۱۹ خرداد ۱۳۸۹، ۲۰:۰۳

الماسوندی:

جلوگیری از هدررفت انرژی در ساخت و سازها رعایت نمی‌شود

جلوگیری از هدررفت انرژی در ساخت و سازها رعایت نمی‌شود

قم - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از نادیده گرفتن مسئله هدررفت انرژی در ساخت و سازها انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، علیرضا الماسوندی بعداز ظهر چهارشنبه در همایش چالش آب در استان قم اظهار داشت: با اینکه در مقررات ملی ساختمان بحث جلوگیری از هدررفت انرژی مورد تاکید واقع شده اما متاسفانه کنترلهای لازم در این زمینه صورت نمی‌گیرد و این مسئله در شهرهایی که با افزایش دما مواجه هستند چالشهای زیادی ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: این مسئله باید در همه شهرهای کشور به ویژه در استانهایی که با دوره طولانی کم‌آبی مواجه هستند مورد توجه قرار گیرد.

واردات آب در صورت عدم صرفه جویی

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به احداث 117 سد مخزنی در کشور از محل اعتبارات طرحهای زودبازده اظهار داشت: 168 سد دیگر نیز در دست مطالعه و طراحی است که با احداث آنها حدود 10 میلیارد متر مکعب به حجم تنظیم ذخائر آبی اضافه می‌شود.

الماسوندی مجموع تنظیم سدهای ایران از قبل از انقلاب تا پایان برنامه ششم را 55،5 میلیارد متر مکعب اعلام کرد و افزود: حدود 15 میلیارد متر مکعب از این مقدار تنظیم شده و جریان سطحی بود که کشاورزان از آنها استفاده می‌کردند.

وی اضافه کرد: جمعیت کشور در سال 1410 حدود 98 تا 100 میلیون نفر پیش بینی می‌شود و اگر مصرف‌ آب در کشور به همین صورت پیش رود در سال 1410 هر شهروند ایران به ازای هر سال هزار و 300 متر مکعب مصرف می‌کند و در این صورت باید از کشورهای دیگر آب وارد کنیم.

الماسوندی گفت: وضعیت کشورهای مجاور از نظر آبی مساعد نیست و توقع واردات آب را دارند.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران سرمایه‌گذاری در بخش کاهش مصرف آب را مهمترین راهکار برای مقابله با پدیده کم‌آبی دانست و اظهار داشت: دولت در طول 20 سال سرمایه‌گذاری کرد و در طول این سالها حدود 50 هزار میلیارد تومان هزینه کرده است و اگر به همین میزان در بخش مصرف سرمایه‌گذاری کنیم بسیاری از مشکلات و چالشهای برطرف می‌شود.

وجود 610 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در کشور

وی برداشت آب زیرزمینی را حدود 56 میلیارد متر مکعب اعلام کرد و افزود: از این مقدار پنج میلیارد مترمکعب از چاه‌های غیرمجاز و 51 میلیارد از طریق چاه‌های مجاز برداشت می‌شود.

الماسوندی تعداد چاه‌های عمیق و نیمه عمیق در کشور را 610 حلقه اعلام کرد و افزود: از این تعداد 110 حلقه چاه به صورت غیرمجاز و 500 حلقه نیز مجاز هستند.

وی با بیان اینکه بیشتر آبهای برداشت شده از چاه ‌ها در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، بیان کرد: اگر در این زمینه 20 درصد تملک مصرف داشته باشیم معادل 11،2 میلیارد متر مکعب در میزان مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود و این مقدار به اندازه حجم 168 سد در حال احداث و طراحی است.

کد خبر 1098187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha