۲ تیر ۱۳۸۹، ۸:۳۲

درآمدهای میلیونی متکدیان آنلاین/ نیشخند گدایان به خوش باوری شهروندان

درآمدهای میلیونی متکدیان آنلاین/ نیشخند گدایان به خوش باوری شهروندان

استان تهران - خبرگزاری مهر: درآمد متکدیان کرجی که از طریق پیامک، شبکه آنلاین گدایی را تشکیل داده اند به میلیون ها تومان در ماه می رسد و بی شک از ویترین مظلوم نمایی به خوش باوری شهروندان نیشخند می زنند.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، افراد مطلع اجاره پنهان معابر اصلی شهر کرج را بیش از 10 میلیون تومان در ماه تخمین می زنند و در حالیکه نیازمندان آبرومند در کنج خانه ها، دستان پر مهر شهروندان را چشم انتظار هستند، گروهی شیاد در لوای نیازمندی احساسات پاک شهروندان را به تاراج می برند. 

مرور حکایت نیازمندی که یک تار موی سبیلش را با اکراه فراوان نزد شخصی گرو گذاشت تا مبلغی به صورت قرض الحسنه دریافت کند و از برکتش، چرخ زندگی را بچرخاند دور از لطف نیست. در این حکایت آمده است که کمی دورتر، شیادی که داد و ستد مبتنی بر معرفت را مشاهده کرده بود با همین تصور، نیاز خود را با حجره داران در میان می گذارد. از قضا همان فردی که مرد قبلی را کمک کرده بود، حاضر می شود در قبال دریافت امانتی گرانبها، وی را نیز کمک کند. مرد نیازمندنما بر خلاف نیازمند واقعی، بدون احساس شرمندگی دسته ای از سبیل هایش را از جا کند و در کفه ترازو قرار می دهد. حجره دار نیشخندی به وی زد و در پاسخ گفت: زهی خیال باطل، آن تار مو غیر از این یک پشته مو است عزیز جان!

حال تفاوت نیازمندان واقعی جامعه با کسانی که چوب حراج به آبروی خویش زده اند، مصداق همین حکایت است و شهروندان باید راههای بهتری برای ابراز احساسات انسان دوستانه خویش پیدا کنند.

گدایانی که تراول می کشند؛ پیش فروش پول خردها

یک کارشناس و آسیب شناس اجتماعی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر، از حضور گدایانی در کرج خبر داد که پول خرد آنها تراول چک است و این حرفه را از روی عادت دنبال می کنند.

علی کاظمی گفت: درآمد روزانه متکدیان حرفه ای بیش از صد هزار تومان در روز است که ماهانه به سه میلیون تومان می رسد.

این کارشناس با بیان اینکه در حال حاضر متکدیان پول خردهای خود را تا شش ماه جلوتر پیش فروش کرده اند، از دلسوزی جامعه برای برخی متکدیان اظهار تاسف کرد و گفت: این موضوع، پدیده شوم قاچاق کودکان را افزایش می دهد و روز به روز مافیای تکدی گری را فربه تر می سازد.

وی تکدی گری را از دیدگاهی دیگر مورد بررسی قرار داد و بیان داشت: برخی افراد سودجو درآمد حاصل از گدایی را صرف قاچاق مواد مخدر می کنند و بدتر از آن، در قاچاق انسان نیز دست دارند.

این آسیب شناس اجتماعی، محرومیت از نعمت تحصیل، گرایش به اعتیاد، بزهکاری و... را جزو خطراتی دانست که به رغم درآمدهای بالا، در کمین متکدیان است.

وی فعالیت گدایان کرجی را به صورت شبکه مافیای تکدی گری مورد ارزیابی قرار داد و اعلام کرد: اگر هر گدا روزانه 50 هزار تومان و هر گروه تکدی گر دارای 50 عضو باشد، روزانه دو میلیون و نیم، ماهانه 75 میلیون و سالانه 900 میلیون و ظرف یک دهه 9 میلیارد تومان در جیب آنان انباشته می شود که برابر با دو برابر بودجه شهرداری مشکین دشت کرج است.

این کارشناس با طرح این سئوال که آیا مسئولان مربوطه مجددا قصد سکوت دارند، گفت : چرا مسئولان دست روی دست می گذارند تا عده ای انگل از کالبد جامعه تغذیه شوند و بعد از جان گرفتن، باز به جان مردم بیفتند؟ زیرا قطعا این مبالغ در مسیر صحیح هزینه نمی شود و دیده شده که عده ای با سود حاصل از گدایی با تشکیل مافیای قاچاق مواد مخدر دمار از روزگار جوانان این مرز و بوم در می آورند؟ 

وی تاکید کرد: صدقه دادن و کمک کردن امری پسندیده در اسلام است اما این اقدام باید در مسیر درستش صورت گیرد.

یک فرد نیازمند الزاما یک انسان مندرس پوش با جسمی معلول نیست

کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، انجمن های حامی سرطانی ها و ده ها ارگان دیگر از جمله نهادهایی هستند که آمادگی پذیرش کمک های نقدی و مالی شهروندان را دارند.

این نهادها با شناسایی نیازمندان حقیقی، حمایت های مادی و معنوی را از آنان خواهند داشت، چنانچه در حال حاضر از هزاران خانواده حمایت می کنند.

شهروندان بدانند یک فرد نیازمند الزاما یک انسان مندرس پوش با جسمی معلول نیست و در حال حاضر، هزاران فرد نیازمند با حمایت نهادهای ذیربط در دانشگاه تحصیل می کنند و چه بسا، موفقیت های چشمگیری برای کشورمان به ارمغان آورده اند.

باید پذیرفت تا زمانی که شهروندان ترجیح می دهند به جای عملکرد مبتنی بر منطق، احساسی عمل کنند، کماکان شاهد شکست طرحهای ضربتی جهت جمع آوری متکدیان از سطح شهر خواهیم بود.

از سوی دیگر، بی شک عملکرد سازمان و نهادهای مربوطه در زمینه ساماندهی متکدیان مطلوب نبوده و محدود به جمع آوری آنان از سطح شهر می شود.

در حالیکه معنای واقعی ساماندهی، حذف این افراد از چرخه گدایی است نه جمع آوری و رهایی دوباره با یک تعهدنامه!

پاسکاری ساماندهی متکدیان میان ادارات، فاکتور دیگری است که در عدم ساماندهی مناسب متکدیان از سطح شهر کرج دخیل بوده است، بحث چند صدایی بودن عملکردها در این حوزه است.

عوامل شهرداری در مصاحبه های مختلف، فرمانداری و بهزیستی را نهاد مرتبط با متکدیان معرفی می کنند و متقابلا از بهزیستی و فرمانداری نیز چنین صدایی به گوش می رسد.

در هر صورت، متولیان ساماندهی متکدیان باید بدانند: مافیای گدایی در کرج بسیار منسجم تر از آنان عمل کرده و می کند و هر کجای کار که باشند، چند قدمی با تشکیلات سازمان یافته متکدیان فاصله دارند.

بی شک ناکامی مسئولان در زمینه ساماندهی متکدیان به نوع نگاه آنان ربط داشته است، چرا که برخوردهای بازدارنده نهادها عمدتا فردی و محدود به خیابانهاست در حالیکه اصل تشکیلات تکدیگری به صورت شبکه ای فعال هستند و بعد از سوخت هر مهره، مهره جدید را جایگزین وی می کنند.

هر متکدی 10 بار جمع شده است

به گزارش خبرنگار مهر بر اساس گزارشات ارائه شده توسط مسئولان مربوطه، برخی آمارها مربوط به جمع آوری متکدیان از سطح شهرکرج نشان می دهد که هر نفر حداقل 10 بار از سطح شهر جمع آوری شده و مسئولان ساماندهی متکدیان فقط دور باطل می زنند و با گذشت چندین سال، هنوز متولی مشخصی برای جمع آوری متکدیان وجود ندارد و در هیچ کلانشهری وضعیت تا این اندازه حساس نیست.

به گفته مسئولان امر واقعیت این است که متکدیان فقط جمع آوری می شوند و برنامه ای برای ساماندهی، طرد و... آنان وجود ندارد به همین دلیل هنوز شاهد حضور پرشمار متکدیان خارجی و داخلی در سطح شهر کرج هستیم.

95 درصد متکدیان کرج بی نیازند

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی غرب استان تهران در گفتگو با مهر اظهار داشت: 95 درصد متکدیان کرج بی نیازند.

حسینعلی عروجی با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) آماده دریافت کمکهای انسان دوستانه شهروندان است از هم میهنان خواست اجازه ندهند عده ای سودجو با عواطف آنان بازی کند.

وی گفت: تعداد قابل توجهی از این متکدیان از سایر شهرستان ها به این منطقه مهاجرت کرده اند. این مسئول، فرمانداری را مسئول اصلی ساماندهی متکدیان معرفی کرد و بیان داشت: البته ستاد مقابله با آسیب های اجتماعی در شهر تشکیل و زیر نظر فرمانداری فعال است.

فرمانداری مسئول اصلی ساماندهی متکدیان

عضو شورای شهر کرج گفت: فرمانداری مسئولیت اصلی ساماندهی متکدیان را بر عهده دارد و شهروندان نباید انگشت اتهام خود را به سمت شهرداری نشانه بروند.

عزیز صدرنژاد افزود: این باور که شهرداری در زمینه عدم ساماندهی مناسب متکدیان مقصر اصلی است، نیاز به اصلاح دارد و این تصور غلط است.

وی اظهار داشت: شهرداری کرج در خصوص ساماندهی متکدیان باید تنها در زمینه در اختیار گذاشتن محل با دستگاه های ذیربط همکاری کند و فعالیتهای اصلی مربوطه به ساماندهی به این نهاد مربوط نمی شود.

محبوبه سلیمی پژوهشگر در حوزه های اجتماعی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج از فعالیت هزاران کودک بی شناسنامه در حرفه گدایی خبر داد و گفت: متاسفانه هدف از زایش برخی نوزادان از همان ابتدا گدایی است.

وی با بیان اینکه این کودکان عموما از شهرهای محروم کشور به کرج آورده می شوند، اظهار داشت: منظور همان کودکانی هستند که گاها با رنگ و روی زرد، گدایان را همراهی می کنند و با نگاهی عمیق تر می توان فهمید مهر و عاطفه مادری در نگاه آنان به چشم نمی خورد.

این پژوهشگر از آحاد مختلف جامعه خواست قبل از انجام تحقیقات لازم، از دادن وجه نقدی به افراد نیازمند خوددداری کنند.

وی از نهادهای حمایتی و قانون گذار نیز درخواست کرد ساز و کار جامعی را برای مقابله با پدیده زشت تکدی گری اتخاذ کنند.

........................................

گزارشگر: لیلا اکبری

کد خبر 1105627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha