۵ تیر ۱۳۸۹، ۱۳:۱۱

در گفتگو با مهر عنوان شد:

افزایش میزان جرائم در تابستان / اوقات فراغت جوانان بهینه سازی نشده است

افزایش میزان جرائم در تابستان / اوقات فراغت جوانان بهینه سازی نشده است

یک جامعه شناس و استاد دانشگاه با تاکید بر خلا غنی سازی اوقات فراغت در برنامه های نهادهای مسئول گفت: بررسیها نشان می دهد از نیمه دوم خردادماه تا پایان شهریور میزان جرایم نسبت به سایر ماههای سال افزایش می یابد.

امان الله قرایی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: از نیمه دوم خردادماه تا پایان شهریور میزان جرایم در جنوب تهران نسبت به سایر مناطق بالاتر است.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید در این زمینه سرمایه گذاری کند بیان کرد: جمعیت کشور ما جوان است و تقریبا 50 درصد جمعیت زیر 20 سال سن دارند بنابراین برنامه ریزی در این زمینه باید پررنگ تر شود.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه دولت در این زمینه کار اندکی انجام داده گفت: مسئولان کشور به جای پر کردن اوقات فراغت به فکر غنی سازی این اوقات باشند تا از میزان آسیبها و جرایم کاسته شود.

وی ادامه داد: در ایران اوقات فراغت بیش از سایر کشورهاست زیرا در کشور ما حدود صد روز تعطیلی وجود دارد این در حالی است که در کشورهای دیگر این تعطیلات حدود 25 روز است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم تهران با اشاره به اینکه در تمامی کشورها در مورد اوقات فراغت برنامه ریزی و سرمایه گذاری می شود تاکید کرد: در کشور ما کار زیادی برای غنی سازی اوقات فراغت انجام نشده و امکانات برای استفاده از این اوقات برای جوانان مهیا نیست.

به گفته قرایی مقدم هر کاری را که غیر از کار و حرفه روزانه فرد به اختیار او و در هر ساعتی که مایل است انجام شود، اعم از تفریح یا انجام کاری سخت و عقب افتاده، جزئی از اوقات فراغت است.

به اعتقاد این جامعه شناس، تحقیقات نشان می دهد افرادی که اوقات فراغت مفید و مطلوبی دارند از لحاظ اقتصادی بازده مطلوب‌ تری داشته و عمر بیشتری نسبت به سایرین خواهند داشت.

قرائی مقدم توجه به بعد اقتصادی در برنامه ‌ریزی اوقات فراغت جوانان را بسیار مهم می داند و معتقد است: باید به وضعیت امکانات محدود تفریحی، ورزشی و فرهنگی و... همچنین بالا بودن هزینه های استفاده از همین امکانات که گاهی برای جوانانی از قشر متوسط و ضعیف جامعه غیر ممکن می شود دقت کنیم. در واقع برنامه ریزی ما برای اوقات فراغت تحت تاثیر اشتغال ماست و چنانچه عمده خانواده ها توان مالی برای ساماندهی و نظم بخشیدن اوقات فراغت جوانان در میان اعضای خانواده را ندارند و نمی توانند برای سفرهای فصلی، سالانه و یا آخر هفته برنامه ریزی اقتصادی داشته باشند، به ناچار جوانهای ما خیلی زود جذب گروه همسالان می شوند و اوقات فراغتشان را بیرون از فضای خانواده و با دوستان سپری می کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: به جرات می توان گفت یکی از مهم ترین عوامل موثر در بروز انواع آسیبهای اجتماعی مربوط به عدم مدیریت و برنامه ریزی صحیح برای بهینه سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است.

به گفته قرایی مقدم برخلاف آنچه در ایران در خصوص اوقات فراغت اتفاق می افتد و مسئولان تنها در فصل تابستان به فکر پرکردن آن هستند حال آنکه در کشورهای دیگر برنامه ریزی در خصوص اوقات فراغت، از جمله برنامه های اولویت دار به شمار می رود.

کد خبر 1107071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha