به گزارش گروه دين وانديشه خبرگزاري "مهر" به نقل از پايگاه اطلاع رساني رسا، حجت الاسلام والمسلمين حسيني بوشهري در اين مراسم طي سخناني با بيان چگونگي علمي كه طلاب، فضلا و بزرگان حوزه به دنبال كسب آن هستند، اظهار داشت: امير مؤمنان علي (ع ) ميفرمايند علمي كه ما ميآموزيم بايد شاخصههايي داشته باشد، اولين شاخص آن است كه كسب اين علم براي تصاحب جاه و مقام نيست بلكه آموزه هاي ما رنگ خدايي دارد و انسان به اين علم دست پيدا نميكند مگر اين كه به دنبال آن فرد، در وجود خود يك حالت خضوع و خشوع در برابر ذات اقدس الهي احساس كند.
وي تواضع در برابر خداوند و بندگان خدا را يكي از ويژگيهاي علم الهي عنوان كرد و افزود: تواضع در برابر همنوع و مجموعه انسانهايي كه مانند او برخوردار از نعمت حيات و وجود هستند، رمز ماندگاري محبوبيت روحانيت در دل مردم است ، زيرا خود را تافته جدا بافته نميداند.
استاد حوزه علميه قم در ادامه با سفارش طلاب جديد به رعايت شاخصههاي يك طلبه گفت: روحانيت در طول تاريخ خود داراي يكسري ويژگيهايي بوده كه روحانيت نيز بر روي آن بسيار تأكيد داشته است. روحانيت احياگر مكتب و مرزبان بودهاند و فرق است بين مرزباني مرزهاي جغرافيايي و مرزهاي عقيدتي كه اين مرزباني را به روحانيت سپردهاند و خوشا به حال روحانيت كه هرگاه ديده است در جبهه مرزهاي جغرافيايي سرباز پيدا نميشود لباس رزم به تن كرده و در كنار سربازان جنگيده است و تعداد شهداي روحانيت در طول هشت سال دفاع مقدس نسبت به مابقي صنوف از همه بيشتر است.
وي روحانيت را آگاه و عالم به زمان و شرايط موجود دانست و تصريح كرد: روحانيت هميشه نبض زمان را در اختيار داشته است، هميشه موضع گيريهاي خردمندانه داشته است گاهي سكوت معنيدار داشته و زماني فرياد كشيده است و در هر جا عملش رنگ خدايي داشته، موفق بوده است و اگر اين روحانيت پاي كار نميبود معلوم نبود ديگران به نام قرآن و سنت چه چيزي به خورد جامعه ميدادند كه گاهي اين افراد مدعي هستند كه به روحانيت نيازي نيست و ما ميتوانيم و اين ادعاي كاملاً بيجايي است. همين نجف را ببينيد اگر مرجعيت با آن اقتدار حضور پيدا نميكرد اشغالگران در باتلاقي عظيم گير كرده بودند ولي يك چهره روحاني با حضور خردمندانه خود وزير امور خارجه بزرگترين كشور جهان را به اعجاب بر ميانگيزد.
حجت الاسلام حسيني بوشهري ارتباط قوي روحانيت با مردم را يكي ديگر از ويژگيهاي روحانيون برشمرد و متذكر شد: روحانيت هرگاه از مردم خواسته است كه در صحنه حاضر شوند، مردم حاضر شده و اين انقلاب اسلامي جزو افتخارات روحانيت در تاريخ ثبت شده است منتها به شرطي كه تداوم انقلاب هم به نام روحانيت ثبت شود و نبايد بگويد كار تمام شده است. اگر ابتذال فرهنگي و تهاجم فرهنگي در شناختها و باورها و ارزشهاي ما بوجود آيد باز اين روحانيت بايد مرزبان باشد و پاي كار باشد زيرا روحانيون پيشكسوت در نهضتهاي ضد استعماري بودهاند.
وي وظايف روحانيون در زمان فعلي را بسيار مهم و خطير دانست و تأكيد كرد: امروز دنيا با تمام وجود به جنگ دين آمده است و تمام اين برنامهها يك چيز را نشان گرفته است و اين كه چرا مردم خداباور و ديندار هستند. نهضتها را سركوب ميكنند مسلمانان را در روز روشن ميكشند، با حقوق مسلم مسلمانان مبارزه ميكنند و در مهد دموكراسي و آزادي كه گوش فلك را كر كرده است، تعدادي دختر و بانوي مسلمان را از حجاب محروم ميكنند.
وي ادامه داد: طلبه بايد افقهاي دور را ببيند نه فيضيه، قم و حتي ايران را، كشورهاي اسلامي را اشغال ميكنند، فساد و فحشا را گسترش ميدهند، دشمنان از تمام امكانات و ظرفيتهايشان استفاده ميكنند . سوگمندانه عنوان ميكنم كه آنها اميد به روحانيون ما بستهاند تا آنها را به اردوگاه خودشان وارد كنند.
مدير حوزه علميه قم ضمن سفارش به جدا نشدن روحانيون از شئون طلبگي گفت: زي طلبگي، لباس پوشيدن و رفتار كه براي مردم آن قداست را دارد را ميبايست به هر قيمتي كه شده حفظ كنيم و از اين مرز عبور نكنيم كه اولين نتيجه آن بدبيني مردم نسبت به روحانيت است و اگر اين اتفاق بيفتد طرفداران دين خدا كم ميشود.
نظر شما