۱۴ تیر ۱۳۸۹، ۱۶:۳۲

مطالعات پهنه بندی نشان داده اصفهان باید منتظر وقوع زلزله باشد

مطالعات پهنه بندی نشان داده اصفهان باید منتظر وقوع زلزله باشد

اصفهان - خبرگزاری مهر:‌ مدیرکل بازسازی و حوادث غیرمترقبه استانداری اصفهان با اشاره به مطالعات پهنه‌بندی خطرپذیری زلزله در استان اصفهان گفت: این موضوع نشان داد که خطر نسبی وقوع زلزله در اصفهان وجود دارد و هر روز باید منتظر وقوع زلزله‌ای بود.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، منصور شیشه فروش ظهر دوشنبه در همایش مقاوم سازی و سبک سازی در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی مصالح و تکنولوژی ساختمان استان اصفهان افزود: طی این مطالعات پتانسیل خطر پذیری لرزه بررسی و گسلهای زیادی در زیر سطح آبرفتی استان مشاهده شده است.

وی ادامه داد: قبول این موضوع که اصفهان از این بابت با خطر نسبی کمی مواجه است به معنای ساکت نشستن و دست روی دست گذاشتن نیست.

قوانین مقاوم سازی نیازمند یادآوری هستند

شیشه فروش همچنین با بیان اینکه در حال حاضر در بخش ساخت و ساز و مقاوم سازی کمبود قانونی وجود ندارد، اظهار داشت: سند چشم انداز و افق 1404 کشور و برنامه‌های توسعه چهارم و پنجم در این خصوص از قوانینی صحیح و شفاف برخوردار هستند اما اجرای درستی از آنها صورت نمی گیرد.

وی ادامه داد: قوانین مقاوم سازی کشور نیازمند یادآوری هستند.

مدیرکل بازسازی و حوادث غیرمترقبه استان ضعف ساخت و ساز در کشور را ناشی از ضعف نظام کنترل کیفی، استفاده از مصالح نامرغوب، استفاده از نیروهای غیرحرفه ای و انتخاب ناصحیح محل ساخت و ساز دانست و افزود: اکنون کشور در شرایطی قرار دارد که قوانین لازم تدوین شده و عوامل ضعف نیز به خوبی شناسایی شده اند، پس به راحتی می توان راهکارهای لازم را پیشنهاد و اجرا کرد.

شیشه فروش با اشاره به اینکه تشکیل سازمان مدیریت بحران با هدف توجه به ساز و کارهای ویژه این بخش و نیز اعلام و ابلاغ اصول و مقررات 9 بندی مقاوم سازی به سران سه قوه از مهمترین و اثرگذارترین اقدامات کشور طی سال های گذشته در این بخش بوده خاطر نشان کرد: در حال حاضر طی روندی شتابان، سالانهدویست و 50 هزار واحد مسکونی در کشور مقاوم سازی می‌شوند.

وی اضافه کرد: در استان اصفهان نیز طی پنج سال گذشته، 25 هزار و 700 واحد مسکونی مقاوم سازی شده اند.

این مقام مسئول نظارت بر کارگاه های محلی و روستایی، اعزام سرباز مهندس به روستاها، کنترل ساختمان‌های روستایی از طریق استقرار ناظران ساختمانی، ابلاغ شناسنامه فنی ساختمان‌ها، مقابله با حاشیه نشینی، اجرایی کردن آئین نامه مقاوم سازی، ممانعت از تعیین مهندسین ناظر توسط مالکین و محول کردن آن به شهرداری‌ها، توجه به طرح‌های هادی و بالادستی شهرستان‌ها به هنگام انتخاب محل پروژه، آموزش و اطلاع رسانی را از تدابیر استان اصفهان در راستای بهبود سطح ساخت و ساز در این اصفهان دانست.

مدیرکل بازسازی و حوادث غیرمترقبه استانداری اصفهان در ادامه با بیان اینکه فارغ التحصیلان و نخبگان این بخش باید آخرین الگوها و روش های سبک سازی و مقاوم سازی را اعلام کنند، گفت: نمایشگاه بهترین مکان برای اطلاع رسانی این روش ها به مردم و اجرای این هدف است.

شیشه فروش افزود: به عنوان نمونه روستاییان کشور در ابتدا با اجرای طرح‌های مقاوم سازی مخالف بوده و در برابر آن مقاومت می کردند، اما در حال حاضر خود متقاضی این امر بوده و این تأثیر اطلاع رسانی مناسب است.

این همایش در حاشیه آخرین روز برپایی سومین نمایشگاه بین المللی مصالح و تکنولوژی ساختمان (سبک سازی- مقاوم سازی) و سومین نمایشگاه اختصاصی آسانسور، بالابر و صنایع وابسته برگزار شد.

کد خبر 1112504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha