جهان) مورد استفاده قرا ر می گیرد.

مدیر عامل شرکت مدیریت آب ایران بر لزوم مدیریت مصرف با توجه به دستورات الهی تاکید کرد و افزود: در تاکیدات الهی در قرآن کریم اسراف، عدول از بحث عدالت، کفران نعمت تلقی شده و بر بحث بهینه مصرف کردن و پرهیز از آلودگی آب تاکید فراوان شده است.

وی بهترین روش در مدیریت مصرف جلوگیری از زیاده روی در مصرف و حفظ کیفی و کمی منابع آبی دانست و در خصوص دیگر راهکارهای مدیریت مصرف اذعان داشت: ارتقاء آگاهی و فرهنگ عمومی مصرف با توجه به تعلیمات الهی و آموزه های قرآنی، انجام مطالعات جامع در خصوص کمیت آب، بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی با استفاده از روش های نوین آبیاری اراضی، توجه به بحث بازیافت آب به خصوص در بخش صنعت، اقدامات اداری و قانونی، مدیریت سیلاب، مدیریت کاربری اراضی و حفظ مراتع و اقدامات نظارتی و کنترلی از جمله راهکارهای مدیریت مطرح است که باید مد نظر قرار گیرد.

الماسوندی مجموعه آب مصرف شده برای تولید مقدار معینی از محصول را آب مجازی نامید و افزود: مدیریت مصرف در آب مجازی نیز از راهکارهای مدیریت مصرف آب است چرا که سهم عمده هدررفت آب ما در بخش آب مجازی است.

وی در ادامه به نتایج مثبت اصلاح الگوی مصرف در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه یافتگی در همه زمینه ها، ازدیاد نعمت، برقراری عدالت، فقر زدایی، ایجاد استقلال و عدم وابستگی، نظم و امنیت، تضمین توسعه پایدار، پایداری نظام خانواده و اجتماع، کاهش آلاینده ها و هزینه های درمانی و بزه کاری، جلوگیری از زیاده خواهی و خودخواهی، جلوگیری از شکاف طبقاتی، ایجاد شغل و سرمایه گذاری زیرساختی از اثار مثبت اصلاح الگوی مصرف در کشور است.

مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در پایان به اساس مدیریت مصرف در فرهنگ اسلامی اشاره کرد و گفت: مدیریت مصرف در فرهنگ اسلامی بر اساس حفظ منابع، استفاده صحیح، رشد اقتصادی، امنیت ملی، حفظ مسائل زیست محیطی در جهت توسعه پایدار بنا شده است. 

کد خبر 1097910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha