۲ تیر ۱۳۸۹، ۱۵:۲۶

آیت الله مقتدایی:

ظرفیت مدارس علمیه باید ارتقا پیدا کند

ظرفیت مدارس علمیه باید ارتقا پیدا کند

قم - خبرگزاری مهر: مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به درخواستهای فراوان برای مبلغ در سطح ایران و جهان گفت: ظرفیتهای مدارس علمیه را برای پاسخگویی به این نیاز باید افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله مرتضی مقتدایی ظهر چهارشنبه در دومین اجلاسیه معاونین مدارس علمیه کشور با اشاره به نیاز کشور به روحانی فاضل اظهار داشت: بعضی شهرها چند هزار دانشجو دارند و این در حالیست که تنها 70 طلبه در آنها حضور دارند و این آمار به هیچ وجه متناسب با تقاضایی که وجود دارد نیست.

وی افزود: از سراسر دنیا از ما درخواست مبلغ و استاد می‌کنند و به همین دلیل باید ظرفیت مدارس را بالا ببریم تا هم نیاز کشور رفع شود و هم رسالت ما نسبت به دنیا انجام شود.

اصل در حوزه‌های علمیه با امور آموزشی است

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه اصل در حوزه‌های علمیه با مسائل آموزشی است اظهار داشت: آنچه پیشانی حوزه‌های علمیه به شمار می‌رود و در اولین نظر هر به‌ چشم می‌آید امور آموزشی است و به همین دلیل تا می‌توانیم باید سطح علمی و کیفیت آموزشی حوزه‌ها را  بالا ببریم چرا که این ارتقا‏، ارتقای حوزه‌های علمیه است.

مقتدایی بر آموزش پژوهش محور تأکید کرد و گفت: باید رویکرد پژوهشی در آموزش دیده شود و تمامی طلاب ما به صورت پژوهشگر تربیت شوند.  

برنامه‌های ابلاغی را بدون کار کارشناسی تغییر ندهید

وی برنامه‌ریزی متمرکز در مرکز مدیریت و انتقال آن به استان‌ها را بهترین رویکرد برای ارتقا سطح علمی حوزه‌ها دانست و گفت: باید سعی شود مدارس تا جایی که امکان دارد در این برنامه‌ها تغییر ایجاد نکنند بلکه همان را با کمی تغییر که آن هم بر اساس کار کار شناسی باشد اجرا کنند.

مقتدایی اظهار داشت: برنامه‌ای که در مرکز تهیه می‌شود با دقت فراوان و کار کارشناسی کمیته‌های مختلف تهیه می‌شود و به همین دلیل بهتر است قالب اصلی آن حفظ شود.

معاونین با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند

وی خطاب به معاونین آموزشی مدارس علمیه اظهار داشت: از فرصت پیش آمده استفاده کنید و با تبادل اطلاعات با یکدیگر از تجربیات به دست آمده دیگر دوستان استفاده کامل را ببرید.

مقتدایی اظهار داشت: در معاونت آموزشی اقدامات خوبی انجام شده است و لازم است که شما دوستان با این معاونت هماهنگ شوید و لذا سعی کنید در جلساتی که بر‌گذار می‌شود دقت کامل را داشته باشید.

وی گفت: شما معاونین آموزشی حوزه باید تمام تلاش خود را برای موفقیت مدارس به کار گیرید و بدانید که هر کاری که می‌کنید عبادت است و این توفیقی است که نسیب شما شده و بسیاری از آن بی‌بهره‌ هستند.

کسی که تنها چهار سال درس می‌خواند طالب علم نیست

مقتدایی تصریح کرد: رسول خدا می‌فرماید بر هر مسلمانی طلب علم واجب است و خداوند طالب علم را دوست دارد و باید توجه داشت کسی که چهار سال درس می‌خواند و بعد آن را رها می‌کند طالب علم نیست بلکه طلب علم جریانی مستمر به طول دوران حیات انسان‌ها است.
 
وی با اشاره به تولد امام جواد خاطرنشان کرد: این که امام رضا(ع) حضرت جواد(ع) را با برکت‌ترین فرزند می‌داند به این دلیل است که ایشان فرزندی نداشتند و شیعیان به دلیل پیری ایشان نگران جانشینی برای امام رضا(ع)  بودند.
 
مقتدایی ادامه داد: شیعیان که تجربه تلخ واقفیه را که بعد از امام کاظم(ع) معتقد به اتمام امامت بودند را در پشت سرداشتند دائم به امام رضا(ع) رجوع می‌کردند و از ایشان می‌پرسیدند بعد از شما امام کیست که ایشان می‌گفتند پسرم در حالی که اولاد ذکوری نداشند ولی خدا به شیعیان لطف کرد و امام جواد(ع) را برای آنها فرستاد.

کد خبر 1106186

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha