۱۹ خرداد ۱۳۸۹، ۱۵:۵۲

میدل ایست بررسی کرد /

همه مخالفان البرادعی؛ از رسانه های دولتی تا نخبگان سیاسی

همه مخالفان البرادعی؛ از رسانه های دولتی تا نخبگان سیاسی

تحلیلگران معتقدند از زمان مطرح شدن نام "محمد البرادعی" به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2011 و خواست وی در زمینه تغییر قانون اساسی جبهه ای فراگیر علیه وی از سوی حکومت مبارک شکل گرفته که گام نهادن به جلو را برای مدیرکل سابق آژانس در عرصه سیاسی مصر سخت کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری میدل ایست در گزارشی می نویسد، این جبهه دولتی که از سوی مبارک هدایت می شود در آخرین اقدام خود برای تخریب چهره مردمی البرادعی (که خواهان جلوگیری از موروثی شدن حکومت در این کشور است)، وی را به هم پیمانی با اخوان المسلمین متهم کرده اند.

تهامی که در پی حمایت البرادعی از فعالیت سیاسی گروه اخوان المسلمین به عنوان گروهی که خواهان اصلاح و تغییر در مصر است، علیه وی ایجاد شده است. نامزد احتمالی ریاست جمهوری مصر در سال 2011 اخیرا با "محمد سعد الکتاتنی" یکی از اعضای گروه اخوان المسلمین درباره  اصلاحات سیاسی در این کشور دیدار کرده بود.

البته این مسئله قطعا اولین مورد از جوسازی علیه وجهه مثبت البرادعی نبوده و قطعا آخرین آنها هم نخواهد بود. رسانه های دولتی مصر از آغاز حرکت مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی برای حضور فعال در صحنه سیاسی مصر فعالیت علیه وی را کلید زده  بودند.
 
بر این اساس در چند ماهه اخیر رسانه های دولتی مصر و برخی از نخبگان سیاسی حامی رژیم مبارک به خواسته های البرادعی در مسئله تغییر قانون اساسی مصر، اشراف کامل بر روند انتخابات و تاسیس انجمن ملی تغییر به دیده شک و تردید نگریسته و همواره در صدد تخریب و سوء استفاده از این اقدامات علیه شخصیت البرادعی بوده اند.
 
"محمد حلمی عبدالوهاب" از تحلیلگران و پژوهشگران برجسته سیاسی در مصر با رد این اتهامات و جوسازی ها علیه البرادعی اظهار  می دارد: البرادعی پیش از حضور در مصر و در زمانی که به عنوان مدیرکل آژانس فعالیت می کرد خود را از تحولات سیاسی در این کشور دور نگه نداشته بود و همواره به کشور سفر می کرد.
 
این تحلیلگر مصری تاکید کرد: تقاضاها و درخواستهای مورد نظر البرادعی خواسته های بسیاری از مردم مصر است، چه آنکه وی با استناد به شواهد و شاخص های که در دست دارد معتقد است این کشور با رژیم کنونی به تنزل قابل توجهی تن داده است.
عبدالوهاب در ادامه با اشاره به افزایش فساد و رشوه در مصر و خواست البرادعی برای تغییر این وضعیت تاکید کرد: البرادعی پیش بینی می کرد اراده تغییر در مصر بیش از این باشد. البته این مسئله به این معنا نیست که مردم خواهان تغییر نیستند، اما باید پذیرفت که قشرهای بزرگی از مردم توانایی تن دادن به هزینه تغییرات را ندارند؛ هر تغییر هزینه ای دارد که مردم مصر با توجه به فقر شدید و نا آگاهی از تنم دادن به آن سر باز می زنند.
 
این پژوهشگر سیاسی در ادامه با اشاره به احساس نا امیدی البرادعی پس از مواجهه با صحنه سیاسی مصر، اظهار داشت: وی از ناتوانی مردم در شکستن مانع ترس در برابر تغییر خواهی و اصلاحات و از طرفی نحوه برخورد موسسات دولتی با حضور وی در عرصه سیاسی این کشور دچار نوعی یاس و نا امیدی شده است.
 
وی تاکید کرد: هنگامی که البرادعی می گوید باید مانع ترس را در برابر اراده تغییر از روبر برداشت، گویی به این تحلیل رسیده است که مردم مصر توانایی رفع این مانع ندارند.
 
عبد الوهاب در ادامه افزود: البرادعی از سوی دیگر با مشاهده اینکه نخبگان سیاسی مصری و به ویژه سران احزاب مخالف چندان تفاوتی با رژیم حاکم بر مصر ندارند، بلکه در امتداد این رژیم هستند، دچار نا امیدی بیشتری شد.
 
وی تاکید کرد: البرادعی هم اکنون به این نتیجه رسیده است که احزاب مخالف و سران آن همچنان به این درک سیاسی نرسیده اند که هر تغییری هزینه ای دارد و باید هزینه آنرا پذیرفت.
 
خاطر نشان می شود که ابهام در مسئله حضور محمد البرادعی مدیرکل سابق آژانس و از مخالفان جدی رژیم مبارک در انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2011 به علت موانع موجود در قانون اساسی مصر هنوز لا ینحل باقی مانده است.
کد خبر 1098023

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha