۱ تیر ۱۳۸۹، ۸:۱۶

فعالیتهای دینی تناسبی با نیازهای جامعه ندارند

فعالیتهای دینی تناسبی با نیازهای جامعه ندارند

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با تأکید بر اینکه موثرترین شیوه تبلیغ و اطلاع رسانی دینی روش چهره به چهره است و واگذاری آن به رسانه ها پیگیری بازخورد را دشوار و حتی غیر ممکن می‌کند، تأکیدکرد: برنامه‌ریزیها و فعالتیهای دینی باید متناسب با جریان جامعه باشند.

حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اطلاع رسانی دینی گفت: هنوز نتوانسته ایم از شیوه های نوین استفاده و نتوانسته ایم هماهنگ با نیاز انسانها و طبقات مختلف اقشار جامعه برنامه ریزی کنیم.

وی به عنوان مثال به رانندگان کامیون و تبلیغ و اطلاع رسانی دینی برای آنها اشاره کرد و گفت: آیا تا کنون در یک کارگروه به بحث عرضه دین میان این قشر اجتماع پرداخته ایم؟ تا کنون به بحثهای مورد نیاز پزشکان، مهندسان در رابطه با دین پرداخته ایم یا نه؟

حجت الاسلام نواب با اشاره به اینکه دین برای اقشار و طبقه های مختلف جامعه فرقی ندارد تأکید کرد: نحوه بیان و ادبیات در تبلیغ و اطلاع رسانی دینی میان اقشار و طبقه های مختلف نیز متفاوت است، چرا که درک آنها از مسائل بایکدیگر تفاوت دارد. بنابراین باید گروه های متشکل از کارشناسان مذهبی و کارشناسان یک عرصه خاص گرد هم جمع شوند تا مسائل و مباحث دینی برای آنها به خوبی ارائه شود.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم تصریح کرد: پزشک متعهد می تواند تبلیغ و اطلاع رسانی دینی را میان بیماران خود پیگیری کند، این امر بدان معنا است که استفاده از تمام ابزارها با تمام اشکال برای تمام گروه ها با هدف تبلیغ دینی است. بی تردید تبلیغ برای جوان پر از امید که به سرعت برای اعتکاف نام نویسی کرده و برای انجام هر مراسم دینی پیش قدم می شود با تبلیغ و اطلاع رسانی دینی با فردی که در گوشه زندان روزگار می گذراند متفاوت است.

ابوالحسن نواب با تأکید بر اینکه تبلیغ و اطلاع رسانی دینی برای هر قشری باید متناسب با همان قشر ارائه شود گفت: روحانیون جدای از جریان کلی جامعه نمی توانند برای تبلیغ و اطلاع رسانی دینی برنامه ریزی کنند.

وی گفت: کار دعوت به دین در کشور صورت نمی گیرد، فعالیتهای دینی تنها افراد متدین را هدف قرار داده و برای سایر مردم برنامه " دعوت" نداشته ایم و این کار را به رسانه ها به ویژه رادیو و تلویزیون واگذار کرده ایم، درحالی که امر تربیت را نمی توان به رسانه واگذار کرد.

حجت الاسلام نواب با تأکید بر اینکه تبلیغ دین باید چهره به چهره باشد و نمی توان آن را به رسانه ها واگذار کرد، گفت: افراد متدین در جلسات دینی به طور مرتب شرکت کرده و حتی حضور و غیاب محترمانه اخلاقی نیز در این میان صورت می گرفت، اما در رابطه با توزیع سی دی، کتاب و رسانه تضمینی برای پیگیری افراد وجود ندارد و بازخورد آن روشن نیست، از این رو کار تبلیغ دینی باید براساس دعوت و شناخت گروه های مخاطب انجام شود.

کد خبر 1104976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha