۲۵ خرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۵۵

در برنامه پنجم انجام می‌شود /

مهار 2.4 میلیون هکتار بیابان در کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در برنامه پنجم مهار 2.4 میلیون هکتار بیابان با اعتبار 700 میلیارد تومان پیشنهاد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، فرود شریفی امروز سه شنبه در نشستی مطبوعاتیگفت: روز جهانی مقابله با بیابان زایی 29 خرداد ماه امسال با شعار " بهبود خاک در هر جا، بهبود زندگی در همه جا" برگزار می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در برنامه چهارم 500 هزار هکتار در مناطق بیابانی کشور اقدامات بیابان زایی انجام شده و در برنامه پنجم مهار 2.4 میلیون هکتار بیابان با اعتبار 700 میلیارد تومان پیشنهاد شده است.

وی سال 2010 را سال تنوع زیستی و گرامیداشت حیات و توجه عموم به ارزش و جایگاه تنوع زیستی و نقش آن در حیات و سلامت انسانها خواند و افزود: از آنجایی که بدون داشتن خاک سالم و حاصل‌خیز امکان زندگی سالم وجود ندارد، لذا بهبود خاک در هر جا منجر به بهبود زندگی در همه جا می شود.

شریفی اظهار داشت: میزان کل فرسایش خاک سالانه کشور معادل 2 میلیارد تن و فرسایش ویژه 16.7 تن در هکتار است، همچنین میزان رسوب ورودی به مخازن سدها بالغ بر 236 میلیون متر مکعب است. برهمین اساس، با انجام اقدامات تحقیقاتی روند فرسایش را اصلاح خواهیم کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت مراتع کشور عنوان کرد: بیش از 85 میلیون هکتار مرتع در کشور وجود دارد که بالغ بر یک میلیون خانوار با بیش از 5 میلیون نفر جمعیت در آن زندگی می کنند و با توجه به وجود 82 میلیون واحد دامی در مراتع با پدیده بیابانی شدن روبرو هستیم.

وی فشار بیش از حد مراتع کشور به دلیل وجود واحدهای دامی را با انقراض گونه های گیاهی و تغییر کاربری همراه دانست و گفت: از کل مساحت کشور 43.7 میلیون هکتار آن در زمره اکوسیستم بیابانی است به نحوی که 20 میلیون هکتار از اکوسیستم بیابان تحت فرسایش بادی و 6.4 میلیون هکتار آن در محدوده کانون های بحرانی قرار گرفته است که در 182 منطقه شامل 98 شهرستان و 18 استان کشور پراکنده شده است.

شریفی با اشاره به اینکه 60 درصد مساحت کشور در مناطق خشک قرار گرفته است، تصریح کرد: 1.2 درصد خشکی های جهان و 2.4 درصد بیابان های جهان در کشور قرار گرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه 10 میلیون هکتار طرحهای بیابان زدایی وجود دارد، افزود: در حال حاضر طرحهای مدیریت جنگلهای دست کاشت در سطح 200 هزار هکتار، نهال کاری در سطح 2 میلیون هکتار، دست کاری و بذرپاشی در سطح 2 میلیون هکتار، مالچ پاشی در 300 هزار هکتار، حفاظت و قرق در 9.4 میلیون هکتار اجرایی شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر واحدهای اجرایی مدیریت مناطق بیابانی در 0.5 میلیون هکتار اجرایی شده است، ضمن اینکه با همکاری برنامه عمران ملل متحد فاز دوم تهیه برنامه پنجساله اقدام ملی مقابله با بیابان زایی با اعتبار 3.5 میلیون دلار به زودی آغاز می شود.

شریفی دارا بودن الگوی کشت متناسب با مناطق خشک کشور را به منظور آمادگی مقابله با شرایط سخت تر به دلیل نوسانات اقلیمی ضروری خواند و گفت: بیش از 90 درصد آب در بخش کشاورزی به مصرف می رسد؛ لذا با توسعه آبیاری تحت فشار و مدرن میزان آب بیشتری را باید صرفه جویی کرد تا بدین ترتیب با مصرف یک متر مکعب آب، کیلوگرم محصول بیشتری را به دست آوریم.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: در حال حاضر در هر مکانی که امکان احداث سد وجود داشته باشد باید با ملاحظات زیست محیطی به این امر مبادرت کنیم، ضمن اینکه هم اکنون 21 میلیون هکتار اقدامات آبخیزداری انجام شده است.

وی عنوان کرد: بر اساس آمار، میزان سدهای موجود 19.4 میلیون هکتار است که 16.1 میلیون هکتار آن در دست ساخت قرار دارد، ضمن اینکه 11 میلیون هکتار در حوزه داخلی اقدامات آبخیزداری انجام می شود.

کد خبر 1101220

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha