علیرضا قهاری، رئیس انجمن مفاخر معماری در مورد تاسیس موزههای معماری در 30 استان کشور به خبرنگار مهر گفت: درحال حاضر موزه معماری نداریم. انجمن مفاخر روی این امر تاکید دارد که باید موزههای معماری نیز در کنار موزههای دیگر آغاز به فعالیت کنند چون موزه معماری، موزه تاریخی کشور است . معماری میتواند تاریخ و فرهنگ مردم را بازگو کند.
وی افزود: بنابراین ما پیگیر هستیم در 30 استان کشور موزه معماری بنا کنیم تا هویت گذشته معماران بازسازی شود. موزههای معماری میتواند به مردم آموزش دهد که دنبال الگوهای معماری پایتخت نباشند. متاسفانه دانشجویان معماری ما در استانها از الگوهای تهران استفاده میکنند. درحالیکه ایران به دلیل قدمت و پیشینهای که هر یک از استانهایش دارند، دارای معماری خاص وغنی است.
معماران استانها نباید به دنبال معماری تهران باشند. چون تهران هم به نوعی کاریکاتوری از معماری غربی است. |
قهاری در مورد معماری مناطق مختلف ابراز داشت: علیرغم تفاوت اقلیمها، استانهای ما دارای معماری زیبایی هستند. برای همین ما باید سعی کنیم معماران استانها را تشویق کنیم که ویژگیهای معماری شهرهای خود را در طراحی ساختمانهای جدید استفاده کنند نه اینکه به دنبال معماری تهران باشند چون تهران هم به نوعی کاریکاتوری از معماری غربی است و نمیتواند الگوی مناسبی برای شهرهای دیگر باشد.
رئیس انجمن مفاخر سپس به نحوه اجرایی شدن تاسیس موزهها اشاره کرد: ما به عنوان یک انجمن، خیلی قدرت اجرایی نداریم ولی میتوانیم پیشنهاد دهنده به نهادهای دولتی باشد. پیشنهاد ما این است که استانداریها و البته در کنار آنها شهرداریهای هر استان وارد این مسئله شوند. به همین دلیل نامه پیشنهادی خود را به تمام استانداریهای کشور ارسال میکنیم تا مورد بررسی قرار بگیرد.
وی همچنین خواستار مشارکت نهادهای خصوصی شد: شاید لازم باشد با سازمانهای مردم نهاد معماری مثل انجمنهای صنفی در استانها مشورت شود یعنی مشاوره و کارهای تئوری از سوی انجمنها و مسائل مالی از سوی استانداری و شهرداریها صورت بگیرد.
قهاری با بیان اینکه در حال حاضر در بیشتر از 10 استان مثل اصفهان، یزد و مازندران انجمنهای صنفی معماری فعال هستند، در مورد تاریخچه موزههای معماری در کشورهای دیگر ابراز داشت: اولین موزه معماری در سال 1932 در مسکو ساخته شد و از آن به بعد این فکر در کشورهای دیگر دنبال شد. اگرچه خیلی همهگیر نیست چون باید حداقلهایی از سابقه معماری در آن کشور وجود داشته باشد ولی در کشورهایی مثل ایران که دارای سابقه غنی معماری هستند، ضرورت تاسیس چنین موزهای وجود دارد.
نظر شما