۲۹ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۰۶

مبانی اخلاقی تدریس(12)

مدرس نباید خود را عاری از خطا بداند

مدرس نباید خود را عاری از خطا بداند

عضو دایرةالمعارف اسلامی با اشاره به اینکه با تأکید بر ضرورت برخورداری مدرس از تواضع، گفت: مدرس نباید خود را عاری از خطا و اشتباه بداند .

کتر مالک حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه آیا یک مدرس می تواند موضع شخصی خود را در کلاس مطرح کند یا باید تلاش خود را در راستای مخفی نگه داشتن آن معطوف دارد، اظهار داشت: این امر بستگی به مخاطب و هدف تدریس دارد. به عنوان مثال در نظام دانشگاهی، فرق می کند که مدرس به دانشجویان دوره کارشناسی درس می دهد یا کارشناسی ارشد یا دکتری.

وی یادآور شد: البته شک نیست آنجا که ضرورتی در طرح موضع شخصی خود نمی بیند، لازم نیست که "تلاش" کند آن را مخفی نگه دارد و اگر مخاطب از موضع شخصی مدرس سؤال کرد، لازم است تا آنجا که می تواند آن را بیان کند.

این عضو دایرةالمعارف اسلامی درباره اینکه تواضع فکری مدرس با چه شرایطی محقق می شود نیز گفت: مدرس باید باور داشته باشد حتی در همان درسی که تدریس می کند، با دانش بسیاری که ممکن است داشته باشد، خیلی چیزها هست که نمی داند. مدرس در چیزهایی هم که می داند احتمال خطا بدهد و در مقابل، احتمال بدهد در سخنان شاگردانی که مفروضا کمتر از او می دانند حرف و نظر درستی ممکن است باشد.

این محقق و پژوهشگر درباره اینکه چرا مبانی نظری اخلاق تدریس مورد توجه ما قرار نگرفته است نیز گفت: وقتی به خود اخلاق تدریس توجه نمی کنیم (فرضم این است)، چه دلیلی دارد که به مبانی نظری اش توجه کنیم؟
 

کد خبر 1102240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha