۲۱ خرداد ۱۳۸۹، ۱۳:۴۱

60 درصد هنرمندان صنایع دستی ساکن روستاها هستند

60 درصد هنرمندان صنایع دستی ساکن روستاها هستند

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی آذربایجان شرقی جایگاه اصلی صنایع دستی را روستاها دانست و گفت: بیش از 60 درصد هنرمندان صنایع دستی ساکن روستاها و شهرهای کوچک هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، تراب محمدی پیش از ظهر جمعه در مراسم روز صنایع دستی در جمع هنرمندان این رشته افزود: روستاها مادر شهرها هستند و بسیاری از رشته های این هنر همچنان در روستاها تولید می شود.

وی از وجود 60 رشته صنایع دستی در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: تعدادی از این رشته ها در طی سال ها به طور کلی منسوخ شده اند که درصدد راه اندازی مجدد آنها هستیم.

محمدی یکی از این رشته ها میناکاری سلطنتی عنوان کرد و تصریح کرد: با تامین اعتبار کافی در زمینه پژوهش های صنایع دستی نباید اجازه دهیم در جایی هنر صنایع دستی به دست فراموشی سپرده شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی هنر صنایع دستی را با میراث فرهنگی و هنر موزه داری عجین دانست و اظهار داشت: آذربایجان شرقی در زمینه های کیفی و کمی از لحاظ وجود آثار و هنرمندان صنایع دستی جزو 5 استان برتر کشور است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش ازچهار هزار هنرجو در 23 آموزشگاه صنایع دستی و در 30 رشته در شهرهای استان شرکت کرده اند که 50 درصد این هنرجویان همه ساله جذب بازار کار می شوند.

محمدی تصریح کرد: به منظور حمایت هر چه بیشتر از هنرمندان صنایع دستی کلیه فروشگاه ها و مجتمع های بین راهی را ملزم به فروش این صنایع کرده ایم.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی هنرمندان این رشته گفت: متاسفانه با وجود آنکه مبلغ مورد نیاز هنرمندان صنایع دستی برای آغاز و ادامه فعالیت بسیار کمتر از شغل های دیگر است اما این هنرمندان در دریافت وام هایی مانند وام صندوق مهر امام رضا دچار مشکل هستند.

محمدی با بیان اینکه با اعطای مبلغ مناسب وام به این هنر توانایی ایجاد بیش از هزار شغل وجود دارد اضافه کرد: بسیاری از کارگاه های صنایع دستی استیجاری هستند که صاحبان آنها می توانند با دریافت وام بسیاری از مشکلات خود را مرتفع کنند.

وی همچنین با تاکید بر اجرایی شدن هر چه سریعتر بیمه هنرمندان خواستار ارائه تسهیلات و برنامه ریزی برای رفع مشکل بسته بندی صنایع دستی استان شد.

 

 

 

صنایع دستی صاحب 7 درصد از رشد اقتصادی کشور

رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به نقش صنایع دستی در اقتصاد کشور گفت: صنایع دستی علاوه بر نقش آن به عنوان هویت ملی سالانه 7 درصد از رشد اقتصادی کشور را به خود اختصاص می دهد.

رضا حسینی افزود: این در حالی است که صنایع پتروشیمی و خودروسازی تنها 7.2 درصد از رشد اقتصادی کشور سهم دارند.

وی اظهار داشت: حوزه صنایع دستی با وجود محدود بودن نسبت به سایر حوزه ها بسیار پربازده و با ارزش افزوده بالا می باشد که می تواند سایر بخش های اقتصادی را نیز فعال کند.

حسینی تصریح کرد: حوزه صنایع دستی جزو بخش هایی است که می توان از طریق آن وسرمایه اندک و بدون آلایندگی هوا و نیز وابستگی به خارج بحث گردشگری و بازار مربوط به آن را فعال کرد.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم در زمینه اثرگذاری صنایع دستی پیشرفت کنیم باید در شناخت هر چه بیشتر ظرفیت، تنگناها و محدودیت های این صنعت تلاش کنیم.

حسینی ادامه داد: مسئولان سازمان ها و نهادهای مختلف می توانند با استفاده از صنایع دستی برای هدایای سازمانی خود نقش عمده ای در رواج این فرهنگ داشته و بخشی از رونق اقتصادی این رشته را فعال کنند.

رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان صنایع دستی را حوزه ای موثر در مدیریت جهان دانست و گفت: صنایع دستی با دارا بودن آثار اقتصادی و اجتماعی خود نمود فرهنگ کشور ما در سده های بعدی خواهد بود.

کد خبر 1098751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha