به گزارش خبرنگار مهر در قم، جوابیه حجت الاسلام دکتر احمد علی یوسفی که نسخهای از آن در اختیار دفتر خبرگزاری مهر در قم قرارگرفت، پاسخ به ادعای دکتر پژویان مبنی بر اینکه تعاونیها برخاسته از تفکرات کمونیستی است، ضمن بیان تاریخچه مختصری از پیدایش این نهاد در کشور تأکید کرد: کمونیستها از همان ابتدا با اقتصاد تعاونی به شدت مخالفت میکردند، اما از آنجایی که تعاونیها موفقیتهای فراوانی کسب کرده بودند و به سرعت در حال گسترش بودند خود را منافقانه با آن موافق نشان داده و اعلام کردند که ما تعاونی را مرحله گذار به سوی نظام کمونیستی میدانیم.
وی ادامه داد: آنها بر خلاف اصول و ارزشهای تعاونی یکسری تعاونیهای دستوری و کاذب در کشورهای کمونیستی تأسیس کردند و تنها موفقیتشان ضربه زدن به تعاونیهای حقیقی بود.
رئیس گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به ادعای دکتر پژویان مبنی بر عدم کارآمدی و سود حداکثر در اقتصاد تعاونی به این نکته اشاره کرد که بر اساس نظریه شهید آیت الله دکتر بهشتی در اقتصاد تعاونی همکاری جانشین رقابت میشود و تعاون به عنوان یک اصل رفتاری در مقابل اصل رقابت است.
یوسفی اظهار داشت: مطابق با اصل رفتاری تعاون، رفع نیاز خود فرد و سایر تعاونطلبان، دگرخواهی و مسئولیت پذیری اجتماعی هدف فعالان اقتصادی است.
وی افزود: همچنین با در نظر گرفتن این نکته که مالکیت در تعاونیها فردی و مشاعی است و صاحبان سهام در کل دارایی سهیم هستند، در مییابیم بهترین راه تحقق عدالت و نیز ثبات اقتصادی بر اساس توسعه مالکیتها، در تحقق اقتصاد تعاونی است.
یوسفی در این جوابیه کارآمدی اقتصاد تعاونی را بیشتر از اقتصادهای سرمایه داری و کمونیستی ارزیابی کرد و گفت: این کار آمدی به گونهای که حتی در شرایط اقتصاد بحرانزده نظام سرمایهداری فعلی ، سال 2012 از سوی سازمان ملل به عنوان سال اقتصاد تعاونی پیشنهاد شد.
وی تاکید کرد: با تحقق اقتصاد تعاونی حقیقی سود، به معنای واقعی در سطح ملی توزیع برای همه عادلانه میشود و یقینا تنها برای افراد خاصی که میخواهند همه منافع مادی را در اختیار بگیرند، حداکثری نیست.
رئیس گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن ابراز عدم مخالفت خود با این که بخش خصوصی بخواهد براساس موازین اسلامی به دنبال حداکثر نمودن منافع مادی خود باشد، تصریح کرد: با وجود جایگاه اقتصاد تعاونی برای تحقق عدالت اقتصادی که آرمان اسلامی و انقلابی ما و گمشده بشریت است، جای تعجب است که چرا دولت منابع گسترده ملی را برای حمایت از بخش خصوصی بکار میگیرد و شخصی همچون آقای دکتر پژویان که به نظر میرسد راهکارهای برآمده از آموزههای نظام سرمایهداری را تنها راهحل مشکلات میداند و بر مبانی و راهکارهای نظام سرمایهداری بسیار مسلط است، بهعنوان تئوریسین اقتصاد دولت معروف شده است.
یوسفی در پایان پیشنهاد کرد وزارت تعاون، انجمن اقتصاد اسلامی ایران و انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم برای دفاع از اقتصاد تعاونی جلساتی را با حضور دکتر پژویان و برخی صاحبنظران دانشگاهی و حوزوی برگزار نماید تا ابعاد تعاونی برای همه روشن شود و موجب اصلاح دیدگاههای جناب آقای دکتر پژویان و امثال ایشان گردد.
قم - خبرگزاری مهر: به دنبال انتشار نظرات دکتر جمشید پژویان در هفته گذشته درباره اقتصاد تعاونی، رئیس گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی طی جوابیهای به نقد نظرات وی پرداخت و گفت: بهترین راه تحقق عدالت و ثبات اقتصادی ،اقتصاد تعاونی است.
کد خبر 1102529
نظر شما