۲۷ خرداد ۱۳۸۹، ۹:۴۱

دومین کنگره بین المللی سندرم متابولیک، چاقی و دیابت شهر زنجان آغاز بکار کرد

زنجان - خبرگزاری مهر: دومین کنگره بین المللی سندرم متابولیک، چاقی و دیابت شامگاه چهارشنبه با حضور متخصصان و صاحبنظران داخلی و خارجی به مدت سه روز در زنجان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، در این همایش بیش از هزار نفر متخصص شرکت کننده داخلی و 16 شرکت کننده خارجی از اساتید و شخصیتهای علمی برجسته دنیا در زمینه بیماری های متابولیک و از کشورهای آمریکا، کانادا، هند، مالزی، استرالیا و ارمنستان حضور خواهند داشت و آخرین دستاوردهای علمی مرتبط با بیماری های متابولیک را ارائه  می دهند.

هدف از برگزاری این کنگره بررسی آخرین یافته ها در زمینه پیشگیری و درمان بیماریهای چاقی، پرفشاری خون، اختلالات چربی های خون و دیابت که مجموعه آنها سندروم متابولیک نامیده می شود بوده که با تبادل و همفکری اساتید کل کشور و خارج از کشور و ارائه آخرین تحقیقات در این زمینه خواهد بود.

محورهای کنگره اهمیت اپیدمیولوژی و اختلاف نظرهای سندرم متابولیک، پایه های سلولی و مولکولی دیابت و سندرم متابولیک، ژنتیک در چاقی و دیابت، سندرم تخمدان پلی استیک و مقاومت به انسولین، تغذیه در چاقی و سندرم متابولیک و کبد چرب است.
 
تعداد مقالات ارسال شده به دبیرخانه کنگره 560 مقاله است که از این  تعداد 26مقاله به  صورت سخنرانی و400 مقاله به صورت پوسترارائه می شود.
 
سخنرانان کنگره از اساتید ایران و کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا، مالزی و هند بوده وبه ارائه سخنرانی در زمینه سندروم متابولیک می پردازند، دکتر فریدون عزیزی، دکتر مجیدولی زاده، دکتر فرانک شریفی  و دکتر علیرضا استقامتی ازاعضای کمیته علمی این کنگره هستند.
 
دبیر اجرایی کنگره هدف از برگزاری کارگاه های مختلف ازجمله تازه های مدیریت بیماری دیابت، پای دیابتی واصول مراقبت ازآن،دیابت بارداری ،EMB، اصول مراقبت فردی دردیابت، مدیریت چاقی دراطفال وجنبه های روانشناختی بیماران دیابتی نوع 2 دراین کنگره عنوان کرد.
 
مجید والی زاده افزود: در طی برگزاری کنگره برنامه ای برگزار خواهد شد که بیماران مبتلا به دیابت در آن شرکت نموده و از عموم متخصصین و فوق تخصص های غدد برای پاسخگویی به سئوالات بیماران استفاده خواهد شد.
 
وی ادامه داد: همچنین جلسه انجمن های هیئت مدیره چاقی ایران ظهر پنج شنبه دراین کنگره برگزارمی شود.
 
والی زاده افزود: مشکلات ایجادشده براثر عوارض چاقی وسندرم متابولیک به عنوان یکی ازموضوعات مهم پزشکی مطرح است که سال های متمادی است پیامدهای ناشی ازان هزینه های درمانی وبهداشتی هنگفتی رابر بشرتحمیل نموده است.

همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان در آئین افتتاحیه برگزاری دومین کنگره بین المللی سندرم متابولیک، چاقی و دیابت  برگزاری این همایش را به عنوان یک نیاز اساسی برای تبادل اطلاعات و دستاوردهای روز در این خصوص دانست و گفت: 600 مقاله به شکل الکترونیک به دبیرخانه کنگره  ارسال شده بود که از این تعداد 416 مقاله در قالب سخنرانی، چاپ در کتاب همایش و همچنین پوستر جهت ارائه در کنگره پذیرفته شده اند..
 
سروری زنجانی با بیان اینکه بیماری های غیر واگیر مهمترین عامل تهدید کننده سلامت در عصر جدید محسوب می شوند که به سرعت در حال گسترش است ادامه داد: امروزه 45 درصد از بار بیماری های دنیا مربوط به بیماری های غیر واگیر است که عامل 60 درصد از مرگ و میرهاست و تا سال 2020، عامل بیش از 75 درصد از مرگ و میرها خواهد بود که نمونه بارز این بیماری ها، بیماری های متابولیک است.
 
با بیان اینکه با تغییر الگوهای معیشتی و گذر از زندگی سنتی به سمت زیست ماشینی و صنعتی امروز بیماری های عفونی از میدان عمل رخت بر بسته اند، افزود: مشکلاتی نظیر کم تحرکی، چاقی، افزایش فشار خون، رژیم های غذایی ناسالم و دیابت جایگزین بیماری های عفونی شده اند که در نهایت منجر به بروز معضلاتی به نام سندرم متابولیک می شوند.
 
سروری زنجانی سندرم متابولیک را به جهت تحمل هزینه های سرسام آور و مخاطرات بهداشتی و درمانی مربوط به آن، یکی از معضلات اساسی نظام سلامت در کشور همچون سایر کشورها دانست و یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان با توجه به این نمای مشکل زای بیماری، گام هایی را در راستای مواجهه دقیق و برنامه مدار با این بیماری از جمله راه اندازی اولین مرکز تحقیقات متابولیک در زنجان و راه اندازی تخت های درمانی فوق تخصصی بیماری های متابولیک برداشته است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان برگزاری کنگره بین المللی سندرم متابولیک، چاقی و دیابت را از دیگر اقدامات آینده نگر در راستای مقابله با بیماری های متابولیک عنوان کرد و افزود: آشنایی مردم و پزشکان با روشهای پیشگیری و درمان بیماری های متابولیک، بهره گیری از تجارب صاحب نظران و متخصصین ایرانی و خارجی در رشته یاد شده جهت ارتقای روشهای پیشگیری و درمان بیماری و دستیابی به جدیدترین روش های درمان جهت ارتقای روش های پیشگیری و درمان بیماری و دستیابی به جدیدترین روش های درمان بیماری های متابولیک از جمله اهداف اختصاصی برگزاری این همایش است.

کد خبر 1102372

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha