۱۹ خرداد ۱۳۸۹، ۱۷:۵۳

سجادی:

92 درصد اراضی کشاورزی کشور وابسته به کشت آبی است

قم - خبرگزاری مهر: معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم بهینه سازی روشهای آبیاری در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: 92 درصد اراضی کشاورزی کشور وابسته به کشت آبی است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، سید رحیم سجادی در همایش علمی چالش آب استان قم در گذشته، حال و آینده که در تالار شیخ مفید دانشگاه قم با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد آب را کلید توسعه بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: 92تنها 8 درصد از اراضی زیر کشت به صورت دیم است و به دلیل وابستگی بخش کشاورزی به آب باید بهینه سازی روشهای آبیاری در این بخش را مورد توجه قرار داد.

سجادی بحث چالش آب را تنها مختص به قم ندانست و افزود: محدودیت منابع آبی و مصرف فزاینده آن از سوی دیگر چالش آب را به یک چالش جهانی تبدیل کرده است که مقابله با آن راهکارهای بهینه مصرف آب و لزوم استفاده از روش های نوین در بخش کشاورزی را می طلبد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سیستم های پایدار منابع آبی باید به گونه ای طراحی و مدیریت شود که به نیازهای جامعه در حال حاضر و در آینده پاسخ دهد، افزود: اهداف وزارت جهاد کشاورزی ضمن دنبال کردن این امر افزایش بهره وری آب و حفاظت کیفی و کمی آن در بخش کشاورزی است.

75 درصد بارشهای کشور در فصل غیر آبیاری است

وی با اشاره به اینکه 75 درصد از بارشها در کشور در فصول غیر آبیاری است در خصوص برداشت غیر اصولی از آبهای زیر زمینی هشدار داد و گفت: برداشت از منابع آبی زیرزمینی طی 20 سال گذشته به شکل فزاینده ای افزایش یافته است.

وی به برشمردن چالش های عمومی منابع آب کشور پرداخت و ابراز داشت: محدودیت منابع آبی، توزیع غیر یکنواخت منابع آبی، آلودگی و شوری آب، افت سفره های زیرزمینی، تلفات بالای آب در شبکه آبرسانی، دفع آبها و عدم تصفه آن و عدم الگوی مصرف و غیره از دیگر چالش های منابع آبی کشور است.

وی به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و بیان داشت: اجرای شبکه های فرعی آبیاری، بهره برداری از آبهای نامتعارف، تصفیه آب و حفاظت و احیا خاک کشاورزی از برنامه هایی است که وزارت جهاد کشاورزی در برنامه پنجم توسعه دنبال می کند.

سجادی توان تولید لوازم نوین آبیاری در بخش کشاورزی را در کشور مناسب پوشش 200 هزار هکتار عنوان کرد و ادامه داد: در بخش کشاورزی در استان قم روش آبیاری تحت فشار توصیه نمی شود و طی سال گذشته و دو سال آینده در صدد توسعه شبکه فرعی آبیاری و اصلاح روش های آبیاری یک هزار میلیون هکتار زمین زراعی در استان قم هستیم.

کد خبر 1097917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha