به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، شهرستان مهران در گذشته منصورآباد نام داشته است و در سال 1309 با تصویب فرهنگستان ایران به نام مهران نامگذاری شد.
شهرستان مهران شامل سه بخش مرکزی ملکشاهی و صالح آباد است و از مهمترین جاذبه های گردشگری این شهرستان می توان به قلعه کنجانچم، سنگ نوشته دوران آشوری، کوشک قینفر، غار زینه گان، آبشار اما و زیارتگاه های متعدد اشاره کرد که بخشی از تاریخ استان ایلام نیز در این شهرستان وجود دارد.
اما آنچه امروز بیش از بیش باعث شناخته شدن شهرستان مهران در کشور شده است وجود مرز مشترک با کشور عراق به طول 280 کیلومتر است که نزدیکترین و امن ترین مرز زمینی کشور محسوب می شود. این مرز نه تنها باعث شکوفایی اقتصادی خود شهرستان و استان ایلام شده است بلکه باعث شکوفایی صادرات در کشور نیز شده است.
مرز مهران در سال 1382 با پیشنهاد وزارت امور خارجه کشور از سوی سازمان ملل متحد به عنوان مرز بین المللی شناخته شد و هم اکنون بسیاری از زائران عتبات عالیات از طریق این مرز به کشور عراق سفر می کنند و این شدنی نبود مگر با انجام عملیانی کربلای 1 که منجر به آزادسازی این شهر شد.
شهرستان مهران که در دوران جنگ تحمیلی به تلی از خاک تبدیل شده بود امروز آباد، آزاد و سرافراز مسیرهای ترقی را یکی پس از دیگری طی می کند.
ولی الله حیاتی فرماندار شهرستان مرزی مهران در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: امروز مهران به دروازه و مرز بین المللی ایران به سوی کشورهای دیگر تبدیل شده و پیشانی نظام مقدس جمهوری اسلامی در راه رسیدن به عتبات عالیات است.
وی افزود: شهرستان مهران دارای 37 هزار هکتار زمین کشاورزی است که با بهره برداری و اتمام مطالعات در چنگوله و گاوی 18هزار هکتار دیگر به این اراضی اضافه خواهد شد.
فرماندار مهران توجه ویژه به عمران شهری و توسعه زیرساخت ها و فضای سبز و امکانات عمومی را از اولویت های مهم حوزه شهری عنوان کرد.
حیاتی در ادامه به فعالیت بازارچه مرزی اشاره کرد و گفت: از این بازارچه روزانه کالا به خارج صادر می شود و هر روز 200 تانکر سوخت و شش هزار نفر از مرز بین المللی مهران عبور می کنند.
فرماندار مهران در پایان گفت: با معرفی مهران به عنوان منطقه ویژه اقتصادی تحول بزرگی در اقتصاد استان ایلام رخ خواهد داد و با بهره برداری از چاه های نفت بلوک آذر و چنگوله و راه اندازی پالایشگاه نفت و بازسازی فرودگاه مهران افق روشنی در انتظار مهران خواهد بود.
نظر شما