به گزارش خبرنگار مهر در بابل، داریوش یوسفی کبریا شامگاه دوشنبه در جمع فعالان زیست محیطی و سازمانهای غیر دولتی محیط زیست این شهرستاناظهارداشت: یکی از ابزارهای مهم و اساسی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، ارزیابی اثرات زیست محیطی طرحهای توسعه است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۱۰۵ قانون برنامه سوم توسعه، استقرار تمامی طرحها و پروژههای بزرگ کشور پیش از اجرا باید مورد ارزیابیهای زیست محیطی قرار گیرند و رعایت نتایج ارزیابی توسط مجریان طرحها الزامی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بیان داشت: موضوع محیط زیست منحصر به قشر معینى از جامعه نیست و مسایل محیط زیست، مربوط به تمامى اقشار از جمله جوانان است.
وی ادامه داد: بررسیهای علمی، فرهنگی، هماهنگی و همکاری ارگانهای مختلف با یکدیگر میتوانند نقش بسزایی در ارائه ترویج فرهنگ زیستمحیطی داشته باشند.
عضو هئیت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل تصریح کرد: هر چند محیط زیست انسانی، حیوانی و گیاهی در هم تنیده و غیر قابل گسسته شدن است اما در حال حاضر یکی از دغدغههای مهم استان مازندران در جامعه شهری و روستایی بخش محیط زیست انسانی است.
وی اضافه کرد: این موارد شامل دفع غیربهداشتی زبالهها در تمام شهرها، دفع فاضلابهای خانگی روستایی در حاشیه منازل مسکونی به دلیل نبود سامانه مناسب فاضلاب و بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی میشود.
یوسفی به مشکلات زباله مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: 60 تا 70 درصد هزینههای جمعآوری و دفع مواد زائد جامد را در جامعه، حمل و نقل زباله به خود اختصاص داده است.
این استاد دانشگاه با بیان این نکته که زباله مازندران این طلای کثیف بیشترین ظرفیت برای تبدیل به کود طبیعی را داراست، اضافه کرد: طرح اجرای کمپوست (فرآیند کود سازی) یکی از بهترین گزینه تبدیل زباله به کود طبیعی در این استان به شمار میآید زیرا استفاده بیرویه از سموم شیمیایی به شدت کاهش مییابد.
یوسفی کبریا با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل تنها قطب در سطح شمال کشور است که در حوزه مهندسی محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو میپذیرد، یادآور شد: این دانشگاه گروه مستقل مهندسی محیط زیست در بخش عمران دارد و با تربیت کارشناسان خبره در امر محیط زیست برای استانی آباد و ایرانی سرافراز تمام تلاش خود را انجام میدهد.
وی ارتباط صنایع با دانشگاهها را برای رفع معضل زیست محیطی بسیار تاثیرگذار خواند و بیان داشت: به دلیل ظرفیت بالا در دانشگاهها، متولیان امر محیط زیست طرحها و پژوهشهای مربوط را در اختیار مراکز علمی قرار دهند تا برای رفع این معضل در جامعه اقدامی اساسی صورت گیرد.
نظر شما