۱ تیر ۱۳۸۹، ۱۳:۳۷

تامین اجتماعی در بوته نقد /

بخش خصوصی نقد کرد، تامین اجتماعی پاسخ داد

بخش خصوصی نقد کرد، تامین اجتماعی پاسخ داد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سازمان متبوعش در رسته بخش خصوصی قرار نمی‌گیرد، گفت: دولت برخی شرکتها را بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی واگذار می کند که این امر مشکلاتی را پیش روی این سازمان قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، فعالان بخش خصوصی در نشست صبحانه اتاق تهران با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور به صراحت از مشکلات خود در موارد مختلفی چون حق بیمه کارگران، گرفتن تسویه حساب های بیمه ای و تشریفات اداری سخن گفتند و حتی سیاست های مدیریتی شستا، شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی را نیز که در عرصه های مختلف اقتصادی به عنوان رقیب بخش خصوصی ظاهر می شود به چالش کشیدند.

تامین اجتماعی باید چالاک شود
 
یحیی آل اسحاق از الزام ایجاد رابطه منطقی میان فعالان بخش خصوصی وسازمان تامین اجتماعی سخن گفت و بر اهمیت رفع موانع موجود تاکید کرد.
 
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: این روزها شاهد حضور تامین اجتماعی در همه ابعاد اقتصادی کشور هستیم. ازیک سو در جریان واگذاری بنگاه ها و شرکت ها بر اساس ابلاغیه اصل 44، نیاز به تامین اجتماعی قدرتمند داریم وازسوی دیگر، تامین اجتماعی به واسطه داشتن شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری و توان مالی قابل توجهی که دارد، یکی از پایه های اصلی واگذاری شرکت ها است که ما در هر دو زمینه دغدغه داریم.

وی افزود: گذشته ازآن، نقش تامین اجتماعی به واسطه ارتباطی که با کارگران وکارفرمایان دارد و تاثیری که بر فعالیتهای اقتصادی بنگاهها دارد، بسیار قابل توجه و تاثیر گذار است.

آل اسحاق با بیان اینکه انتظار این است که رویه ها، قوانین و آیین نامه های چنین سازمان بزرگی، به روز و کارآمد باشد گفت:ما خواستار برگزاری نشست های منظمی هستیم تا بتوانیم مشکلات وچالش های موجود با سازمان تامین اجتماعی را مطرح و برای حل و فصل آن پیشنهاد ارایه کنیم.
 
رئیس اتاق تهران گفت: کلیه واحدهای اقتصادی کشور چه دولتی و چه خصوصی در ارتباط مستقیم با این سازمان هستند؛ بنابراین عملکرد این سازمان نیز تاثیر مستقیم بر اقتصاد کشور دارد. کارآفرینان بخش خصوصی علاوه بر این که در تولید کشور فعال هستند و باعث رونق و شکوفایی اقتصاد می شوند، به عنوان کسانی که افرادی را به کار مشغول می کنند و حق بیمه می پردازند به درآمدزایی سازمان نیز کمک می کنند.
 
آل اسحاق ادامه داد: در واقع درآمدهای سازمان تامین اجتماعی وابسته به رونق فعالیت کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی است.
 
وی همچنین با اشاره به وجود برخی مشکلاتی که هم اکنون در فضای کسب و کار وجود دارد تسهیل رابطه سازمان تامین اجتماعی و کارآفرینان می تواند کمک شایانی هم برای سازمان و هم برای فعالان اقتصادی باشد و به نوعی دو طرف همراه وهمگام هم باشند.
 
مقابل بخش خصوصی نیستیم

علی ذبیحی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اقدام اتاق برای تشکیل جلسه میان فعالان اقتصادی و سازمان تامین اجتماعی را ارج نهاد و ابراز امیدواری کرد که این نشست بتواند برای پاسخ گویی به پرسش های تشکل ها موثر واقع شود.

وی در ادامه سخنانش به مشکلات سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت : این سازمان، سازمانی چند جانبه بوده و به طور مستقیم و غیرمستقیم با کلیه سازمان های کشوری در ارتباط است بنابراین موفقیت و عدم موفقیت این سازمان در تصویب و اجرای قوانین مربوطه تابع عملکرد و نوع برخورد سازمان های کشوری با این سازمان است.

مشاوررییس جمهور به گوشه ای از چالش های این سازمان با ارگان های دولتی و سازمان های خصوصی اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس با تصویب و ابلاغ مصوبات خود موجب بروز مشکلات زیادی برای ما می شوند چرا که تغییر قوانین نیازمند به کارشناسی و یافتن راهکارهایی برای اجرا است که طبیعتا این دگرگونی ها به واحدهای زیرین نیز اثر می گذارد و موجب نارضایتی و شکایت آنها می شود و متاسفانه بیشتر این فشارها به سازمان ما وارد می شود و می بایست ما پاسخگو باشیم که منصفانه نیست. علاوه بر این دولت برای رد دیون خود به واگذاری می پردازد و این عمل موجب سنگین شدن وظایف ما چه در تعامل با دولت و چه در رسیدگی به صاحبان خصوصی این سازمانها دارد.

ذبیحی افزود: ما سعی در کاستن این مشکلات داریم و به این منظور هیات امنایی تشکیل شده و مقرر است در این هیات کمیسیونی سه جانبه متشکل از نمایندگان بازنشستگان ، کارفرمایان و کارگران تشکیل شود تا با بررسی قوانین جدید به اصلاح و سیاست گذاری های مناسب در این زمینه پرداخته شود .

وی از کلیه فعالان اقتصادی و به ویژه اعضای اتاق تهران به عنوان نمایندگان کارفرمایان خواست که با تعامل و همکاری با این سازمان و همچنین ارائه نظرات و پیشنهادهای خود به کمک این سازمان آمده تا با رفع موانع موجود، پویایی هرچه بیشتر و توسعه اقتصادی کشور حاصل شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد سعی برآن است تا هرچه سریع تر بخش های قابل واگذاری این سازمان به بخش خصوصی واگذار شود و این سازمان به معنای مرکزی برای قانون گذاری، سیاست گذاری و ناظر بر چگونگی اجرای این قوانین در کشور به فعالیت خود ادامه دهد.
 
ذبیحی گفت: سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان یک سویه نیست و متعلق به همه کشور است و موفقیت این سازمان می‌تواند برای کل کشور ایجاد امنیت کند و اگر مشکلی هم برای آن پیش بیاید برای آینده همه ما چالش‌آفرین است.

وی افزود: در برخی رسانه ها اعلام می کنند که سه جانبه گرایی در سازمان تأمین اجتماعی رعایت نمی‌شود بنابراین من به دنبال آن هستم تا زمینه مثبتی ایجاد کنم تا به این ابهام پاسخ دهم. در همین راستا من تصمیمی گرفته ام که شاید معاونین من هم از آن خبر نداشته باشند و آن این است که از سه گروه بازنشستگان، کارفرمایان و کارگران مشاوری برای خود انتخاب کنند تا بتوانند زمینه شوراهای مشورتی را فراهم کند.

ذبیحی افزود: بالا بردن سطح اطلاعات و امکان سنجی در تأمین اجتماعی باعث می‌شود تا در تصمیم سازیها و سیاست‌گذاریها مشکلی نداشته باشیم.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: ما همواره در مورد معوقه‌های خود از بخش خصوصی مشکلاتی داریم اما سعی کرده‌ایم که فشارهای ما باعث نشود تا بخش تولید کشور آسیب ببیند و به دنبال آن هستیم تا با تعامل و هماهنگی به یک جمع بندی واحد برسیم.

وی افزود: ما خودمان را مقابل شما نمی دانیم و اگر بخواهیم سفره دلمان را باز کنیم و مشکلات خودمان را توضیح دهیم شاید درد و دل ما بیشتر از شما باشد.

ذبیحی گفت: گاهی در قانون بودجه با یک مصوبه مجلس مواجه می‌شویم و این قانون یک بار مالی به ما تحمیل می‌کند و نتیجه‌اش این می شود که کسری منابع پیدا کنیم و با کمبودهایی مواجه ‌شویم. وقتی به این معضلات برمی‌خوریم مثل دندان دردی که تمام فعل و انفعالات بدن را تحت الشعاع قرار می‌دهد تمام فعالیت‌های سازمان تحت الشعاع آن قرار می گیرد.

وی افزود: شاید شما تصور کنید ما هیچ مشکلی نداریم و فقط شما مشکل دارید اما درست این است که هر دو گروه مشکل داریم، مگر سایر ساختارهای اقتصادی کشور ایده آل است و فقط سازمان تأمین اجتماعی مشکل دارد؟ سطح استاندارد سازمان تأمین اجتماعی هم مثل سایر بخش های اقتصادی کشور است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به این که بزرگترین مشکل ما تنوع و تغییرات در قوانین است گفت:‌ در گذشته فعالیت های اقتصادی طوری بوده است و کارکرد خاص خودش را داشته است امروز هم که بخش خصوصی وارد اقتصاد شده طور دیگری شده است. ما معتقدیم که سازمان تأمین اجتماعی باید از بنگاه‌داری به سمت سهام داری حرکت کند و بیشتر وارد عرصه‌های مالی شود.

وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که تصدی گری سازمان تأمین اجتماعی را به بخش خصوصی واگذار کنیم به طوری که در نظر داریم تا بیمارستان ها را به شکل شرکت تعاونی درآوریم و پرسنل بیمارستانها سهامداران آن باشند. حتی شعبات بیمه را می‌خواهیم تبدیل به بنگاه های کوچک اقتصادی کنیم تا این شعبات به صورت خودگردان امور جاری را انجام دهند. این ها ایده آل ها و خواسته‌های ما است.

ذبیحی با بیان اینکه با ساز و کارها و قوانین سی سال پیش نمی‌توان امروز فعالیت اقتصادی انجام داد گفت:‌ اینکه شستا تصدی گری می‌کند ما بی تقصیریم چون ما هم از دولت طلب‌هایی داریم که دولت به شکل سهام به ما می‌دهد.

وی در مورد بخشایش جرائم واحدها گفت: بخشش جرائم دست ما نیست چون ما نمی‌توانیم بر اساس قانونی که مصوبه مجلس است جرائم را ببخشیم اما می توانیم آن را تقسیط کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص بیمه کارفرمایی گفت: برای اینکه کارفرمایان را بتوانیم بیمه کنیم باید دولت بخشی از هزینه‌ها را تقبل کند که دولت این کار را نکرده لذا بیمه کارفرمایی باید به صورت اختیاری صورت بگیرد.

وی افزود: از دو سه سال پیش منحنی هزینه‌های ما از منحنی درآمدها پیشی گرفته است و این فاصله در حال افزایش است.
 
ذبیحی گفت: کل سرمایه گذاری صورت گرفته در تمام دوران 55 ساله تأمین اجتماعی زیر ده درصد است در حالی که این رقم امروز باید حداقل 20 درصد باشد و در 20 سال اول فعالیت این سازمان باید حداقل 50 درصد سرمایه گذاری صورت گیرد. وی افزود: بخشی از مشکلات و چالش های تأمین اجتماعی را رد نمی کنیم منکر آن هم نیستم اما باید توان ما به گونه‌ای باشد که جوابگوی مشکلات آن باشیم.

نقدهای دبیرکل اتاق تهران به تامین اجتماعی

دبیرکل اتاق تهران درنشست صبح امروز اتاق تهران با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت:مایلم به دو نکته اساسی و مهم اشاره داشته باشم. نخست همان طور که می دانید براساس ماده 43 قانون در ارتباط با صاحبان صنایع و بازرگانان، باید نماینده ای از اتاق های بازرگانی در هیات های بدوی حضور داشته باشد که در این قانون هیچ گونه پیش شرطی برای پذیرش این شخص در کمیسیون قائل نشده است؛ اما متاسفانه ما در این زمینه با مشکلاتی مواجه شده ایم به گونه ای که برخی از مدیران کل سازمان می گویند نماینده اتاق باید الزاما از بین بازرگانان باشد و برای پذیرش نماینده اتاق به سمت وی اشاره می کنند که این بهانه تراشی ها شان سازمان تامین اجتماعی نیست.

وی افزود: قانون این اختیار را به ما داده که هر فردی را که خواستیم به عنوان نماینده معرفی کنیم اما عدم پذیرش این امر برای مدتی باعث شد تا این جلسات بدون حضور نماینده اتاق برگزار شود که مضرات زیادی را متوجه بازرگانان کرد.البته امیدواریم این مشکل به هر نحو مقتضی حل شود.چرا این حق برای بازرگانانی که اعتراضی به رای سازمان دارند مطابق قانون در نظر گرفته شده و عدم حضور نماینده اتاق به زیان بازرگانان است.

محمد مهدی راسخ افزود: دوم این که اعضای اتاق برای تمدید کارت بازرگانی خود باید از تامین اجتماعی تسویه حساب بگیرند.برخی از شعب تامین اجتماعی فرمی را به بازرگانان می دهند که بازرگان تعهد بدهد هر زمان که بیمه مدرکی از آنان مربوط به ده سال گذشته خواست باید ارائه دهند در حالی که هرگز چنین چیزی در قانون نیست.از طرفی در برخی مواقع شعب به بازرگانان تسویه حساب را با تاخیر زیاد ارائه می دهند و با توجه به اینکه اتاق تهران نمی تواند بدون دریافت مجوز سازمان تامین اجتماعی به این اشخاص جهت تمدید کارت بازرگانی اقدامی کند از این سازمان خواست تا در جهت رفع این مشکل اقدامی نموده و با توجه به مسائل کنونی چون بحران اقتصادی و تحریم که از خارج بر اقتصاد کشور فشار وارد می کند مشکل دیگری بر معضلات فعالان اقتصادی افزوده نشود.
 
در ادامه این نشست مدیران تشکل ها صنفی به ارائه پرسشها و مشکلات تشکل خود با رئیس این سازمان پرداختند و رئیس سازمان تامین اجتماعی در وقت محدود باقیمانه از این جلسه به پاسخگویی پرداخت و در پایان رئیس اتاق تهران پیشنهاد کرد تا به منظور رفع حقیقی این مشکلات کمیته ای متشکل از نمایندگان اتاق و سازمان تامین اجتماعی تشکیل شود تا کارشناسان به گونه ای دقیق به بررسی مشکلات بخش خصوصی و اعضای زیرمجموعه اتاق بپردازند.
 
وی همچنین از سازمان تامین اجتماعی درخواست کرد تا سه مشاوری که قرار است درجلسات رسیدگی به قانون رفع موانع تولید تشکیل می شود حضور یابند از سوی رئیس اتاق تهران انتخاب شوند تا ما توانمندترین و مجرب ترین افراد خود را معرفی نماییم.
کد خبر 1105447

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha