به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم ظهر سه شنبه در حاشیه دیدار با معاون فدرال کنترل مواد مخدر روسیه گفت: تهدیدات ایران و روسیه در حوزه مواد مخدر مشترک است زیرا هر دو کشور در مسیر ترانزیت مواد مخدر واقع شدهاند.
وی ادامه داد: با وجود روند در حال رشد اعتیاد در افغانستان اقدامات کنترلی ایران در مرزها موجب شده کانال ترانزیت مواد به آسیای میانه تغییر کند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر 30 درصد ترانزیت مواد مخدر از مسیر شمالی انجام میشود بر همین اساس روسیه نگرانی شدیدی نسبت به افزایش مصرف مواد مخدر در این کشور دارد.
وی ادامه داد: ایران و روسیه منافع مشترکی در مبارزه با کاشت و تولید مواد مخدر تولیدی در افغانستان دارند و بر همین اساس راهکارهایی را در این نشست مشترک اتخاذ کردند.
احمدی مقدم گفت: همکاری ایران و روسیه در حال حاضر روندی رو به رشد دارد و در همین زمینه افسران رابط این دو کشور مبادله شده و استقرار یافتند.
وی تصریح کرد: یکی از راهکارهای تقویت مبارزه با مواد مخدر تقویت حوزه بینالمللی و منطقهای است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به وضعیت اعتیاد در روسیه گفت: قبل از فروپاشی در این کشور هیچ معتادی وجود نداشت اما در حال حاضر تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در این کشور رو به رشد است و تغییر مسیر ترانزیت مواد مخدر نیز احتمال افزایش تعداد مصرف کنندگان را در این کشور افزایش میدهد.
وی با اشاره به وضعیت انسداد مرزها گفت: در سال جاری اقدامی جدی به این منظور انجام نشده اما در حال حاضر برنامهها و طرحها در حال بررسی است و به زودی اقدامات در زمینه انسداد مرزها آغاز میشود.
احمدی مقدم گفت: هنوز اعتبارات سال 89 در زمینه انسداد مرزها تخصیص نیافته اما در اسرع وقت پس از تخصیص اعتبارات انسداد مرزها آغاز می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در مرزهای خراسان و افغانستان انسداد نسبی مرز انجام شده و در مرز پاکستان نیز تنها مرز سراوان انسداد نیافته که این مرز در سال جاری به طور کامل انسداد مییابد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: کل مرزهای شرقی کشور ظرف سه سال آینده باید به نقطه قابل قبولی از وضعیت انسداد برسند.
وی با اشاره به روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: پیشرفتهای بسیار مناسبی در زمینه مبارزه با مواد مخدر در طول سال گذشته داشتهایم به طوری که 60 تا 70 درصد معتادان در طول سال گذشته وارد چرخه درمان شدند.
احمدی مقدم گفت: در طول سال گذشته رابطه اعتیاد تزریقی و ایدز بنا بر اعلام وزارت بهداشت به طور کامل قطع شده است.
وی اضافه کرد: نرخ بروز اعتیاد در کشور نسبت به برنامه پنج سال گذشته 20 درصد کاهش یافته و به طور میانگین از پنج سال گذشته تعداد معتادان کشور هر ساله یک درصد کاهش داشته است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در تمام کشورهای دنیا نرخ اعتیاد رو به افزایش است ولی در ایران با اقدامات صورت گرفته این نرخ کاهش یافته است.
وی با اشاره به افزایش دو برابری قیمت مواد مخدر در کشور گفت: کنترل مرزهای ورودی مواد مخدر، از بین رفتن مزارع کشت خشخاش به علت آفتزدگی در افغانستان موجب شده تا قیمت مواد مخدر در سال جاری به بیش از دو برابر افزایش یابد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ورود مواد مخدر به کشور در سال جاری کاهش داشته و میزان کشفیات پلیس نیز 30 درصد در دو ماهه اول سال جاری کمتر شده است.
وی با اشاره به جایگزینی کشت حشیش به جای خشخاش در افغانستان گفت: اعتیاد به حشیش در ایران بسیار کم است بر همین اساس این جایگزینی کشت نگرانی مهم و اساسی برای ایران به دنبال ندارد اما با این حال باید به دنبال انجام اقدامات پیشگیرانه بود.
احمدی مقدم با اشاره به ایجاد پلیس فضای مجازی گفت: ایجاد این پلیس از سوی دولت تدوین شده زیرا امنیت فضای تبادل اطلاعات بسیار حائز اهمیت است و از این طریق میتوان از بسیاری از سرقتها، تهاجمات فرهنگی جلوگیری کرد.
وی گفت: پلیس آگاهی نیروی انتظامی مرتباً در حال رصد اینترنتی است تا با متخلفان برخورد کند و این کار برای تامین امنیت مردم است زیرا در غیر این صورت تهدیدات جامعه را فرا گرفته و مردم در عمق خانه خود نیز امنیت نخواهند داشت.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: سابقه این برخورد در کشورهای توسعه یافته به دو دهه گذشته ارتباط دارد و ایران در این زمینه دیر اقدام کرده است.
نظر شما