به گزارش خبرنگار مهر در جلفا، فرهاد اسماعیلی عصر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: راهاندازی موزه فسیل در منطقه آزاد ارس باید در راستای تسریع روند ثبت جهانی ژئوپارک ارس ارزیابی شود که براساس مطالعات اولیه، جاذبههای ژئوتوریسمی منطقه آزاد ارس با سیلور راش نوادا و سیکار پوینت اسکاتلند برابری میکند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس افزود: براساس آمار اعلام مرکز اطلاعات گردشگری دانشگاه میشیگان افزون بر50 درصد از گردشگران آمریکایی یعنی تقریبا 55 میلیون نفر ژئوتوریست هستند و انتظار میرود تا سال 2015 میلادی این تعداد به 100میلیون نفر برسد، بنابراین توجه و برنامهریزی در این حوزه جز ضروریات گردشگری پایدار محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: ژئوپارکها را میتوان به عنوان زیرساختهای ژئوتوریسم محسوب کرد و با توجه به داشتههای منطقه آزاد ارس در حوزه پدیدههای متعدد زمین شناسی و تجمع بسیار زیاد فسیلهای گاستروپورها، نومولیتها، دو کفهایها و مرجانها در برخی از موقعیتهای منطقه آزاد ارس و قدمت این فسیلها که مربوط به 50 میلیون سال پیش هستند، سازمان منطقه آزاد ارس به صورت جدی پیگیر ثبت جهانی ژئوپارک ارس است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به اینکه ایجاد موزه فسیل ارس اقدامی در راستای معرفی ظرفیتهای ژئوتوریستی منطقه است، افزود: برگزاری جشنواره فسیل، آموزش و توانمندسازی جوامع محلی، دعوت از اساتید و دانشجویان رشته زمینشناسی و ایجاد موزه فسیل که اخبار آن چندی پیش منتشر شد، در راستای آمادگی این سازمان برای ثبت ژئوپارک ارس صورت میگیرد.
وی گفت: این فسیلها که بیش از هزار و 200 قطعه هستند در خلال اجرای طرحهای مطالعاتی منطقه جمعآوری شدهاند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با اشاره به طراحی کمپین «ارس، بهشت زمین شناسان» تاکید کرد: سازمان سعی دارد تا با استفاده از این کمپین، تفاوتها و مزیتهای ژئوتوریسمی منطقه را به مخاطبان خود در حوزه گردشگری انتقال دهد.
نظر شما