به گزارش خبرنگار مهر، این روزها مرتب به گوش میرسد که فلان بازیگر میخواهد کارگردانی یا تهیهکنندگی در تلویزیون را تجربه کند. این گرایش به تازگی بیشتر شده است. در طول این سالها بازیگرانی همچون مجید مظفری، شهره لرستانی، سعید آقاخانی، مجید صالحی و ... بودند که بعد از سالها بازی تصمیم گرفتند عرصه کارگردانی و تهیهکنندگی را تجربه کنند. بعضی آنها موفق بودند و برخی دیگر نه.
متاسفانه در ایران بازیگر، کارگردان و تهیهکننده شدن چندان سیستم و روش مشخص و استانداردی ندارد. آنچه که بیشتر اهمیت دارد جنبه فردی و سلیقه است . اینکه فردی تصمیم میگیرد یک عرصه جدید را تجربه کند،واقعاً به دور از تمام گمانهزنیها و حدسها باید چه معیارهایی در نظر داشته باشد ؟ برای رسیدن به پاسخ این سئوالات خبرگزاری مهر سلسله گفتگوهایی تهیه کرده که به مرور منتشر میشود.
مجید مظفری تاکنون در فیلمهایی همچون " روزهای انتظار"،" تنوره دیو"،" مسافران" ، "جنگ نفتکشها"، "کشتی آنجلیکا"، و "گل مریم" بازی کرده است. او سال 1381 فیلم "قلبهای ناآرام" را کارگردانی کرد. او که در طول این سالها بیشتر به عنوان تهیهکننده در تلویزیون مشغول است ، تهیه فیلم و مجموعههایی همچون "او هیچ گناهی نداشت"، "مسافر نوروزی"، "پنجرهای به حقیقت"، "تکمچی"، "مسافر چی چست"، "آخرین سرقت" و "میراث" را در کارنامه دارد.
ورود بازیگران را به عرصه کارگردانی و تهیهکنندگی اتفاق خوبی است. معتقدم بازیگرانی که این عرصهها را تجربه میکنند، موفق هستند. |
مظفری در پاسخ به این سئوال که ورود بازیگران را به عرصه کارگردانی و تهیهکنندگی در تلویزیون چه طور ارزیابی میکنید، چرا که برخی آنها دانش لازم را ندارند به خبرنگار مهر گفت: وضعیت سینما طوری شده است که همه ترجیح میدهند به جای کار در سینما در تلویزیون کار کنند، چرا که شان کار کردن در تلویزیون بالاتر از سینما است. علاوه بر آن در تلویزیون به دلیل تعدد شبکهها حق انتخاب دارید.
وی در ادامه افزود: در سینما تهیهکننده باید سرمایهگذاری کند، اما در تلویزیون این طور نیست. سرمایهگذار تلویزیون است و تهیهکننده کار را جمع و جور میکند. ورود بازیگران را به عرصه کارگردانی و تهیهکنندگی اتفاق خوبی است، چرا که بازیگر بعد از سالها بازی سعی کرده دنیای جدیدی را تجربه کند. معتقدم بازیگرانی که کارگردانی و تهیهکنندگی را تجربه میکنند، موفق هستند .
این تهیهکننده درباره اینکه اما برخی بازیگران هنوز دانش لازم را برای تهیهکنندگی ندارند، اما به این حرفه ورود میکنند،توضیح داد: به نظرم لطمهای نمیزند، چرا که برایشان تجربه جدید است. یکی از دلایلی که من هم کارگردانی و تهیهکنندگی را تجربه کردم، این بود که سینما جایگاه مشخصی ندارد. البته نباید به مقوله تهیهکنندگی ساده نگاه کرد، باید دانش لازم را کسب کند .
مظفری در پاسخ به این سئوال آیا او قبل از بازی به فکر کارگردانی و تهیهکنندگی هم بوده، گفت: بله، از ابتدا میخواستم کارگردانی را تجربه کنم، اما به تهیهکنندگی فکر نمیکردم؛ چون کارگردانی را دوست داشتم. تا اینکه دفتری بازی کردم و بعد یک گروه تحقیقاتی دو سال و نیم روی موضوعات فولکلور و قصههای بومی و روستایی کار کردند و سوژههای مختلف را جمعآوری شد.
وی خاطرنشان ساخت: حدود 10 موضوع را خودم کارگردانی کردم و بقیه کارها به کارگردانی مختلف همچون یدالله صمدی، سامان مقدم، مهدی کرمپور و مهدی ودادی سپردم. از نتیجه کارهایی که انجام دادم، راضی هستم. البت باید بگویم که برای تهیه این آثار به دنبال سود نبودم. بیشتر علاقمند بودم آثار خوبی بسازم.
این کارگردان یادآور شد: برای من بازیگری ارزشمندتر از کارگردانی است، چرا که حرفه من بازیگری است و از آن لذت میبرم.
مظفری درباره اینکه خودش فکر میکند در بازیگری موفق بوده یا کارگردانی افزود: باید دیگران قضاوت کنند، اما تا جایی که میدانم که اگر 10 هنرپیشه خوب در ایران باشد یکی از آنها هستم، اما در کارگردانی جزو 100 کارگردان خوب هستم.
نظر شما