به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، صادق نجفی پیش از ظهر جمعه در مراسم تجلیل از هنرمندان صنایع دستی استان افزود: مبلغ اختصاص یافته در حدود 20 میلیارد تومان بود که مابقی طی شش ماه ابتدای امسال به هنرمندان فرش پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: امروز نیز مانند گذشته فرش اهمیت به سزایی در امر اشتغال و ارزآوری آذربایجان شرقی دارد که نیازمند توجه بیش از پیش به این صنعت است.
نجفی با بیان اینکه تنوع فرش تبریز در هیچ کجای ایران وجود ندارد گفت: بخش زیادی از هنر – صنعت شهری مانند اصفهان از روی سبک تبریز است که در دوران صفویه به این شهر منتقل شده است.
وی از تشکل ها و اتحادی ها هخواست تا در امر برگزاری نمایشگاه ها فعال تر شوند و تصریح کرد: سبک تبریزی در هنر و صنایع دستی بسیار پر آوازه است که باید با برند سازی هنر فرش آن سبک تبریز را نیز احیا کرد.
نجفی خاطرنشان کرد: هم اکنون فرش شهرهای تبریز، مهربان، مراغه و هریس با حضور در موزه های و کاخ ها تبدیل به برندی در سطح جهان شده اند که این لزوم توجه بیشتر مسئولان به این هنر را می طلبد.
رئیس سازمان بازرگانی استان بازاریابی مناسب برای فرش را امری مهم برای توسعه آن دانست و گفت: همانطور که اکنون ارزیاب گمرک فرش را داریم باید در گمرک استان ارزیاب صنایع دستی را نیز مستقر کنیم.
نجفی همچنین با اشاره به صنعت جواهر و طلا و نقره سازی استان گفت: با راه اندازی گمرک این صنعت در فرودگاه تبریز اکنون تبدیل به یکی از صادر کنندگان این هنرها شده ایم.
وی اضافه کرد: هم اکنون صنعت ساخت جواهر و طلا و نقره تنها در اختیار هنرمندان تبریز، اصفهان و تهران است که ما باید با اجرا و توسعه طرح های مطالعاتی و بازاریابی نقش تبریز را برجسته تر سازیم.
معافیت مالیاتی شاغلان بخش صنایع دستی
معاون امور برنامه ریزی استاندار آذربایجان شرقی نیز از ارائه طرح پیشنهادی استان به هیئت دولت خبر داد و گفت: در صورت تائید دولت، شاغلین بخش صنایع دستی از پرداخت مالیات معاف می شوند.
فرخ مسجدی گفت: این اقدام در صورت تائید از سوی دولت به اقتصادی کردن هر چه بیشتر فعالیت شاغلین صنایع دستی می انجامد.
وی مهمترین اهمیت صنایع دستی را تبلور فرهنگ و انتقال بار فرهنگی و ارزشی آن دانست و گفت: اهمیت صنایع دستی را با وجود اهمیت بحث درآمد در آن لزوما اشتغال تلقی نمی کنیم.
مسجدی تصریح کرد: استان ما دارای جایگاهی جهانی در زمینه صنایع دستی است که می تواند زمینه ساز فرصتی مهم برای منطقه باشد.
وی با اشاره به رابطه دو سویه بحث گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: توسعه گردشگری می تواند روح تازه ای در کالبد صنایع دستی بدمد.
مسجدی با تاکید بر ایجاد بازار مناسب برای فروش داخلی و صادرات صنایع دستی استان گفت: تا زمانی که بازار مناسبی وجود نداشته باشد فعالیت های اقتصادی در این زمینه نتیجه بخش نخواهد بود.
معاون امور برنامه ریزی استاندار با اشاره به طرح پایانه صادراتی فرش تبریز گفت: اقداماتی در این زمینه صورت گرفته بود اما به علت نبود آمادگی از سوی سرمایه گذار تصمیم بر این شد تا این پایانه از سطح فرش بالاتر رفته و به عنوان پایانه صادراتی فعال شود.
مسجدی هم چنین با تاکید بر لزوم تبلور خصوصیات فرهنگی و ویژگی اقوام در آثار صنایع دستی گفت: باید رشته های صنایع دستی بیش از این در دانشگاه ها تدریس شوند تا ارزش این هنر به نسل های بعدی نیز منتقل شود.
نظر شما