به گزارش خبرنگار مهر، قرارداد واگذاری مجتمع بندری پارس به امضای مدیران عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و کشتیرانی جمهوری اسلامی رسید.
به موجب این قرارداد، بهره برداری از 7 پست اسکله مجمع بندر پارس به طول بیش از 2 کیلومتر با آبخور 11 تا 15 متر به مدت 15 سال به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی واگذار شد که این قرارداد در دوره های 5 ساله قابل تمدید است.
بر این اساس، کشتیرانی جمهوری اسلامی طی چند سال اول این قرارداد، بالغ بر 400 میلیارد ریال به منظور تکمیل و ساخت محوطههای بندری و انبارداری سرپوشیده، انبارهای روباز، ابنیه و تجهیز و راهبری ترمینال کانتینری، فله و کالای عمومی در محدوده مجتمع بندری پارس سرمایهگذاری می کند که یک سوم آن، در ساخت و ساز زیربنایی و دو سوم آن به منظور تامین تجهیزات اختصاص خواهد یافت.
همجواری با پروژههای عظیم پارس جنوبی، نزدیکی به شهرهای بزرگ صنعتی شیراز و اصفهان، واقع شدن در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، اتصال به خط آهن سراسری در آینده، نزدیکی به فرودگاه بینالمللی خلیج فارس، وجود شرکتهای معتبر تخلیه و بارگیری و حمل و نقل در محوطه بندر و بسترهای مناسب برای کشتیرانی با توجه به عمق مناسب آبهای ساحلی از مزیتهای این بندر بزرگ به شمار میرود.
در این مراسم محمدحسین داجمر مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: این ناوگان، مجموعه گستردهای از بخشهای مختلف زنجیره حمل و نقل را در اختیار دارد و با توجه به پیشرفت صنعت حمل و نقل در دنیا، تقویت شده است.
وی افزود: سالهاست نوع حمل و نقل در حال تغییر است و به شکل کانتینری درآمده است، این درحالی است که لازمه حمل و نقل کانتینری سرعت و خدمات برتر است؛ لذا در سراسر دنیا کشتیرانیهای بزرگ اقدام به تجهیز بنادر برای حمل و نقل کانتینری کردهاند که ایران نیز از این قافله عقب نماندهایم و در داخل کشور و سایر کشورها تجهیز بنادر را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت: سیستم Door to Door این امکان را می دهد تا انتخاب بندر در عملیات تخلیه و بارگیری محمولهها به عهده شرکت کشتیرانی باشد لذا یک شرکت با همکاری راهآهن و با ظرفیت 1500 واگن ایجاد شده است که قیمت تمام شده حمل و نقل را به حداقل می رساند.
داجمر تاکید کرد: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مصمم است تا از سرمایه ملی موجود در منطقه ویژه انرژی پارس برای توسعه امور مربوط به حمل و نقل بندر پارس عسلویه را به عنوان یک مبدأ ورودی جدید استفاده کند؛ به همین دلیل امروز روز بزرگی در صنعت حمل و نقل کشور است که نتایج آن در آینده مشخص میشود.
همچنین در این مراسم، موسی سوری مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس گفت: در سفر 25 خرداد ماه رئیسجمهور به این منطقه، 8 مگاپروژه به ارزش 40 میلیارد دلار به 4 پیمانکار داخلی واگذار شد.
وی افزود: تاکنون 10 فاز از پروژههای پارس جنوبی به بهره برداری رسیده که ارزش اقتصادی هر فاز بین 7 تا 10میلیارد دلار برآورد شده است، یعنی حتی اگر خام فروشی هم صورت گیرد، از این 10 فاز 25 تا 36 میلیارد دلار ثروت آفرینی خواهد شد و اگر در صنایع پتروشیمی و پایین دستی نیز فعالیتهایی صورت گیرد، ابعاد این ثروت ملی چشمگیر و کلان خواهد شد.
سوری گفت:هر 14 فاز باقیمانده از پروژههای پارس جنوبی در حال طراحی و اجرا است، تاکنون بیش از 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم تا 5 الی 7 سال آینده شاهد بهرهبرداری از کلیه فازها باشیم. بر اساس محاسبات ما خام فروشی فاز بدست آمده از این منطقه بالغ بر 130 میلیارد دلار برآورد میشود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس افزود: چنین تصمیم بزرگی نیازمند حلقههای تکمیلی برای صادرات محصول و واردات مواد اولیه است، بنابراین فرودگاه و به ویژه بندر نقش کلیدی در این زمینه دارند.
سوری با بیان اینکه نقش زیرساختها در توسعه منطقه کلیدی و حیاتی است، گفت: زیرساختها موجب تسریع پروژهها و رونق اقتصادی منطقه میشود به طوری که احداث راهآهن شیراز - بوشهر وارد فازهای اجرایی شده و ادامه آن به عسلویه در مراحل مطالعاتی است.
وی تصریح کرد: راهاندازی هر کدام از پروژههای انجام شده به طور میانگین حداقل 52 ماه زمان برده است و برای اجرای 14 فاز باقیمانده برای هر پروژه 35 ماه زمان تعیین شده و در صورت تاخیر به ازای هر یک ماه 50 میلیارد تومان جریمه و به ازای هر یک ماه تحویل زودتر 50 میلیارد تومان تشویق در نظر گرفته شده است.
نظر شما