۳ تیر ۱۳۸۹، ۹:۴۲

الیور لیمن در گفتگو با مهر: دیدگاههای شخصی مدرس نباید منجر به رفتارهای ناعادلانه شود

الیور لیمن در گفتگو با مهر: دیدگاههای شخصی مدرس نباید منجر به رفتارهای ناعادلانه شود

استاد فلسفه دانشگاه کنتاکی آمریکا با اشاره به اینکه مدرس نمی‌تواند دیدگاههای شخصی خود را پشت در کلاس بگذارد و وارد کلاس شود، گفت: دیدگاههای شخصی و فردی مدرس نباید منجر به بی انصافی و رفتار ناعادلانه نسبت به دانشجویان در کلاس درس شود.

پروفسور الیور لیمن استاد فلسفه دانشگاه کنتاکی در مورد اینکه آیا دفاع از مواضع شخصی توسط مدرس در کلاس درس به لحاظ اخلاقی امری قابل قبول است یا نه، به خبرنگار مهر گفت: بله به لحاظ اخلاقی مدرس مجاز است دیدگاه‌های شخصی خود را در مورد موضوعات درسی بیان کند.

وی افزود: برای دانشجویان مناسب و مفید خواهد بود با دیدگاههای شخصی مدرس آشنا و دیدگاههای فردی و شخصی او را در مورد موضوعات مورد بررسی جویا شوند.
 
مدرس نمی‌تواند دیدگاه شخصی خود را در مورد موضوعات درسی کنار بگذارد
 
وی تصریح کرد: مدرس نمی‌تواند دیدگاههای فردی خود را پشت در کلاس درس بگذارد و وارد کلاس شود. همچنین نمی‌توانیم این توقع را نیز از دانشجو داشته باشیم که دیدگاههای فردی و شخصی خود را در پشت در کلاس درس بگذارد و وارد کلاس شود.
 
این استاد فلسفه اسلامی یادآور شد: مدرس باید با اتخاذ اصول منطقی برای طرح دیدگاهها، آرایی که از جنبه منطق و قوت استدلال نازل هستند را با آرایی که از قوت منطق و استدلال برخودارند بشناساند و آنها را در معرض دید قرار دهد.
 
آرای منطقی از غیرمنطقی توسط مدرس باید متمایز شوند
 
مؤلف کتاب "تاریخ فلسفه اسلامی" در ادامه تصریح کرد: در واقع مدرس باید برخی آراء و اندیشه‌های غیر منطقی که از قضا بر رفتار و گفتار ما نیز تأثیرگذار هستند را مورد شناسایی قرار دهد و معرفی کند. به نظر می‌رسد این اقدامی مناسب از سوی مدرس باشد.
 
لیمن در مورد این موضوع که چه ضوابط اخلاقی برای اعمال نظر شخصی مدرس باید مورد توجه قرار گیرد گفت: قسمت مهم و حائز اهمیت بحث نیز همین موارد و ضوابط اخلاقی هستند. دیدگاههای شخصی و فردی مدرس نباید منجر به بی انصافی و رفتار ناعادلانه در کلاس درس شود. البته این کاری بسیار سخت و دشوار است.
 
وی تصریح کرد: این تمایل وجود دارد که کسی که دیدگاه‌های نزدیک به مدرس دارد و شبیه او فکر می‌کند مورد توجه مدرس باشد.
 
جایگاه مدرس باید او را به رفتار عادلانه در کلاس رهنمون سازد
 
مؤلف کتاب "سنت فلسفی یهودی در جهان اسلام" در ادامه گفت: این موضوع باید کنترل و تا حدی تعدیل شود اگر چه ممکن است به طور کامل نتوان آنرا از بین برد و محدود کرد. اگر مدرس به جایگاه، موقعیت و اهمیت کاری که انجام می‌دهد و به اهمیت کار آموزش و تعلیم و تربیت آگاهی داشته باشد در این صورت تا حدی این موضوع را تعدیل و محدود خواهد کرد.
 
لیمن با اشاره به تجربه شخصی خود در تدریس ادیان گفت: به عنوان یک معلم و مدرس ادیان همواره به دانشجویانم می‌گویم به من در حین بحث و تدریس یک موضوع در مورد ادیان نگویید که پیرو چه دینی هستید و دیدگاه مذهبی شما چیست. چرا که این دیدگاهها ارتباطی با موضوع مورد بحث ندارد؛ اگر چه موضوع و محور بحث من در کلاس "دین" است.
 
وی افزود: چرا که ما در حال مطالعه "دین" در کلاس به عنوان یک موضوع دانشگاهی و آکادمیک هستیم و لذا باید تا حد امکان با نوعی بی طرفی با موضوعات مورد بررسی برخورد کنیم.
 
لیمن تصریح کرد: آنچه برای دانشجو بایستی مهم باشد آگاهی و شناخت او از ادیان است.  استدلال و قدرت تجزیه و تحلیل او است که در مورد موضوع مورد بررسی حائز اهمیت است.
 
الیور لیمن دانش آموخته دانشگاه کمبریج و استاد فلسفه دانشگاه کنتاکی است. او متخصص فلسفه اسلامی و فلسفه یهود است. "مقدمه‌ای بر فلسفه اسلامی در دوران میانه"، "تاریخ فلسفه اسلامی"، "دوستی غرب و شرق: دیدگاهی فلسفی" و "اینده فلسفه" از جمله آثار لیمن به شمار می‌روند. لیمن به اتفاق سید حسین نصر مولفین کتاب "تاریخ فلسفه اسلامی" هستند که این کتاب به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. همچنین کتاب "سنت فلسفی یهودی در جهان اسلام" از جمله آثاری است که از او به فارسی ترجمه شده است.
کد خبر 1106179

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha