۲۹ خرداد ۱۳۸۹، ۹:۱۱

جایگزینی تجهیزات فعلی شبکه موبایل با تولیدات داخلی

جایگزینی تجهیزات فعلی شبکه موبایل با تولیدات داخلی

تجهیزات تولید شده شبکه موبایل توسط تولیدکنندگان داخلی با دریافت تایید نمونه از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در برخی مناطق کشور جایگزین تجهیزات فعلی این شبکه شده و به این ترتیب ایران به جمع 6 کشور صاحب دانش فنی تولید تجهیزات شبکه موبایل پیوست.

به گزارش خبرنگار مهر، پروژه طراحی و تولید انبوه تجهیزات شبکه موبایل در کشور از سال 86 آغاز شد تا کنسرسیوم توسعه ارتباطات سیار متشکل از 6 شرکت تولیدکننده داخلی نسبت به بومی سازی تجهیزات شبکه موبایل برای ایجاد ظرفیت 6 میلیون خط اقدام کند.

هم اکنون این کنسرسیوم طبق انعقاد قرارداد با اپراتور اول موبایل ، موفق به اخذ تاییدیه عملکرد و کیفیت تجهیزات تولیدی از متولیان صدور تایید نمونه (T.A) شده و به این ترتیب کشورمان به جمع 6 کشور صاحب دانش فنی تولید تجهیزات شبکه موبایل پیوسته است.
 
این تجهیزات تولید شده که شامل نسل 75/2 آنتنهای OMC ، BSC ، BTS ، رادیو مایکرویو در باندهای 18، 23 و 38 گیگاهرتز و آنتن الکتریکال است هم اکنون به مرحله تولید انبوه رسیده و در برخی استانها نیز جایگزین تجهیزات فعلی شبکه ارتباطات سیار کشور شده است.
 
اگرچه با توجه به کاستی های تولید، نامشخص بودن فرآیند تست و صدور گواهی تایید نمونه، محدودیت امکانات و آزمایشگاههای تست در کشور و تاخیر در ارجاع سفارشات و تحویل گیری تجهیزات، پروژه ظرفیت سازی برای 6 میلیون خط موبایل با چالشهای بسیاری روبرو بوده اما هم اکنون رو به اتمام است.
 
با این حال خواسته بخش خصوصی فعال در این حوزه این است که با بررسی میزان تحقق اهداف و چشم اندازهای ترسیم شده، برای استمرار پروژه و تحقق برند بومی، اقدام حمایتی لازم صورت گیرد.
 
فرهنگ سازی استفاده از تولیدات بومی، ارائه تسهیلات مناسب برای تحقیقات، الزام اپراتورهای تلفن همراه برای استفاده از حداکثر توان تولید داخل، جلوگیری و یا محدود کردن واردات بی رویه تجهیزات خارجی، اعمال حداقل قیمت کارشناسی شده برای تجهیزات وارداتی برای مبارزه با دامپینگ و برآورد زمان کارشناسی شده برای بالنده شدن و رقابتی شدن تولید داخل با تدوین استراتژی مناسب تدریجی و توجیهی باید صورت پذیرد.
 
همچنین انتظار می رود در شرایطی که با تکیه بر انباشت تجربه ها و یافته های علمی و عملی، افقهای روشنی برای تحقق برند بومی در حوزه تلفن همراه پیش رو است ، اتخاذ سیاست شتاب زده در خرید و استفاده از تجهیزات خارجی منجر به نابودی تجربه حاصله و اتلاف سرمایه گذاری های صورت گرفته نشود.
کد خبر 1103036

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha