به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت نزدیک به 10 ماه از واگذاری قرارداد شیرین سازی فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی به شرکت GS، این شرکت کره جنوبی از این طرح 1.2 میلیارد یورویی پارس جنوبی کنار گذاشته شد.
پیگیریهای مهر از شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است یکی از عمده ترین دلایل کنار گذاشتن شرکت "جی اس" کره جنوبی از پارس جنوبی عدم انجام تعهدات این شرکت بین المللی بوده است.
همچنین شرکت ملی نفت ایران ضمانت نامه شرکت "جی اس" کره جنوبی را ضبط کرده و قرار است به زودی اجرای این طرح گازی به برخی از شرکتهای داخلی و خارجی واگذار شود.
در همین حال، " اس. آر. وو" نماینده GS کره جنوبی مهر ماه سال گذشته در حاشیه امضای قرارداد شیرین سازی گاز فاز 6 تا 8 پارس جنوبی به خبرنگار مهر گفته بود: با توجه به بودجه بندی تأیید شده در این پروژه و با توجه به بالاترین ظرفیت و کیفیت متعهد میشویم بر اساس زمانبندی عملیات اجرایی طرح شیرین سازی گاز فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی را آغاز و تکمیل کنیم.
فعالیتهای GS کره جنوبی از حدود یک دهه گذشته تاکنون در صنعت نفت ادامه داشته که اجرای طرح توسعه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی با مشارکت شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی و اویک ایران از مهمترین فعالیتهای این شرکت آسیایی در ایران بوده است.
به گزارش مهر، هدف از اجرای طرح شیرین سازی گاز در فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی تولید روزانه معادل 102 میلیون متر مکعب گاز شیرین با ساخت 6 ردیف شیرین سازی هر کدام به ظرفیت روزانه 650 میلیون فوت مکعب و یکهزار و 100 تن گوگرد خشک و دانه بندی شده برای صادرات است.
از سوی دیگر با اجرای این طرح امکان استحصال کامل اتان از گاز شیرین تولیدی در تاسیسات پتروشیمی مجاور به همراه انتقال ایمن تر گاز در خط پنجم سراسری فراهم می شود.
پیشتر نیز طراحی پایه (Basic) و پایه پیشرفته (FEED) فرایند این پروژه گازی توسط لورگی آلمان که صاحب دانش فنی و لیسانس مربوطه بوده با توجه حداکثری به مسائل زیست محیطی(HSE) انجام شده است.
در همین حال، خبرگزاری رویترز با اشاره به کناره گیری شرکت مهندسی و ساختمانی جی اس کره جنوبی از قرارداد 1.2 میلیارد دلاری پروژه گازی با ایران، اعلام کرده است: این شرکت آسیایی رسما انصراف خود از این پروژه گازی را به آژانس قانون گذاری کره جنوبی اعلام کرده است.
نظر شما