علیرضا ضیغمی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: جمهوری اسلامی ایران در 31 سال گذشته همواره از سوی آمریکا و غرب در تحریم قرار داشته است و تحریم ها و قطعنامه های اخیر نیز اولین و آخرین قطعنامه بر ضد ایران نیست و به این جهت نباید از اعمال این تحریم ها جندان نگران بود.
وی اضافه کرد: هم اینک بسیاری از طرحهای نفتی در کشور توسط پیمانکاران داخلی در حال اجرا است به گونه ای که درصد ساخت داخل در ساخت و طراحی پالایشگاه های کشور در مقایسه با گذشته بسیار بیشتر شده است که این موضوع نشان از افزایش توانایی شرکتهای داخلی در اجرای برنامه های حوزه نفت است که تحریمها نخواهد توانست در روند اجرای پروژه های نفتی تاثیر منفی زیادی داشته باشد.
ضیغمی خاطرنشان کرد: سهم شرکتهای داخلی در تامین کالاهای مورد نیاز در ساخت پالایشگاه ها هم اینک 45 درصد است که در صورت استمرار تحریم ها با جایگزین کردن شرکت های خارجی و واسطه ها با بخش های داخلی امکان افزایش این درصد از مشارکت ساخت در داخل افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه کنسرسیوم های داخلی به راحتی توانایی اجرای طرح های پالایشگاهی را در داخل دارند، اظهار داشت: برای اولین بار کار ساخت دسل های پالایشگاهی در داخل کشور به انجام رسیده است چرا که به دلیل تحریم ها، شرکت های داخلی به سمت خودکفا کردن کشور در این بخش ها حرکت کرده اند به گونه ای که هم اینک 90 درصد از تجهیزات برق و خطوط انتقال نیرو که در گذشته عمدتا از خارج تامین می شد هم اینک در داخل تامین می شود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه دشمن می کوشد موضوع نفت را سیاسی کند و با اعمال فشار به ایران به اهداف خود دست یابد اظهار داشت: با وجود تلاش های دامنه دار برای محدود کردن ایران در فناوری های مرتبط با حوزه های نفتی و پالایشگاهی، هم اینک حضور شرکت های نفتی ایران در نمایشگاه های نفت و گاز رو به افزایش است و این موضوع نشان دهنده بی نتیجه بوده این فشارها بر علیه ایران است.
وی به تدابیر دولت برای بی اثرکردن تحریم ها در حوزه های نفتی اشاره کرد و افزود: دولت با تصمیم منطقی خود در هفته های گذشته اجرای هشت فاز از طرح های پارس جنوبی را با استفاده از اعتبارات منابع بانکی به ارزش 21 هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار داده است که در این راستا بسیاری از شرکت های توانمند داخلی با استفاده از فناوری های بومی سازی شده فعالیت خود را برای اجرای این طرح ها آغاز کرده اند.
ضیغمی یادآور شد: برای تامین بخشی از کالاهای مورد نیاز که در داخل امان تامین آن وجود ندارد با برنامه ریزی های صورت گرفته و استفاده از روش های مختلف با مشارکت برخی از شرکت های خارجی نسبت به تامین این کالاها اقدام می شود که به این دلیل با مشکلی در تامین نیازهای خود رو به رو نیستیم.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در ادامه با اشاره به برنامه ریزیهای صورت گرفته در این شرکت به منظور تامین سوخت مورد نیاز و خودکفایی در تولید بنزین در کشور اظهار داشت: هم اینک توسعه 9 پالاشگاه کشور در حال انجام است که بدون احتساب طرح توسعه پالایشگاه اراک با اجرای این طرح ها به ارزش دو هزار میلیارد تومان در پالایشگاه های تهران، لاوان، بندرعباس، تبریز و اصفهان افزایش تولید 13 میلیون لیتری بنزین در این پالایشگاه ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان داشت: پالایشگاه اراک نیز در طرح توسعه به تنهایی قادر است با افزایش ظرفیت پالایش فراروده های نفتی و تولید بنزین از پنج میلیون لیتر کنونی به 16 میلیون لیتر بسیاری از نیازهای داخلی کشور را تامین کند و علاوه بر آن قادر است یک میلیو لیتر گازوئیل نیز تولید کند.
به گفته وی با اجرای شدن تمام این طرح ها و به بهره برداری رسیدن آن ها انتظار می رود ایران در آینده ای نه چندان دور در تولید این محصول خودکفا شده و حتی قادر به صادر کردن بنزین به دیگر کشورها نیز بشود.
ضیغمی با اشاره به طرحهای کنترل مصرف سخت در کشور و اجرایی شدن طرح کارت هوشمند سوختف اجرای این طرح را مانع از رشد سرسام آور مصرف بنزین در کشور دانست و افزود: در صورتی که این طرح در دو سال گذشته در کشور به مرحله اجرا گذاشته نمی شد مصرف بنزین در کشور هم اینک به 100 میلیون لیتر افزایش می یافت در حالی که هم اینک مصرف سوخت در کشور با وجود افزایش صدها هزار دستگاه خودرو و میزان مسافرت ها در 90 روز گذشته میزان مصرف سوخت 63 میلیون لیتر بوده است که از سال قبل از آن دو میلیون لیتر کمتر است.
معاون وزیر نفت با اشاره به الزام این وزارتخانه در حفظ محیط زیست در اجرای طرح های توسعه ای در پالایشگاه های کشور اظهار داشت: هم اینک شش میلیون لیتر مازوت در پالایشگاه اراک تولید می شود که در راستای کاهش تولید این سوخت آلاینده، در برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شده است با جایگزین کردن خطوط تولید مازوت با بنزین میزان تولید مازوت به دو میلیون و 400 هزار لیتر کاهش خواهد یافت.
توسعه پالایشگاه اراک یک میلیارد دلار دیگر اعتبار می خواهد
ضیغمی در ادامه با اشاره به اهمیت اجرای طرح توسعه پالایشگه اراک و اعتبار سه هزار و 400 میلیارد تومانی اجرای این طرح بیان داشت: از مجموع اعتبار مورد نیاز برای ساخت طرح توسعه پالایشگاه اراک دو هزار و 200 میلیارد تومان آن هزینه شده است و انتظار می رود با هزارو 300 میلیارد تومان اعتبار دیگر این طرح تا پایان سال آینده آماده بهر ه برداری شود.
به گفته وی، برای تامین کالای مورد نیاز در طرح توسعه پالایشگاه اراک 600 میلیارد تومان اعتبار برای خرید کالا از سوی شرکت های داخلی اختصاص یافته است که از این میزان 240 میلیارد تومان از سوی شرکتهای مستقر در استان مرکزی خرید صورت خواهد گرفت و آمادگی داریم در صورتی که شرکتهای داخلی توانایی تامین بخش دیگری از کالاهای مورد نیاز در این طرح را داشته باشند از آنان نیز خرید صورت گیرد.
نظر شما