۱۴ تیر ۱۳۸۹، ۱۱:۲۰

رضا کیانیان:

ارزش فروش آثار تجسمی در حراجهای خارجی درک نمی‌شود

ارزش فروش آثار تجسمی در حراجهای خارجی درک نمی‌شود

رضا کیانیان معتقد است همانطور که ارزش حضور فیلمهای ایرانی در جشنواره های خارجی دانسته نشد ارزش فروش آثار تجسمی در حراجهای خارجی نیز درک نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر رضا کیانیان، بازیگر و عکاس در نشست بررسی رابطه میان هنرهای تجسمی و سینما که یکشنبه  شب در پردیس سینمای ملت برگزار شد گفت: تا چند سال قبل جشنواره ای نبود که فیلم ایرانی در آن حضور نداشته باشد چون آبروی برنامه هایشان محسوب می شد.

وی در توضیح این موضوع افزود: زمانی که فیلمهای ما در این جشنواره ها نشان داده می شدند چند هزار کلمه خوب و مثبت در مورد ایران نوشته می شد؟ متاسفانه مسئولان ما قدر این  موقعیت  را ندانستند. در تمام دنیا دست اندرکاران هر حوزه‌ای بودجه ای دارند تا کشورهای دیگر در مورد آن کشور خوب بنویسند و آن را معرفی کنند. ما با سینمایمان توانستیم این کار را انجام دهیم اما قدر آن را ندانستند.

کیانیان در مورد حضور آثار هنری در جشنواره های خارجی ابراز داشت: امروزهمچنان وضعیت همانطور است و کاری می کنند که اگر فیلمی به جشنواره های خارجی می رود پشیمان باشد انگار کار بدی کرده است. در مورد حضور هنرهای تسجمی در اکسپوها نیز وضعیت به همین شکل است. انگار باید یواشکی به حراجهای خارجی رفت.

پرویز کلانتری نقاش هم در بخش دیگری از این نشست از خدمات شهرداری تشکر کرد: بی انصافی می دانم که نگویم در شرایط فعلی شهرداری خلاهایی را که وظیفه ارگانهای دیگر است پر می کند.

وی همچنین در مورد جایگاه هنرهای تجسمی ابراز داشت: در شرایط فعلی نقاشی توانسته جایگاه جهانی پیدا کند. نسل جوان در فضای برون مرزی حضور دارند و این خیلی جذاب و شوق انگیز است. زمانی که ما نقاشی می کردیم چنین نبود که بانک ها برای نقاشی سرمایه گذاری کنند.

کلانتری سپس به مقایسه جایگاه هنرهای تجسمی ایران با کشورهای همسایه پرداخت: فکر می کنم ایران شباهتی به همسایه‌هایش مانند عراق، پاکستان، هند و حتی ترکیه ندارد چون جوانان ما آثارشان را با قیمت های بسیار بالایی نسبت به آنها می فروشند.

وی همچنین به نهادهایی که قصد خرید اثر هنری دارند توصیه کرد از مشاوران تخصصی این رشته استفاده کنند: مجموعه داری که قصد خرید اثر دارد ابتدا باید به سراغ چند مشاور برود تا بداند چه کارهایی را خریداری کنند. قبل از انقلاب هم مجموعه صنعتی بهشهر از مشاوره فریدون آو استفاده می کرد و به همین دلیل آثار با ارزشی خریداری کرد.الان نمی دانم این آثار در کجا نگهداری می شوند اما آنها قطعا بخشی از پیکره یک موزه خواهند بود.

این نقاش در ادامه به فروش آثار هنرمندان ایرانی در حراج های خارجی اشاره کرد: وقتی فروش نقاشان ایرانی در دبی رواج پیدا کرد، مقاله ای نوشتم و تحلیل کردم که خریداران این اثار چه کسانی هستند. بیشتر آنها در ظاهر شیخ نشین های پولدار بودند و بعدا فهمیدیم در پشت این خریدها امارات درحال ساخت یک موزه هنری است. احتمالا بعد از ساخت این مکان شاهد نمایش آثارهنرمندان ایرانی مانند احصایی و افجه‌ای در این موزه خواهیم بود.

کلانتری ادامه داد: شهر تهران ابعاد پهناور و عجیب و غریبی دارد. این شهر به این پهناوری هنوز یک موزه هنرهای معاصر ندارد که کارهای محمد احصایی در آن آویزان شده باشد. از شهرداری قدرتمند که این روزها حمایت زیادی از هنرمندان انجام می دهد، می پرسم چرا موزه ای نداریم که آثار سپهری، افجه ای و زنده رودی در آنجا نصب باشد و با مشاهده آنها بتوان سیر نقاشی خط را دید.

کد خبر 1112266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha