به گزارش خبرنگار مهر در رشت، کانون هماهنگی چای که در مرکز تحقیقات چای کشور درلاهیجان مستقر است، ضمن بررسی جامع معضلات و توانمندی های صنعت چای، انتقال و توسعه فناوری های جدید و گسترش همکاری های دانشگاه با این صنعت را پیگیری می کند.
مسئولان دستگاه ها و سازمانهای مرتبط با تولید، خریداری، فرآوری، فروش چای، استادان، کارشناسان، کاربران و صاحبان کارخانجات چای از اعضای این کانون هستند که نقشه راه توسعه فناوری صنعت چای را ترسیم می کنند و در اختیار تصمیم گیران این صنعت قرار می دهند.
استاندار گیلان در جمع اعضای کانون هماهنگی چای کشور با بیان اینکه چای به عنوان یکی از ارکان پیشرفت و توسعه صنعتی و کشاورزی در شمال کشور حائز اهمیت است، گفت: جامعیت و گستردگی مصرف چای و محدود بودن مناطق مناسب برای کشت و صنعت این محصول که بخش اعظم آن در منطقه خاورمیانه به استان گیلان و بخش کوچکی از مازندران اختصاص دارد، اهمیت محصول چای را دو چندان می کند.
قهرمانی چابک با اشاره به اقدامات دولت برای بهبود وضعیت چای از اعضای کانون هماهنگی چای خواست با انجام تحقیقات کوتاه و بلند مدت برای ارتقای کیفیت و کمیت صنعت چای حامی و پشتوانه علمی تصمیمات مسئولان مرتبط با این صنعت باشند.
وی همچنین انجام تحقیقات کاربردی و میدانی و ارتباط تنگاتنگ با حوزه های مختلف کشت و صنعت چای را برای دستیابی هرچه سریعتر به اهداف این کانون ضروری دانست و اظهارداشت: اعضای این کانون در انجام تحقیقات خود نباید فقط افق دید خود را به استان گیلان و شمال کشور معطوف کنند، بلکه باید باتوجه به کیفیت منحصربفرد چای گیلان به حوزه های منطقه ای و جهانی نیز بیاندیشند.
نهال و بذر چای در دهم آبانماه سال 1279 شمسی از سوی " محمد میرزای کاشف السطنه " از طریق هندوستان به لاهیجان آورده شد، سطح زیرکشت چای در ایران 32 هزار هکتار است که 28 هزار هکتار آن در گیلان قرار دارد.
نظر شما