عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر ماهی "گاریز" را از جمله ماهی های خوراکی خلیج فارس دانست که دارای اندام کوچک به اندازه 10 تا 15 سانتیمتر است و افزود: این نوع آبزیان به صورت گله ای در قسمتهای کم عمق آبها حرکت می کنند.
وی با اشاره به تلفات 500 کیلویی این ماهیها در سواحل بندرعباس اظهار داشت: با مشاهده عوارضی چون بیرون زدگی چشم، رنگ پریدگی، شنای انفرادی و خارج از گله، شنای به پشت، عدم جهت یابی صحیح، پرخونی در نواحی شکمی و خونریزی سر پوش آبششی، نظریه هایی در زمینه علت مرگ و میر "گاریز" ارائه شد که در این راستا مطالعاتی بر روی عوامل ویروسی و باکتریایی آن صورت گرفت.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران با اشاره به نتایج این تحقیقات خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده از این تحقیقات نشان داد که مرگ و میر این نوع آبزیان تنها به دلیل آلودگی آب بوده است.
مطلبی یادآور شد: این آبزیان به دلیل اینکه در قسمتهای کم عمق برای تخم ریزی آمده بودند در محاصره آلودگیهای آب در سواحل بندر عباس گرفتار شده بودند که این امر منجر به تلفات گسترده آنها شد.
وی با تاکید بر اینکه کشند قرمز عامل مرگ و میر این آبزیان نبوده است به مهر گفت: تنها دلیل تلفات ماهی گاریز در سواحل بندر عباس آلودگی آب ناشی از ورود فاضلاب به سواحل بوده است.
نظر شما