۲۵ خرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۵۱

سالانه دو میلیون دندان در کشور کشیده می‌شود

سالانه دو میلیون دندان در کشور کشیده می‌شود

همدان - خبرگزاری مهر: رئیس اداره سلامت دهان و دندان کشور گفت: در حال حاضر سالانه دو میلیون دندان در کشور توسط دندانپزشکان کشیده می شود.

دکتر محمد حسین خوشنویسان در حاشیه کارگاه آموزشی سلامت در همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه 90 درصد مراجعین به مراکز دندانپزشکی کشور با مشکل پوسیدگی دندان مواجهند، گفت: سیاست وزارت بهداشت در رابطه با مسائل دندانپزشکی به محور پیشگیری به جای درمان و درمان‌نگری استوار است.

خوشنویسان با بیان اینکه وضعیت سلامت دهان ایران در حال حاضر از نظر عددی شاخصی را نشان می‌دهد که شاید از نظر جوامع بین‌المللی به خصوص سازمان جهانی عددی قابل قبول باشد، اضافه کرد: تقسیم بندی این شاخص از نظر تعداد دندان‌های پوسیده، ترمیم شده و کشیده شده، نشان می دهد که بیشترین درصد این شاخص را دندان‌های پوسیده تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره سلامت دهان و دندان کشور خاطر نشان کرد: علاوه بر برنامه‌های پیشگیری که برای گروه‌های سنی مختلف طراحی شده در حال حاضر با نتایج بسیار موفقیت‌آمیزی که از اختراع دانشمندان ایرانی در رابطه با ساخت ماده دندانی سیمن CEM حاصل شده است استفاده از این ماده با دستور وزارت بهداشت جزء خدمات دندانپزشکی قرار گرفته است.

خوشنویسان در ارتباط با نحوه کاربرد این ماده اظهار داشت: نحوه کاربرد این ماده در کارگاه‌های آموزشی در تمام استان‌های کشور برای دندانپزشکان آموزش داده می‌شود تا آن‌ها بتوانند با کمیت و کیفیت لازم این خدمت را به بیماران ارائه کنند.

وی نکته قابل توجه در این امر را درمان ریشه‌ای دندان عنوان کرد و افزود: دندان‌های دارای پوسیدگی عمیق معمولاً دچار درد شده و در این حالت باید درمان ریشه‌ای برای بیماران انجام گیرد که این درمان در گذشته جزء خدمات ارائه شده در سیستم شبکه بهداشت و درمان نبوده و به ناچار دندان‌ها کشیده می‌شدند، اما با وجود این ماده و امکان استفاده از آن حدود 25 تا 30 درصد از دندان‌هایی که در گذشته کشیده می‌شدند قابل درمان و نگهداری خواهند بود.

رئیس اداره سلامت دهان و دندان کشور گفت: با توجه به اینکه سالانه دو میلیون دندان در کشور کشیده می‌شود با استفاده از این ماده می‌توان حدود یک‌ سوم از این دندان‌ها را از کشیدن نجات داد.

خوشنویسان این خدمت را بسیار با ارزش تلقی کرد و ابراز داشت: این ماده از نظر کیفیت و قیمت از مشابه خارجی آن بسیار متمایزتر و کم هزینه‌تر است.

وی گفت: پس از برگزاری این کارگاه‌های آموزشی استان‌ها، کارگاه‌های دیگر برای آموزش دندانپزشکان بخش خصوصی برگزار خواهد شد تا در نهایت این خدمات در کل کشور به مردم قابل ارائه باشد.

رئیس اداره سلامت دهان و دندان کشور افزود: ماده جدید پر کردن دندان (EMCEMENT) به زودی به تولید انبوه خواهد رسید و به تدریج در اختیار دندانپزشکان کشور قرار خواهد گرفت.

وی کنترل پوسیدگی دندان در کودکان زیر شش سال، کنترل پوسیدگی دندان در کودکان شش تا 12 سال، پیشگیری در مادران باردار را از جمله برنامه‌هایی عنوان کرد که در آینده با هدف پیشگیری اجرا خواهند.

کد خبر 1101244

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha