۲۶ خرداد ۱۳۸۹، ۱۴:۳۴

گزارش خبری مهر /

جزئیات مذاکرات امروز گازی تهران - عشق آباد/ امضای تفاهمنامه تا ساعتی دیگر

جزئیات مذاکرات امروز گازی تهران - عشق آباد/ امضای تفاهمنامه تا ساعتی دیگر

آمادگی ایران برای ترانزیت گاز ترکمنستان تا خلیج فارس، بررسی برخی از ابعاد قرارداد واردات گاز و توسعه میادین گازی ترکمنستان توسط پیمانکاران ایرانی محور اصلی مذاکرات امروز چهارشنبه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و رئیس جمهور ترکمنستان در عشق آباد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت ایران با بردی محمد اف رئیس جمهور ترکمنستان امروز چهارشنبه خرداد ماه در خصوص چگونگی توسعه همکاری های گازی تهران – عشق آباد گفتگو کردند.

بر این اساس دو طرف مسائل مورد علاقه ایران و ترکمنستان و به ویژه در عرصه انرژی و صنایع نفت وگاز به مذاکره و تبادل نظر پرداختند.

پیگیریهای مهر درباره جزئیات مذاکرات گازی مسئولان ایران و ترکمنستان در نشست عشق آباد حاکی از آن است که اعلام آمادگی ایران برای ترانزیت گاز ترکمنستان به خلیج فارس و ترکیه، بررسی برخی از ابعاد قرارداد واردات گاز و توسعه برخی از بلوکهای جدید گازی این کشور توسط پیمانکاران ایرانی از مهمترین محورهای این نشست دو جانبه بوده است.

جزئیات مذاکرات قراردادی واردات گاز از ترکمنستان

به گزارش مهر، با گذشت نزدیک به یکسال از امضای قرارداد جدید واردات گاز ترکمنستان توسط ایران تاکنون امکان اجرای کامل این قرارداد توسط طرف ایرانی فراهم نشده است.

با وجود بهره برداری از فاز نخست خط لوله دوم واردات گاز ترکمنستان در دی ماه سال گذشته توسط روسای جمهور دو کشور اما هم اکنون میزان برداشت گاز ایران از ترکمنستان کمتر از سقف تعیین شده در قرارداد است.

شرکت ملی گاز ایران ظرفیت نهایی خط لوله دوم گاز وارداتی ترکمنستان 45 میلیون متر مکعب در روز عنوان و پیش بینی کرده است که ساخت 120 کیلومتر باقی مانده این خط لوله گاز در سالجاری تکمیل شود.

در همین حال اخیرا شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در خصوص برنامه زمان بندی تکمیل ساخت خط لوله دوم ترکمنستان از پالایشگاه خانگیران تا منطقه سنگ بست خراسان گفته است: پیش بینی می کنیم این خط لوله گاز حداکثر تا آذر ماه امسال در مدار بهره برداری قرار گیرد.

به گزارش مهر، مقامات گازی ایران و ترکمنستان تیر ماه سال گذشته بر روی فرمول جدید گاز وارداتی به توافق رسیدند که قرار است فرمول واردات گاز هر 3 سال یکبار مورد بازنگری قرار بگیرد.

بر اساس این توافقات جدید پیش بینی می شد حجم گاز وارداتی ایران از ترکمنستان با افزایشی 6 میلیارد متر مکعبی به 14 میلیارد متر مکعب در سال خواهد رسید.

در حال حاضر 25 میلیون متر مکعب گاز از دو نقطه از ترکمنستان وارد ایران می شود که با راه اندازی کامل فاز دوم خط لوله دوم ترکمنستان میزان واردات گاز از این همسایه شمال شرقی تا سقف 45 میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد.

آمادگی ایران برای ترانزیت گاز ترکمنستان به خلیج فارس

به گزارش مهر، یکی دیگر از محورهای مذاکرات گازی مقامات تهران – عشق آباد مسائل مربوط به ترانزیت گاز این همسایه شمالی کشور به ترکیه و یا خلیج فارس است.
 
در همین حال حسین نقره کار شیرازی معاون امور بین الملل وزیر نفت روز گذشته با اشاره به برنامه ساخت خط لوله گازی سرخس – بندر جاسک، هدف از ساخت این خط لوله را ترانزیت گاز کشورهای آسیای میانه به خلیج فارس عنوان کرده است.

وی همچنین از توسعه همکاریها با شرکتهای فعال در ترکمنستان برای توسعه میادین نفت و گاز به عنوان یکی از محورهای مذاکرات دو طرف یاد کرده و افزوده است: ایران قصد توسعه دو میدان گازی یولاتان و دولت آباد را به صورت مشارکت در تولید را دارد.

غلامرضا منوچهری مدیرعامل پتروپارس نیز اخیرا با بیان اینکه در حال مطالعه‌ برخی بلوکهای توسعه‌ای ترکمنستان هستیم به مهر اعلام کرده بود: اما به دلیل اینکه توسعه این بلوکها نیاز مالی دارند باید بررسی بیشتر روی آنها انجام شود.

این در حالی است که مذاکرات ایران و ترکمنستان برای توسعه میدان گازی یولاتان ترکمنستان سال گذشته پس از تامین منابع مالی این طرح توسط شرکتهای چینی متوقف شده بود.
 
امضای تفاهم نامه جدید گازی تهران – عشق آباد تا دقایقی دیگر

از سوی دیگر وزارت نفت امروز با انتشار گزارشی در مورد برخی از ابعاد سفر میرکاظمی به ترکمنستان اعلام کرده است: وزیر نفت که به دعوت رسمی وزیر انرژی ترکمنستان در راس یک هیئت بلندپایه در این کشور به سر می برد و  بعد از ظهر امروز چهارشنبه با معاون نخست وزیر ترکمنستان و وزیر انرژی این کشور دیدارهای جداگانه ای خواهد داشت.

گفته می شود وزیر نفت ایران و معاون نخست وزیر ترکمنستان در دیدار امروز خود یادداشت تفاهمی را در زمینه همکاری های متقابل دو کشور در عرصه انرژی به امضا خواهند رساند.

ترکمنستان از جمله کشورهای آسیای میانه با منابع عظیم هیدروکربوری به ویژه ذخایر گازی بوده که ذخایر گاز این همسایه شمالی کشور بالغ بر 94 تریلیون فوت مکعب برآورد می شود.
کد خبر 1102122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha