به گزارش خبرنگار مهر در اهر، حمیدرضا حاجوی شامگاه سه شنبه در جمع دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای آذربایجان شرقی گفت: برای عملیاتی شده طرح های عمرانی در شهرداری های بالای 100 هزار جمعیت کشور با مصوبه مجلس در قالب قانون بودجه سال 89 مجوز تسهیلات فروش اوراق مشارکت به ارزش پنج هزار میلیارد ریال صادر شده است.
وی اظهار داشت: در جهت حمایت از شهرداری ها و در راستای مشارکت مردم در طرح های عمران شهری، مسئولان شهری می توانند با فروش اوراق مشارکت ضمن تأمین نقدینگی برای اجرای پروژه های مختلف گام های عملی در جهت توسعه شهرها بردارند.
حاجوی گفت: شهرداریها می توانند با ارائه پروژه هایی که دارای توجیه فنی و اقتصادی باشند به وزارت کشور و تأئید این وزارت خانه با استفاده از تسهیلات اعطایی از طرحهای پایدار درآمدزا بهره مند شوند.
وی افزود: بحث ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها باید از اولویت های کاری شهرداریها قرار گیرد تا زمینه تحقق برنامه های شهرداریها در عمران شهری فراهم گردد.
مدیرکل امور شهری وزارت کشورگفت: در سال جدید در جهت کمک به شهرداریها و تسریع در اجرای پروژه های عمرانی این نهاد مردمی، سیاست اداره کل امور شهری وزارت کشور پروژه محوری بوده و اولویت بندی پروژه ها را به شهرداریها واگذار شده است که با کارشناسی و متناسب با نیازهای مناطق مختلف پروژه های خود را تعریف و پس از تصویب اجرا نمایند.
سرانه اعتبارات دهیاری ها سه برابر شد
مدیرکل توسعه روستایی وزارت کشور نیز در این جلسه از افزایش اعتبارات دهیاری های کشور نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: 66 میلیون ریال سرانه دهیاریها در سال گذشته به 187 میلیون ریال در سال جدید افزایش یافته که این رقم سه برابر سرانه اعتبارات سال گذشته است.
مجید عبدالی از تدوین قانون جامع دهیاریها به منظور تأمین امنیت شغلی، ساماندهی قانونمند کردن فعالیتهای دهیاریها در بخشهای مختلف توسعه عمران روستایی خبر داد و افزود: این مجموعه که فعالیت ها و وظایف دهیاریها در 54 ماده تدوین و تنظیم شده از سوی دولت جهت طرح در مجلس و تصویب نمایندگان به مجلس ارسال می شود.
وی گفت: در جهت حمایت ویژه از دهیاران و حمایت از طرح های عمرانی روستایی در قانون بودجه سال 89 دهیاریها به عنوان دستگاه اجرایی معرفی شده اند که امید است با مساعدت و کمک های ادارات ذیربط و عقد قرار داد با دهیاریها و واگذاری اجرای پروژه های روستایی در روستاها در تحقق اهداف محرومیت زدایی و ایجاد زیرساختها در مناطق روستایی با مشارکت مردم و ادارات گامهای عملی بردارند.
عبدالی گفت: برای کلیه روستاهایی که جمعیت بالای 50 خانواده داشته باشند خصوصاً مناطق روستایی محروم و کمتر توسعه یافته و صدور مجوز دهیاری در جهت کمک به توسعه وعمران روستاهای فوق در اولویت مجوز تشکیل دهیاریها قرار می گیرند.
وی همچنین گفت: در سال گذشته دویست میلیارد ریال برای کمک به مساجد روستایی با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد پرداخت شده است که در سالجاری نیز تلاش داریم با اختصاص اعتبارات لازم گامی در جهت تقویت و توسعه اماکن مذهبی و مساجد برداریم.
خدمت رسانی بیشتر به روستاهای کمتر از 20 خانوار میسر شد
مدیرکل پارلمان وزارت کشور نیز از اهتمام ویژه دولت و مجلس به ارائه خدمت بیشتر به مناطق روستایی خصوصاً روستاهای کمتر از 20 خانوار خبر داد.
مهران کفاش گفت: با اجرایی شدن برنامه پنجم توسعه به جهت لحاظ ارائه خدمات و اختصاص اعتبارات به روستاهای کمتر از 20 خانوار که یکی از اهداف مهم دولت در جهت ایجاد امکانات زیربنایی در روستاها می باشد با عملیاتی شدن آن این خواسته به حق اهالی روستاهای کمتر از 20 خانوار فراهم شده و کاهش مهاجرت از روستاها و در نهایت تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری را در محرومیت زدایی از مناطق محروم را به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل پارلمانی وزارت کشور با اشاره به استعداد بالقوه آذربایجان شرقی بالاخص منطقه ارسباران در بخش گردشگری گفت: دولت و وزارت کشور از ایجاد طرح های ویژه گردشگری که دارای توجیه فنی و اقتصادی بوده و به تأئید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و استانداریها برسد با اعطای تسهیلات ویژه که شهرداریها مجری آن بوده و مکانیابی مناسبی را براساس طرح های توسعه شهری انجام دهند در اجرای این طرح ها به شهرداریها کمک مالی و حمایت می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پایداری شهرداری ها در گرو اجرای طرح هایی با درآمدزایی بالا است از شهرداران خواست با تهیه طرح های مرتبط با نیازهای منطقه از تسهیلات وزارت کشور در این زمینه ها بهره مند شوند.
کفاش گفت: شهرداران و مجموعه مدیران شهری پس از تصویب طرح تفصیلی شهر اهتمام جدی را به( طرح تفصیلی ویژه) در جهت بافت فرسوده و بافت حاشیه نشینی حوزه فعالیت خود را طی سیر مراحل قانونی به تصویب طرح تفصیلی ویژه اقدام نمایند.
وی در پایان با اشاره به اینکه ساخت و سازهای غیر مجاز خصوصاً در مناطق حاشیه ای خارج از طرح مصوب منجر به توسعه نامتوازن شهر می شود از مدیران شهری خواست جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز را در اولویت کاری خود قرار دهند.
117ساختمان خالی دولتی در اختیار دهیاری ها قرار می گیرد
مدیرکل امور روستایی استاندار آذربایجان شرقی گفت: با رایزنی های انجام شده و باهماهنگی دفتر امور روستایی استانداری، 117 ساختمان خالی دولتی متعلق به ادارات و نهادهای مختلف در روستاها به دهیاریها واگذار می شود تا دفاتر دهیاری ها در این مکانها مستقر شوند.
صفر اصغری گفت: از محل اعتبارات فصل تربیت بدنی در استان 47 میلیارد ریال برای احداث سالنها و ایجاد زمینهای ورزشی تخصیص یافته که اولویت اول این اعتبارات به روستاهایی که بالای دوهزار نفر جمعیت باشد اختصاص می یابد.
وی گفت: در امسال در جهت تجهیز امکانات و ماشین آلات دهیاری ها بالغ بر 20 میلیارد ریال به خرید بیل بکهو، مینی لودر، خودرو حمل زباله اختصاص یافته که در سال جاری تحویل دهیاریها فاقد ماشین آلات می شود.
اصغری همچنین با اشاره به اینکه 44.5 درصد از مشمولان واجدالشرایط استان تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستائیان قرار گرفته اند از کسب رتبه اول کشوری در تحت پوشش بردن افراد واجد شرایط روستایی و عشایری خبر داد.
وی همچنین افزود: در سال گذشته مبلغ 96 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه و عمران و اجرای پروژه های روستایی به دهیاری ها اختصاص یافته بود که کلاً اعتبارات جذب شده اند و امیدواریم با افزایش سه برابری اعتبارات دهیاری روستاها در سال جدید بیش از پیش در توسعه روستاها گامهای عملی برداریم.
نظر شما