به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، ترافیک به عنوان یکی از معضلات جوامع پیشرفته و در حال رشد باعث به وجود آمدن مشکلات فراوانی برای شهروندان شده است. کشورهایی مانند آلمان، ژاپن و فرانسه که جز عمده تولید کنندگان خودرو در جهان محسوب می شوند با ارائه راه حلهایی تا کنون توانستهاند تا اندازهای از پیشرفت این مشکل در کشورهای خود جلوگیری کنند اما همچنان با بالا رفتن قدرت خرید مردم و نیاز آنها برای بدست آوردن زندگی بهتر این معضل بر قوت خودش باقی است.
کشورهای در حال توسعهای مانند ایران که با رشد بیرویه تولید و واردات خودرو رو به رو شده و با وجود دادن تسهیلات برای خرید خودرو با مشکل بسیار شدید ترافیک مواجه است و علی رغم تلاش های فراوان برای حل این موضوع اما همچنان ترافیک شهرهای ایران باعث از دست رفتن وقت و صرف هزینه های هنگفت برای دولت میشود.
تا کنون اجرای برنامههایی برای جلوگیری از معضل ترافیک در ایران جوابگو نبوده و این مسئله کم کم به شهرهای کوچک نیز کشیده میشود.
بندرعباس یکی از شهرهای تجاری و اقتصادی کشور محسوب میشود که با توجه به وضعیت مناسب درآمدی، مردم آن با مشکل شدید ترافیک مواجه هستند.
مشکلات فضای شهری در برخی مواقع باعث بروز ترافیکهایی گاه سنگین میشد که با رفع سریع آن، مشکل آفرین نمیشد اما انجام پروژه بزرگ مجتمع های تجاری در مرکز شهر بدون در نظر گرفتن آینده شهر و عریض شدن خیابانها و تعمیر و استاندارد سازی سیستم فاضلاب شهری بندرعباس باعث بروز مشکلات فراوان ترافیکی برای این شهر شده به گونهای که بندرعباس تبدیل به لانه زنبور و بن بستهای خیابانی شده است.
مسئولان هم از اجرای طرح موقت ترافیک بندرعباس اطلاعی نداشتند!
اجرای موقت طرح ترافیک بافت مرکزی شهر بندرعباس در حالی اجرا شد که هیچکدام از اعضای شهر به طور دقیق از این طرح اطلاعی نداشتند و اطلاعات آنها هم در حد مردم بود چرا که در زمان تماس خبرنگار مهر با نائب رئیس شورای شهر ابراز بی اطلاعی از جزئیات و پاسخگویی در این رابطه را منوط به داشتن اطلاعات بیشتر کرد.
بهروز اکرمی، دبیر هماهنگی شورای ترافیک استان هرمزگان در خصوص طرح موقت ترافیک هسته مرکزی شهر بندرعباس بیان کرد: این طرح جزء برنامه شورای ترافیک برای اجرای طرح ترافیک بافت مرکزی شهر نبوده و تنها برای انجام پروژههای شرکت آب و فاضلاب اجرا میشود.
وی ادامه داد: این طرح قسمت شرق و غرب شهر را با توجه به معابر مصدود شده به یکدیگر وصل میکند که از بلوار طالقانی شروع و تا اسکله شهید حقانی ادامه دارد.
دبیر هماهنگی شورای ترافیک افزود: در راستای سهولت هر چه بیشتر در عبور و مرور شهروندان تلاش شده که این طرح به گونه ای باشد که ماشینها با کمترین مشکل مواجه شوند.
اکرمی متذکر شد: به علت ترافیک سنگینی که ممکن بود برای شهر به وجود بیاید پیشبینی شد که این طرح تا بلوار آیتالله خمینی کشیده شود.
وی همچنین عنوان کرد: بر اساس زمان بندیهای انجام شده این پروژه باید تا پایان شهریور ماه به اتمام برسد و شرکت آب و فاضلاب در صورت تمام نشدن آن باید خسارت را پرداخت نماید.
دبیر هماهنگی شورای ترافیک همچنین بیان کرد: مسئولیت این شورا تنها مهندسی ترافیک و معرفی خیابانهای جایگزین به جای خیابان های مسدود شده است.
اکرمی عنوان کرد: متاسفانه یکی از عمده اشکالاتی که به اجرای این طرح وارد است عدم اطلاع رسانی به موقع و صحیح به عموم شهروندان که با ایجاد شک و سردرگمی برای مردم شد است.
وی در پایان سخنان خود گفت: طرح ترافیک بافت مرکزی شهر بعد از اتمام پروژه آب و فاضلاب اجرا و ترافیک موجود در خیابان ها و معابر از بین می رود.
این در حالی است که در طرح موقت ترافیک برخی از خیابانها بوسیله جدول طبق شرایط مهندسی بسته شده است و فرضیه اینکه طرح به صورت موقت خواهد بود را ضعیف می کند.
یکی از مسائلی که باعث اعتراض و نارضایتی شهروندان بندرعباسی شده تغییر نامناسب خیابان ها به گونه ای است که هر مسافر برای رسیدن به مقصدی که در گذشته توسط یک ماشین طی می کردهم اکنون باید با دو ماشین مسیر خود را طی کند.
طولی بودن شهر بندرعباس که از سمت غرب به شرق کشیده شده و تمامی مسیر های اصلی شهری در این جهت قرار می گیرد باعث به وجود آمدن این مشکلات شده است.
یکی دیگر از موضوعاتی که در باره این طرح توجه همگان رو به خودش جلب کرده مارپیچ شدن و قطع نا مناسب مسیر برخی از خیابانها به شکلی که رانندگان را کلافه و باعث ایجاد منازعه در برخی از این خیابان ها شده است.
علی رئیسی یکی از رانندگان تاکسی نیز در این زمینه بیان کرد: ایجاد این طرح باعث سردرگمی و ایجاد شرایط بسیار نامناسب رانندگی شده به گونه ای که با طی کردن خیابانی و گذر از پیچ و خم های فراوان متوجه می شوید که دوباره سر جای اولت هستی و این باعث هدر رفت سوخت و زمان می شود.
عزت قربانی یکی دیگر از رانندگان تاکسی افزود: در گذشته کرایه های مسافران بر اساس میزان کیلومتر سنجیده می شد اما با اجرای این طرح و انتخاب نامناسب خیابان های جایگزین مسافت ها دو برابر افزایش پیدا کرده در صورتی که کرایه ها به همان میزان گذشته دریافت می شود.
نائب رئیس شورای شهر بندرعباس نیز بیان کرد: با توجه به وضعیت پیش آمده این انتظار از شرکت آب و فاضلاب می رود که با اتمام به موقع این پروژه مشکلات ساکنان شهر بندرعباس را رفع کند.
بسیاری از خیابان های بندرعباس به علت داشتن عرض کم در راستای اجرای این طرح دچار ترافیک بسیار سنگین شده به گونه ای که بسیاری از رانندگان برای فرار از این وضعیت به کوچه ها پناه می برند که در واقع کوچه ها جایگزین خیابان های مسدود، شده که باعث ناراحتی اهالی محلات و ساکنان کوچه های میانی شهر شده است.
به گمان بسیاری از صاحب نظران این طرح به صورت آزمایشی در راستای اجرای طرح اصلی ترافیک بافت مرکزی است که در صورت جوابگو نبودن این طرح مسئولان شورای ترافیک باید برنامه خود را تغییر و با کارشناسی دقیق تر این پروژه را اجرایی کنند.
در حال حاضر رسیدن به مرکز شهر و دسترسی به مراکز خرید که اغلب در مرکز شهر قرار دارد با توجه به شرایط آب و هوایی بندرعباس بسیار دشوار و طاقت فرسا شده است و هر شهروند که در گذشته برای رسیدن به مرکز شهر 20 تا 30 دقیقه وقت صرف می کرد باید همین مسیر را در بیش از یک ساعت طی می کند.
به نظر می رسد شورای ترافیک باید با همکاری و مساعت ارگان های مربوطه این مشکل را حل و از بار ترافیکی شهر کم کند.
نظر شما