به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید علی ابطحی از عفونت به عنوان یکی از معضلات جهان نام برد و افزود: کشورهای پیشرفته حدود 5 تا 10 درصد دچار عفونتهای بیمارستانی هستند.
وی گفت: عفونتهای بیمارستانی یکی از بزرگترین معضلاتی است که بیشتر بیمارستانها درگیر آن هستند و در اغلب مواقع حداقل سه روز بعد از بستری بیمار به آن مبتلا می شود که هزینه های سنگینی به بیمار تحمیل می کند.
ابطحی با بیان اینکه آموزش مناسب و مستمر به کارکنان و پرسنل بیمارستانی می تواند در کنترل عفونت موثر باشد، افزود: ناآگاهی این افراد، عفونت و میکروب را به راحتی از بیماری به بیمار دیگر و از محیط بیمارستان به خانه و اجتماع منتقل می کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: طبق برآورد ما شستن دستها با مواد ضد عفونی کننده که بر عفونتها و میکروبها تاثیر گذار باشد و دستمال و یا حوله ای که استفاده می شود حدود 1000 تومان برای هر فرد هزینه دارد که با این هزینه کم می توان بار زیاد اقتصادی که عفونتهای بیمارستانی به جامعه وارد می کند را کم کرد.
وی با بیان اینکه عفونتهای ریوی، ادراری و زخمهای بعد از عمل در سطح دنیا رتبه نخست در بروز عفونتهای بیمارستانی را دارند، گفت: اگر بتوانیم برنامه آموزش را در سطح بیمارستانها گسترش داده و از طریق تلفن و دوربین، عیادت کنندگان را از وضع بیماران خود مطلع کرده و از ورود بی رویه همرامان و ملاقات کنندگان به داخل بخشهای بیمارستانی جلوگیری کنیم، می توان نقش مهمی در کنترل عفونتهای بیمارستانی ایفا کرد.
ابطحی افزود: در کنترل عفونت وجود کارشناسان بهداشت محیط و نظارت دقیق آنها در بیمارستانها و فراهم کردن بیمارستان ایمن هدف آینده خواهد بود.
نظر شما