۱۰ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۵۳

بیانیه پایانی کنفرانس دمشق/

مسئله فلسطین موضوع محوری خاورمیانه است/ اتحادیه به غزه کاروان اعزام کند

مسئله فلسطین موضوع محوری خاورمیانه است/ اتحادیه به غزه کاروان اعزام کند

اجلاس اضطراری دمشق که با موضوع ضرورت شکستن محاصره ظالمانه غزه از صبح دیروز چهارشنبه آغاز بکار کرده بود درنهایت شب گذشته با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به دمشق، در این بیانیه با تاکید بر اینکه مسئله فلسطین موضوع اصلی و محوری خاورمیانه عنوان شده است کلیه کشورهای عضو اتحادیه بین المجالس می بایست موضع یکپارچه در قبال فلسطین اتخاذ کرده و از پایداری مردم فلسطین حمایت کنند و حق مردم فلسطین در مقاومت به خاطر برپا کردن دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شریفف را مورد تاکید قرار دهند.

در این بیانیه همچنین بر لزوم محکوم کردن محاصره هوایی ، زمینی و دریایی غزه توسط رژیم صهیونیستی تاکید شده و آمده است اقدامات ددمنشانه و وحشیانه رژیم صهیونیستی مغایر با کلیه قوانین بین المللی است و جنایت علیه بیشریت بشمار می رود و همچنین این اقدامات تهدید برای صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی است.
 

شرکت کنندگان در کنفرانس  اجلاس اضطراری دمشق کشتار بی رحمانه تعدادی از افراد بیگناه که در عرشه کشتی حامل کمک های انسانی برای مردم تحت محاصره غزه بودند را محکوم کردن و این عمل را دزدی دریایی و تروریسم دولتی در آبهای بین المللی توصیف کردند.

همچنین بیانیه دمشق از دبیرکل سازمان ملل متحد برای اجرای سریع موضع گیری اش مبنی بر تشکیل کمیته بی طرف بین المللی برای بررسی جنایت اخیر صهیونیست ها در خواب داشته است.

در این بیانیه بر اجرای قطعنامه شورای حقوق بشر پیرامون تشکیل کمیته مستقل حقیقت یاب برای بررسی نقض مقررات بین المللی توسط رژیم صهیونیستی درحمله به ناوگان آزادی تاکید شده است.

همچنین روسای پارلمانهای اتحادیه بین المجالس و شرکت کنندگان در اجلاس اجرای قطعنامه های سازمان کنفرانس اسلامی و سازمانهای مشابه در خصوص تحریم کالاهای شرکت های صهیونیستی را مورد تاکید قرار داده اند.

دراین بیانیه از کلیه گروهها و نیروهای فلسطینی برای دستیابی به وحدت ملی در فلسطین به عنوان سلاح اصلی برای خاتمه دادن به اشغال و دستیابی به آرمانهای مردم فلسطین برای بازگشت به موطن اصلی و تعیین سرنوشت و برپایی دولت مستقل فلسطینی درخواست شده است.

همچنین از شورای امنیت سازمان ملل برای تشکیل دادگاه بین المللی ویژه محاکمه کسانی که وارد کشتی های کمک رسان به غزه شده اند درخواست به عمل آمده است.

تشکیل هیئتی متشکل از اعضای اتحادیه بین المجالس برای دیدار با اتحادیه های مختلف جهانی، منطقه ای و قاره ای با هدف توضیح واقعیتی که در منطقه جاری است و در راستای تشریح ابعاد خطرناک محاصره غزه جنایت جنگی و یهودی سازی فلسطین از دیگر مصوبات کنفرانس دمشق بوده است.

در این نشست  براساس این بیانیه همچنین مقرر شد کمیته کاری برای پیگیری واجرای قطعنامه این کنفرانس متشکل از روسای مجالس کشورهای عضو و به ریاست رئیس مجلس سوریه تشکیل شود.

اتحادیه بین المجالس اسلامی از سازمان کنفرانس اسلامی اتحادیه عرب و جنبش عدم تعهد درخواست تشکیل جلسه در سازمان ملل پیرامون شکستن محاصره غزه را مطرح کرده اند.

همچنین از کشورهای اسلامی  و دوستداران صلح برای استمرار اعزام کشتی حامل مواد پزشکی ، دارویی و کمکهای انسان دوستانه و مصالح ساخت و ساز برای بازسازی غزه درخواست به عمل آمده است.

اقدام به اعمال فشار برای بازگشایی تمامی معابر در جهت ورود افراد و کالا به صورت دائمی به غزه از دیگر مصوبات این اجلاس است.

همچنین الزام اسرائیل به جبران  کامل خسارت وارده بر اساس معیارهای بین المللی خسارت جانی و مالی و ... وهمچنین تقاضای ازاد کردن کشتی های توقیف شده از سوی این رژیم مورد تاکید قرار گرفته است.

در این بیانیه بر قطع روابط دیپلماتیک به عنوان راه مناسب برای مجازات رژیم صهیونیستی تاکید شده و از کشورهایی که روابط دیپلماتیک و اقتصادی با این رژیم داریم برای تجدید نظر در این روابط درخواست شده است.

همچنین مقرر شده که اتحادیه بین المجالس اسلامی کاروانهای حامل کمک های انسانی برای مردم تحت محاصره غزه را ارسال کند.

در بیانیه پایانی کنفرانس دمشق همچنین از برخی کشورها به خاطر مواضع شفاف در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به کشتی های آزادی تقدیر شده است.

کد خبر 1110042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha