به گزارش خبرنگار مهر، محمود دودانگه در جمع خبرنگاران گفت: کسب رتبه اول از سوی ایران در افق چشم انداز 20 ساله، مستلزم تجدید نظر در رویه های موجود اقتصادی در کشور است؛ چراکه با روند فعلی نمی توان انتظار داشت که ایران به اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام دست یابد.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی افزود: چالشهای موجود بیشتر از آن است که با روند فعلی بتوان به اهداف این سند دست یافت. بنابراین اگر بخواهیم رتبه اول منطقه را کسب کنیم، نه تنها باید رشد خود را به صورت شتابان افزایش دهیم، بلکه باید به لحاظ سیاست گذاریها نیز طوری عمل کنیم که از کشورهای رقیب خود، پیشی گیریم.
وی تصریح کرد: وضعیت موجود برای دسترسی به اهداف این سند، قابل قبول نیست و اگر بخواهیم به این هدف دست یابیم باید طرحی نو در اندازیم.
دودانگه با تشریح شاخصهایی مشترک میان ایران و کشورهای رقیب در دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله گفت: براساس مطالعاتی که در فاصله سالهای 1995 تا 2008 میلادی انجام شده است، شاخصهای متعددی میان ایران و رقبا مورد بررسی قرار گرفته است. در این میان، تولید ناخالص داخلی کشورهای منطقه به قیمت ثابت سال 2000، برای ترکیه 376.9 میلیارد دلار و عربستان 259 میلیارد دلر است که این شاخص برای ایران، رقم 151 میلیارد دلاری را نشان می دهد.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از شاخصها رشد تولید ناخالص داخلی است که برای آذربایجان 16.6 درصد، ترکمنستان 15 درصد، ارمنستان و افغانستان 11 درصد، بحرین 6.3 درصد، ازبکستان 6.2 درصد و ایران 5.9 درصد را نشان می دهد.
رئیس کمیته ملی نهضت کاهش قیمت تمام شده گفت: تولید ناخالص سرانه از دیگر شاخصها است که بر این اساس، بررسی ها نشان می دهد که این شاخص برای امارات 26 هزار دلار، کویت 23 هزار دلار، رژیم اشغالگر قدس 21 هزار دلار، اردن 2476 دلار و ایران 2137 دلار است.
دودانگه رشد تولید ناخالص سرانه کشورهای منطقه را به ترتیب برای آذربایجان 15.5 درصد، ترکمنستان 13.4 درصد، ازبکستان 5 درصد و ایران 4.3 درصد عنوان و تصریح کرد: با رویه موجود، بسیار سخت است که به اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام دست یابیم، بنابراین باید تلاش خود را مضاعف کنیم.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی گفت: شاخص پاسخگویی برای کشورهای رقیب در فاصله 2002 تا 2008 میلادی به گونه ای است که رژیم اشغالگر قدس رتبه اول، ترکیه رتبه دوم، کویت رتبه سوم، امارت رتبه چهارم و ایران رتبه هشتم را دارد.
دودانگه شاخص ثبات را یکی دیگر از شاخصهای نشانگر وضعیت ایران در مقایسه با رقبا دانست و افزود: امارات در این شاخص رتبه اول، کویت رتبه دوم قرار دارد و متاسفانه ایران وضعیت چندان مطلوبی ندارد.
وی اظهار داشت: در مورد شاخص اثربخشی نیز متاسفانه رژیم اشغالگر رتبه اول، امارات رتبه دوم، کویت رتبه سوم قرار دارد و ترکیه، عربستان، پاکستان نیز از ایران پیشی گرفته اند.
این مقام مسئول در وزارت بازرگانی خاطرنشان کرد: شاخص کیفیت مقررات نیز رتبه اول را به رژیم اشغالگر قدس اختصاص می دهد و بعد از آن، به ترتیب امارات، کویت، ترکیه، عربستان، قزاقستان، پاکستان، اذربایجان، ایران و عراق قرار می گیرند.
به گفته دودانگه، این شاخصها نشان می دهد که نباید نگاه درون نگر به مسائل اقتصادی داشت، البته 15 سال فرصت باقی است تا عقب ماندگی های گذشته را جبران کنیم.
وی به برگزاری دومین همایش توسعه فضای رقابتی در کشور اشاره کرد و گفت: این همایش در روزهای 29 خرداد برگزار می شود و اهدافی همچون تبیین ارتباط بین توسعه فضای رقابتی و کاهش قیمت تمام شده، تبیین نقش کارایی بازارها در توسعه فضای رقابتی، تبیین نقش نهادها و زیرساختها در توسعه فضای رقابتی، تبیین نقش ثبات اقتصاد کلان در توسعه فضای رقابتی و تبیین نقش ابداع و نوآوری در توسعه فضای رقابتی را دنبال می کند.
نظر شما