به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نوید صبح چهارشنبه در گردهمایی کارشناسان شوراها، روسای هیئت امنا و مدیران مدارس هیئت امنایی شهرستان و مناطق استان مازندران در باشگاه فرهنگیان ساری گفت: تدوین سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش کشور در دستور کار شورایعالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه به آموزش و پرورش با مبانی جدید نیاز داریم، تصریح کرد: بر این اساس سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش را تدوین کرده ایم که شامل دو بخش مبانی نظری و تئوری آموزش و پرورش و راهکارهای اجرایی است.
نوید افزود: اصلی ترین کاری که در زمینه تدوین سند اتفاق می افتد تغییر نوع نگاه به آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه نگاه امروز جامعه و تصمیم گیران که آموزش و پرورش را فقط یک دستگاه انتقال دانش می داند صحیح نیست، اظهار داشت: اگر چه این نگاه لازم است اما کافی و بسنده نیست و باید به آموزش و پرورش نگاه فرهنگی تربیتی داشت که در این سند عنوان شده که آموزش و پرورش می تواند محور تحول در کشور باشد.
نوید با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش مقطع ابتدایی را کوچکترین مجموعه تلقی می کنند، خاطرنشان کرد: این نگاه و چرخه که امکانات و نیروی انسانی در دوره متوسطه متمرکز شده باید تغییر کرده و مدارس ابتدایی مجهز به قوی ترین نیروها و امکانات شود.
دبیرکل شورای آموزش و پرورش کشور افزود: اینکه تعالی و توسعه کشور را در دانشگاه جستجو می کنیم نگاه درستی نیست و باید این توسعه را مدارس ابتدایی جستجو کنیم.
وی گفت: مدرسه باید به کانون تربیتی محله تبدیل شده و مرکز تعاملات فکری و فرهنگی منطقه باشد.
نوید با اشاره به اینکه معلم باید عنصر اصلی در فضای تعلیم و تربیت کشور باشد تصریح کرد: باید باور کنیم که اگر به دنبال آموزش و پرورش مطلوب می گردیم باید زمینه مشارکت را فراهم کنیم و مشارکت نباید تنها از منظر اقتصادی باشد.
وی با بیان اینکه ویژگی عصر حاضر مشارکت است، یادآور شد: مدارس هیئت امنایی تجلی بخش رویکرد مشارکتی در آموزش و پرورش است.
نظر شما