به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الاخبار، مقامات رژیم صهیونستی تصمیم احتمالی آنکارا در بستن حریم هوایی ترکیه بر روی هواپیماهای مسافربری اسرائیل علاوه بر جنگنده ها را به منزله اعلام جنگ علیه تل آویو ارزیابی می کنند.
بر این اساس، احتمالا کمیته "یورو کنترل" که ناظر حمل و نقل هوایی در اروپا است بر ترکیه به عنوان یک عضو در صورت اقدام علیه رژیم اسرائیل فشار می آورد.
این زمزمه ها در حالی به گوش می رسد که انتشار نتایج کالبد شکافی نهایی 9 تن از شهدای ترک کاروان آزادی که 5 نفر از آنان با شلیک گلوله در سر به شهادت رسیده اند، احتمال تصمیمات سختگیرانه تر از سوی آنکارا علیه تل آویو را تقویت کرده است.
یکی از مقامات هوایی رژیم صهیونیستی که نامش فاش نشده در باره نگرانی های تل آویو می گوید: با وجود اینکه آنکارا اعلام کرده است که حریم هوایی خود را تنها بر روی جنگنده های ما می بندد اما ما برای هر تصمیم احتمالی آماده ایم.
وی تصریح کرد: اگر ترکیه حریم هوایی خود را بر روی هواپیماهای مسافری اسرائیلی هم مسدود کند، در واقع این به منزله اعلام جنگ است.
این در حالی است که روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی از آمادگی سه شرکت هواپیمایی صهیونیستی "ال عال"، "یسرائیر" و ارکیع" برای بررسی مسیرهای جایگزین ترکیه در صورت تصمیم احتمالی آنکارا در مسدود کردن حریم هوایی ترکیه خبر داد.
در این گزارش آمده است: بیش از 60 درصد از هواپیماهایی که از فرودگاه بن گوریون پرواز می کنند و یا در این فرودگاه به زمین می نشینند، باید از حریم هوایی ترکیه عبور کنند امری که تغییر مسیر هوایی برای اسرائیل را بسیار پر هزینه می کند.
بر این اساس، مسیرهای جایگزین ترکیه برای هواپیماهای اسرائیلی می تواند هر کدام از کشورهای مقدونیه، اسلوونی و یونان باشد که انتخاب هر کدام از آنها برای رژیم اسرائیل بسیار پر هزینه بوده و علاوه بر آن موجبات طولانی تر شدن سفر را نیز فراهم می آورد.
حمله به کاروان آزادی در نیمه شب 10 خرداد و پس از آن صورت گرفت که 6 کشتی این کاروان به 50 مایلی ساحل غزه نزدیک رسیدند، در این زمان کشتیهای رژیم صهیونیستی با پرچمهای سفید در آب های بین المللی کاروان آزادی را محاصره کرده و بالگردهای این رژیم نیز آن را هدف قرار دادند. این حمله 9 کشته و 48 زخمی بر جای گذاشت. البته برخی از کشته شدن 19 نفر و زخمی شدن 60 نفر در این جنایت خبر داده بودند.
حمله ددمنشانه صهیونیستها به کاروان آزادی منجر به بالا گرفتن تنشها در روابط تل آویو-آنکارا شد، چنانچه هم اکنون 16 پروژه از جمله یک قرارداد 5 میلیارد دلاری برای خرید هزار تانک "مرکاوا مارک 3"، قرارداد 50 میلیون دلاری برای ارتقای تانکهای ام 60 ترکیه و یک توافقنامه 800 میلیون دلاری برای خرید دو هواپیمای بدون سرنشین و یک سیستم کنترل و هشدارهوایی رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآمده است.
ترکیه نیز قرارداد 632.5 میلیون دلاری برای خرید 54 جنگنده فانتوم اف 4 و قرارداد 75 میلیون دلاری برای خرید 48 بمب افکن اف 5 را به حالت تعلیق درآورده است.
نظر شما