به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مازیار فریدی افزود: طی یک پروژه انجام شده در بیمارستان شهید چمران تهران و با اختصاص یک پرستار به هر بیمار، عفونت به میزان چشمگیری در بخش مراقبتهای ویژه سوختگی کاهش یافته است.
وی افزود: در کنار بکارگیری این سیستم، ایزوله کردن هر بیمار در یک اتاق مجزا با تجهیزات مانیتورینگ و انجام پانسمانهای مکرر نیز در کاهش عفونتها سهم چشمگیری داشته است.
فریدی با اشاره به اینکه یکی از موارد مهم در کنترل عفونت بیماران دچار سوختگی، تهویه مناسب هواست خاطرنشان کرد: ایزوله کردن بیمار با کمک اتوماسیون صورت می گیرد که هر چند این روش هزینه بر است، اما در به حداقل رساندن عفونت بیماران نقش موثری را ایفا می کند.
رئیس بخش سوختگی و مراقبتهای ویژه بیمارستان شهید چمران گفت: در سیستمهای غیر اتوماسیون جریان هوا از اتاق یک بیمار به اتاق دیگری می رود که همین امر سبب انتقال عفونت از یک بیمار به دیگری می شود. در صورتی که در سیستم اتوماسیون، هوای اتاق بیمار توسط مکنده های متصل به پنجره به خارج اتاق و ساختمان منتقل می شود. هر چند نباید از نظر دور داشت که اجرای این سیستم تنها با بستری یک بیمار در هر اتاق امکانپذیر است.
وی یاد آور شد: بیمه ها در ابتدا در برابر پوشش این نوع خدمات درمانی برای بیماران دچار سوختگی مقاومت می کردند، این در حالی است که انجام این شیوه از درمان، علاوه بر کاهش عوارض جانبی بعدی برای بیمار، بیمه ها را از اقدامات دارویی دیگر مانند پرداخت هزینه های مربوط به انواع آنتی بیوتیکها برای کنترل عفونت بیماران دچار سوختگی و استفاده از دیگر تجهیزات جانبی بی نیاز می سازد.
فریدی ادامه داد: بیماران دچار سوختگی با ضایعات بالای 20 درصد باید در بخش مراقبتهای ویژه سوختگی بستری شوند که در این میان جدا از شدت و گستردگی سوختگی، آنچه اهمیت دارد شیوه درمان است و اینکه می بایست بیماران به صورت مجزا و نه در کنار دیگر بیماران، تحت درمان قرار گیرند.
وی تاکید کرد: ضروری است بخشهای مراقبتهایی ویژه بیمارستانی عواملی را که باعث انتقال عفونت می شوند شناسایی و نسبت به کنترل آن اقدام کنند.
نظر شما